Artikel top billede

Lyn-guide: Her er de 10 fedeste websider om Linux

Tjek disse 10 websider med bunkevis af gratis og nyttig viden, der får din viden om Linux og open source til at eksplodere.

Hvordan er det nu lige, jeg udskifter Gnome med KDE?

Hvilken distribution er den mest populære, og hvad er der sket på Ubuntu-fronten i den senere tid?

Hvis du vil følge med i Linux-verdenen eller stille spørgsmål, der kan løse konkrete problemer, er der masser af guld at hente på nettet.

Vi har samlet to håndfulde af populære websider, der graver et spadestik dybere ned i den velnærede Linux-muld.

Vi har også lavet en lynguide over 10 populære og gratis distributioner med en anbefaling til nybegynderen.

Den kan du læse her.

linux.dk

Et dansksproget websted med indhold i form af både billeder, lyd og tekst samt et modereret debatforum. Der er en stribe artikler om, hvordan du kan bruge Linux i dagligdagen - herunder en guide til at vælge en distribution. Der er også viden om, hvordan open source kan anvendes til undervisning. Ligeledes er der links til masser af Linux-brugergrupper.

Link.

Kernel newbies

Motoren i enhver Linux-distribution er kernen eller det grundlæggende rammeværk, der gør det muligt at integrere med computerens hardware. På Kernel newbies, som navnet nok afslører, kan du finde ressourcer til en bedre forståelse af Linux i et aktivt og velfungerende community.

Link.

Linux Questions

Linux Questions er et websted, der bryster sig af at opretholde en god tone. Et vigtigt punkt i Linux-verdenen, der ikke er kendt for sin store tålmodighed over for brugere, der ikke fanger tingene med det samme. Så har du behov for at stille et spørgsmål uden at blive hånet eller ignoreret, er dette et fint sted at gøre det.

Link.

Flashback Forum

Et rigtigt nyttigt sted og Sveriges største forum for snak om open source. Her finder du blandt andet supportfora og sektioner til den absolutte nybegynder. Hvis du leder efter starthjælp til Ubuntu eller en af varianterne Xubuntu og Kubuntu, så led ikke længere, selv om teksten altså er på broderlandets sprog. Der er masser af tråde om alle Linux- og open source-spørgsmål.

Link.

Reddit

Vil du hellere læse engelsk, er Reddit's velkendte diskussionsplads et fint alternativ. Der er mange tråde med redaktører, som diskuterer masser af Linux-relaterede emner. Trådene er fyldt med kyndige mennesker fra hele verden, men det betyder samtidig, at debatten kan blive lidt højtråbende.

Link.

Erhverv og rangering af distributioner

LWN.net

En af de store Linux-nyhedskanaler med en kombination af hurtige links til interessante emner og artikler. De nyeste artikler kan dog være placeret bag en betalingsvæg, men frigives ofte efter en rum tid - til alles glæde. Hvis du vil betale for et abonnement, slipper du for annoncer og får artikler tilsendt via e-mail, men i bedste open source-ånd er der masser af gratis materiale.

Link.

Phoronix

Skabt af Linux-evangelisten Michael Larabel. Du kan finde en del information omåben software og et aktivt forum til debatter og spørgsmål.

Link.

Linux Magazine

Det erhvervsfokuserede Linux Magazine er en god kilde til dedikerede nyheder om åben kildekode, dybdegående artikler, anmeldelser og kommentarer.

Link.

DistroWatch

DistroWatch er blevet til et centralt sted for masser af information om Linux-distributioner, selv om siden nok er mest kendt for sin rangering af de forskellige udgaver af Linux. Websiden giver et fint overblik over, hvilke distributioner der er populære netop nu.

Link.

Linux Documentation Project

Er du på jagt efter en how-to, der kan hjælpe dig med at sætte en webserver op eller en guide til netværksadministratoren? Så er det rart at have Linux Documentation Project i ryggen. Ind og læs!

Link.

Har du andre forslag, så del dem endelig i debatten.

Læs også:
Lyn-guide: Her er de ti bedste og nemmeste Linux-distributioner

Her er de 10 mest populære Linux-udgaver

Her har du otte solide Linux-styresystemer

Ballade: Er populær it-tjeneste for usikker til netbank?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere