Artikel top billede

Android-opdatering dræner batteri på Samsung-telefon: Sådan fikser du problemet

Samsgung S5-ejere kunne med glæde i øjnene opdatere til Lollipop i sidste uge, men opdateringen giver tilsyneladende flere problemer end fordele.

At opdatere sin telefon kan godt være en risici-fyldt handling. En af de første opdateringer til iOS 8 til Apples iPhones betød, at amerikanere med bestemte udbydere ikke længere kunne foretage opkald. Opdateringen blev trukket hurtigt tilbage.

Og nu er det så Samsungs Galaxy S5, som giver problemer.

Sidste års populære flagskibsmodel fik i sidste uge sin Android 5.0 Lollipop-opdatering, hvilket er en opdatering, som mange har ventet på med længsel.

Men flere Computerworld-læsere har henvendt sig til Computerworld, efter at deres Samsung S5-telefoners batterilevetid er blevet væsentligt forværret efter opdateringen.

Det samme kan man få bekræftet ved en hurtig søgning på Samsungs egne forums og på tilsvarende sider.

De fleste oplever, at deres telefoner aflader op til 20 procent batteri på bare en time, og andre brokker sig over, at den er blevet langsom og hakkende.

Er bevidste om fejlen
Hos Samsung er man bevidst om de problemer, som Galaxy S5-brugerne oplever.

"Vi er bevidste om de problemer, som Android 5.0 Lollipop-opdateringen giver, og vi er i færd med at finde frem til de specifikke problemer. Vi vil udsende en software-opdatering så snart vi har rettet disse," skriver Samsung som en udmelding på problemet til Computerworld.

Så driller din Galaxy S5, ja så må du væbne dig med tålmodighed.

Samsung har ikke oplyst, hvor længe du må vente på en opdatering, men hvis din telefon er blevet for ulidelig for dig, kan du lave en fabrikationsnulstilling.

Gem dine data, og gå ind i indstillinger, find back up og nulstil.

Det vil slette alt på din telefon, så tænk dig grundigt om og lav en backup, før du nulstiller.

Det vil dog føre din telefon tilbage til den version af Android, som du fik din telefon med.

På den måde vil fejlen blive fjernet. På et senere tidspunkt, når Samsung har fået rettet fejlen i opdateringen, kan du så hente Lollipop igen. 

Læs også: Rolig nu: Dit Samsung-fjernsyn spionerer altså ikke mod dig hjemme i stuen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere