Artikel top billede

Sony klar med 'smart'-briller - koster det halve af Google Glass

Sony er klar med selskabets nye 'smart'-briller, der kommer i kølvandet på kuldsejlede Google Glass. Alligevel tror Sony på ideen.

Sony er klar med den første udgave af selskabets 'smart'-briller, der koster omkring det halve af Googles kuldsejlede Google Glass.

Mens Google er i gang med fuld retræte med selskabets Google Glass-briller, går Sony den helt anden vej, nemlig frem.

Sony melder klar med selskabets nye 'smart'-briller, SmartEyeglass, som Sony er klar til at levere til udviklere og industrielle aftagere, som nu skal i gang med at udvikle løsninger og teste brillerne, der ventes på hylderne i en forbruger-version engang i 2016.

Ifølge Sony vil SmartEyeglass være klar til levering til udviklerne midt i marts. Prisen bliver 840 dollar - omkring 5.500 kroner med dagens dollar-kurs.

Det er væsentligt billigere end Googles nu kuldsejlede Google Glass-briller, som kostede 1.500 dollar - små 10.000 kroner - inden de blev trukket af markedet.

Det kan du læse mere om her: Google stopper salget af Google Glass - fjernes fra butiks-hylden på mandag

"Som en håndfri enhed kan SmartEyeglass være et lovende produkt med mulighed for mange former for praktisk anvendelse," lyder det fra Sony.

Selskabet anerkender, at der er brug for at 'udforske applikationer i denne fase,' hvilket er grunden til, at det nu indleder med en særlig udvikler-udgave af brillerne.

Sony forestiller sig, at 'smart'-brillerne især vil kunne finde anvendelse på byggepladser eller blandt håndværkere, der vil være i stand til at kunne se skemaer, vejledninger og anvisninger på indersiden af brillerne, mens de arbejder.

Det samme gælder lagerarbejdere, der vil kunne se plukke-anvisninger, samt eksempelvis sikkerhedsfolk, som vil kunne blive informeret om trusler og modtage forskellige former for relevant data via brillerne.

SmartEyeglass kan på indersiden af brille-glassene vise monochrom-billeder i lav opløsning samt korte tekst-beskeder.

Brille-glassene er tre millimeter tykke og har ifølge Sony en lys-gennemstrømning på 85 procent.

I modsætning til Google Glass er det meget nemt at se og læse de forskellige informationer på indersiden af Sony-brillerne.

Til gengæld er selve brille-computeren ikke indbygget i brillerne, som det var tilfældet i Google Glass. Den findes i stedet i en separat enhed, der er forbundet med brillerne med et kabel.

Enheden indeholder Wifi og Bluetooth og kan modtage GPS-signal, hvis den er forbundet med en smartphone. Her er også tre megapixel kamera og gyroskop.

Læs også:

Anmeldernes dom over Google Glass: Kæmpe potentiale ligesom iPhone 1

Da Google overskred min grænse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere