Artikel top billede

Her er de kinesiske stats-hackeres yndlingsmål

Kina er mest flittig af alle lande til at sponsorere hackere, der aktivt søger udenlandske mål. De kinesiske stats-hackeres yndlingsmål er imidlertid ikke USA, som man måske skulle forvente.

I de senere år er der på mange måder sket en professionalisering i den internationale hacker-industri, hvor både hackere og 'sponsorer' er begyndt at betragte hacking som et konkurrence-fremmende redskab.

Det kan du læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

En ny undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet CrowdStrike viser, at de stats-sponserede kinesiske hackere var langt de mest aktive af alle stats-sponsorerede hacker-grupper.

Der er dog tale om en ret broget og lyssky industri, som er svær at få et samlet overblik over.

Ifølge CrowdStrike var det imidlertid ikke USA, som de kinesiske, stats-sponsorerede hackere primært rettede skytset imod i sidste år, selv om USA i hvert fald erhvervsmæssigt er blandt Kinas største rivaler.

Langt de fleste angreb fra de stats-sponsorerede Kina-hackere blev derimod rettet mod nabolandet Vietnam, som Kina gennem året har ligget i forskellige territoriale stridigheder med i Det Sydkinesiske Hav, som begge lande har lange kyststrækninger ud til.

Politisk motiveret

Hacker-angrebene mod Vietnam tog for alvor fart i maj, efter et kinesisk-ejet olie-selskab placerede en olie-rig i vietnamesisk territorial-farvand.

Det førte til vietnamiske protester og konflikter mellem de to landes flåder - samt altså en meget kraftig stigning i antallet af målte hacker-angreb mod Vietnam.

USA var de kinesiske hackeres næstmest søgte mål i fjor. Her har målene ikke mindst været virksomheder.

Ifølge CrowdStrike-direktør Dmitri Alperovitch kommer det ofte bag på virksomhederne, at hacker-angrebene kan være meget langstrakte og nogle gange foregå over både halve og hele år.

Også Ukraine, Iran og Hong Kong har stået højt på mål-tavlerne - ikke mindst i forbindelse med de politiske uroligheder, der har været i de pågældende områder, som straks har fået antallet af hacker-angreb fra Kina til at stige.

Direktøren forventer, at der i år vil komme en kraftig stigning i hacker-angrebne i forbindelse med blandt andet de kommende forhandlinger om Irans atom-program.

Læs også:

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software

EU blokerer for Outlook-app: Alt for farlig

Her er regeringens store it-sikkerheds-plan: Sådan skal Danmark undgå sikkerheds-skandaler i fremtiden

Dårlig sikkerhed: Så nemt er det at snuppe log-filer fra din pc
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere