Artikel top billede

Her er de kinesiske stats-hackeres yndlingsmål

Kina er mest flittig af alle lande til at sponsorere hackere, der aktivt søger udenlandske mål. De kinesiske stats-hackeres yndlingsmål er imidlertid ikke USA, som man måske skulle forvente.

I de senere år er der på mange måder sket en professionalisering i den internationale hacker-industri, hvor både hackere og 'sponsorer' er begyndt at betragte hacking som et konkurrence-fremmende redskab.

Det kan du læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

En ny undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet CrowdStrike viser, at de stats-sponserede kinesiske hackere var langt de mest aktive af alle stats-sponsorerede hacker-grupper.

Der er dog tale om en ret broget og lyssky industri, som er svær at få et samlet overblik over.

Ifølge CrowdStrike var det imidlertid ikke USA, som de kinesiske, stats-sponsorerede hackere primært rettede skytset imod i sidste år, selv om USA i hvert fald erhvervsmæssigt er blandt Kinas største rivaler.

Langt de fleste angreb fra de stats-sponsorerede Kina-hackere blev derimod rettet mod nabolandet Vietnam, som Kina gennem året har ligget i forskellige territoriale stridigheder med i Det Sydkinesiske Hav, som begge lande har lange kyststrækninger ud til.

Politisk motiveret

Hacker-angrebene mod Vietnam tog for alvor fart i maj, efter et kinesisk-ejet olie-selskab placerede en olie-rig i vietnamesisk territorial-farvand.

Det førte til vietnamiske protester og konflikter mellem de to landes flåder - samt altså en meget kraftig stigning i antallet af målte hacker-angreb mod Vietnam.

USA var de kinesiske hackeres næstmest søgte mål i fjor. Her har målene ikke mindst været virksomheder.

Ifølge CrowdStrike-direktør Dmitri Alperovitch kommer det ofte bag på virksomhederne, at hacker-angrebene kan være meget langstrakte og nogle gange foregå over både halve og hele år.

Også Ukraine, Iran og Hong Kong har stået højt på mål-tavlerne - ikke mindst i forbindelse med de politiske uroligheder, der har været i de pågældende områder, som straks har fået antallet af hacker-angreb fra Kina til at stige.

Direktøren forventer, at der i år vil komme en kraftig stigning i hacker-angrebne i forbindelse med blandt andet de kommende forhandlinger om Irans atom-program.

Læs også:

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software

EU blokerer for Outlook-app: Alt for farlig

Her er regeringens store it-sikkerheds-plan: Sådan skal Danmark undgå sikkerheds-skandaler i fremtiden

Dårlig sikkerhed: Så nemt er det at snuppe log-filer fra din pc
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere