Android-opdatering dræner batteri på Samsung-telefon: Sådan fikser du problemet

Samsgung S5-ejere kunne med glæde i øjnene opdatere til Lollipop i sidste uge, men opdateringen giver tilsyneladende flere problemer end fordele.

At opdatere sin telefon kan godt være en risici-fyldt handling. En af de første opdateringer til iOS 8 til Apples iPhones betød, at amerikanere med bestemte udbydere ikke længere kunne foretage opkald. Opdateringen blev trukket hurtigt tilbage.

Og nu er det så Samsungs Galaxy S5, som giver problemer.

Sidste års populære flagskibsmodel fik i sidste uge sin Android 5.0 Lollipop-opdatering, hvilket er en opdatering, som mange har ventet på med længsel.

Men flere Computerworld-læsere har henvendt sig til Computerworld, efter at deres Samsung S5-telefoners batterilevetid er blevet væsentligt forværret efter opdateringen.

Det samme kan man få bekræftet ved en hurtig søgning på Samsungs egne forums og på tilsvarende sider.

De fleste oplever, at deres telefoner aflader op til 20 procent batteri på bare en time, og andre brokker sig over, at den er blevet langsom og hakkende.

Er bevidste om fejlen
Hos Samsung er man bevidst om de problemer, som Galaxy S5-brugerne oplever.

"Vi er bevidste om de problemer, som Android 5.0 Lollipop-opdateringen giver, og vi er i færd med at finde frem til de specifikke problemer. Vi vil udsende en software-opdatering så snart vi har rettet disse," skriver Samsung som en udmelding på problemet til Computerworld.

Så driller din Galaxy S5, ja så må du væbne dig med tålmodighed.

Samsung har ikke oplyst, hvor længe du må vente på en opdatering, men hvis din telefon er blevet for ulidelig for dig, kan du lave en fabrikationsnulstilling.

Gem dine data, og gå ind i indstillinger, find back up og nulstil.

Det vil slette alt på din telefon, så tænk dig grundigt om og lav en backup, før du nulstiller.

Det vil dog føre din telefon tilbage til den version af Android, som du fik din telefon med.

På den måde vil fejlen blive fjernet. På et senere tidspunkt, når Samsung har fået rettet fejlen i opdateringen, kan du så hente Lollipop igen. 

Læs også: Rolig nu: Dit Samsung-fjernsyn spionerer altså ikke mod dig hjemme i stuen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.