Artikel top billede

Android-opdatering dræner batteri på Samsung-telefon: Sådan fikser du problemet

Samsgung S5-ejere kunne med glæde i øjnene opdatere til Lollipop i sidste uge, men opdateringen giver tilsyneladende flere problemer end fordele.

At opdatere sin telefon kan godt være en risici-fyldt handling. En af de første opdateringer til iOS 8 til Apples iPhones betød, at amerikanere med bestemte udbydere ikke længere kunne foretage opkald. Opdateringen blev trukket hurtigt tilbage.

Og nu er det så Samsungs Galaxy S5, som giver problemer.

Sidste års populære flagskibsmodel fik i sidste uge sin Android 5.0 Lollipop-opdatering, hvilket er en opdatering, som mange har ventet på med længsel.

Men flere Computerworld-læsere har henvendt sig til Computerworld, efter at deres Samsung S5-telefoners batterilevetid er blevet væsentligt forværret efter opdateringen.

Det samme kan man få bekræftet ved en hurtig søgning på Samsungs egne forums og på tilsvarende sider.

De fleste oplever, at deres telefoner aflader op til 20 procent batteri på bare en time, og andre brokker sig over, at den er blevet langsom og hakkende.

Er bevidste om fejlen
Hos Samsung er man bevidst om de problemer, som Galaxy S5-brugerne oplever.

"Vi er bevidste om de problemer, som Android 5.0 Lollipop-opdateringen giver, og vi er i færd med at finde frem til de specifikke problemer. Vi vil udsende en software-opdatering så snart vi har rettet disse," skriver Samsung som en udmelding på problemet til Computerworld.

Så driller din Galaxy S5, ja så må du væbne dig med tålmodighed.

Samsung har ikke oplyst, hvor længe du må vente på en opdatering, men hvis din telefon er blevet for ulidelig for dig, kan du lave en fabrikationsnulstilling.

Gem dine data, og gå ind i indstillinger, find back up og nulstil.

Det vil slette alt på din telefon, så tænk dig grundigt om og lav en backup, før du nulstiller.

Det vil dog føre din telefon tilbage til den version af Android, som du fik din telefon med.

På den måde vil fejlen blive fjernet. På et senere tidspunkt, når Samsung har fået rettet fejlen i opdateringen, kan du så hente Lollipop igen. 

Læs også: Rolig nu: Dit Samsung-fjernsyn spionerer altså ikke mod dig hjemme i stuen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere