Ubuntu mister pusten: Stor interesse for Linux-opkomling

Ubuntu er ikke længere den mest populære Linux-distribution. Her er afløseren.

Linux-distributionen Mint topper i øjeblikket listen på DistroWatch foran Ubuntu.

DistroWatch rangerer de forskellige Linux-distributioner ved at tælle antallet af besøgende sammen på de respektive distributioners specialsider, som DistroWatch driver.

Hver IP-adresse tæller som et hit, hvilket betyder at en enkelt maskine, der besøger en side, kun tæller en gang i statistikken.

Der er naturligvis ingen sikkerhed for at denne metode måler helt korrekt, men den giver en solid indikation om de strømninger, der findes i Linux-miljøet.

Og det er i øjeblikket Linux Mint, som trækker interessen.

Stort spring
Der er solid forskel mellem nummer et og nummer to.

I den seneste uge står Mint noteret for lige knap 4.000 sidevisninger, mens Ubuntu har lige over 1.500.

Ser man kampen over lidt længere perspektiv, er interessen for Mint endnu mere markant.

De seneste 12 måneder har Mint haft 19 procent flere besøgende end Ubuntu. I det sidste halve år er tallet 44, og i den sidste måned har Mint haft 120 procent flere besøgende end Ubuntu.

Det tegner en tendens, der ser ud til, at Ubuntu taber terræn efter mange år som en sikker vinder.

Mint-udviklernes forsøg på at skabe en brugervenlig distribution med gode muligheder for at brugeren selv kan vælge eksempelvis menu-opsætninger, værktøjer eller skrivebord, har givet pote.

Linux Mint er i øvrigt baseret på Ubuntu.

Herefter følger en stribe Linux-distributioner med omkring 1.000 besøgende, herunder Fedora, Debian og OpenSuse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.