Artikel top billede

Sony klar med 'smart'-briller - koster det halve af Google Glass

Sony er klar med selskabets nye 'smart'-briller, der kommer i kølvandet på kuldsejlede Google Glass. Alligevel tror Sony på ideen.

Sony er klar med den første udgave af selskabets 'smart'-briller, der koster omkring det halve af Googles kuldsejlede Google Glass.

Mens Google er i gang med fuld retræte med selskabets Google Glass-briller, går Sony den helt anden vej, nemlig frem.

Sony melder klar med selskabets nye 'smart'-briller, SmartEyeglass, som Sony er klar til at levere til udviklere og industrielle aftagere, som nu skal i gang med at udvikle løsninger og teste brillerne, der ventes på hylderne i en forbruger-version engang i 2016.

Ifølge Sony vil SmartEyeglass være klar til levering til udviklerne midt i marts. Prisen bliver 840 dollar - omkring 5.500 kroner med dagens dollar-kurs.

Det er væsentligt billigere end Googles nu kuldsejlede Google Glass-briller, som kostede 1.500 dollar - små 10.000 kroner - inden de blev trukket af markedet.

Det kan du læse mere om her: Google stopper salget af Google Glass - fjernes fra butiks-hylden på mandag

"Som en håndfri enhed kan SmartEyeglass være et lovende produkt med mulighed for mange former for praktisk anvendelse," lyder det fra Sony.

Selskabet anerkender, at der er brug for at 'udforske applikationer i denne fase,' hvilket er grunden til, at det nu indleder med en særlig udvikler-udgave af brillerne.

Sony forestiller sig, at 'smart'-brillerne især vil kunne finde anvendelse på byggepladser eller blandt håndværkere, der vil være i stand til at kunne se skemaer, vejledninger og anvisninger på indersiden af brillerne, mens de arbejder.

Det samme gælder lagerarbejdere, der vil kunne se plukke-anvisninger, samt eksempelvis sikkerhedsfolk, som vil kunne blive informeret om trusler og modtage forskellige former for relevant data via brillerne.

SmartEyeglass kan på indersiden af brille-glassene vise monochrom-billeder i lav opløsning samt korte tekst-beskeder.

Brille-glassene er tre millimeter tykke og har ifølge Sony en lys-gennemstrømning på 85 procent.

I modsætning til Google Glass er det meget nemt at se og læse de forskellige informationer på indersiden af Sony-brillerne.

Til gengæld er selve brille-computeren ikke indbygget i brillerne, som det var tilfældet i Google Glass. Den findes i stedet i en separat enhed, der er forbundet med brillerne med et kabel.

Enheden indeholder Wifi og Bluetooth og kan modtage GPS-signal, hvis den er forbundet med en smartphone. Her er også tre megapixel kamera og gyroskop.

Læs også:

Anmeldernes dom over Google Glass: Kæmpe potentiale ligesom iPhone 1

Da Google overskred min grænse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere