Artikel top billede

Sony klar med 'smart'-briller - koster det halve af Google Glass

Sony er klar med selskabets nye 'smart'-briller, der kommer i kølvandet på kuldsejlede Google Glass. Alligevel tror Sony på ideen.

Sony er klar med den første udgave af selskabets 'smart'-briller, der koster omkring det halve af Googles kuldsejlede Google Glass.

Mens Google er i gang med fuld retræte med selskabets Google Glass-briller, går Sony den helt anden vej, nemlig frem.

Sony melder klar med selskabets nye 'smart'-briller, SmartEyeglass, som Sony er klar til at levere til udviklere og industrielle aftagere, som nu skal i gang med at udvikle løsninger og teste brillerne, der ventes på hylderne i en forbruger-version engang i 2016.

Ifølge Sony vil SmartEyeglass være klar til levering til udviklerne midt i marts. Prisen bliver 840 dollar - omkring 5.500 kroner med dagens dollar-kurs.

Det er væsentligt billigere end Googles nu kuldsejlede Google Glass-briller, som kostede 1.500 dollar - små 10.000 kroner - inden de blev trukket af markedet.

Det kan du læse mere om her: Google stopper salget af Google Glass - fjernes fra butiks-hylden på mandag

"Som en håndfri enhed kan SmartEyeglass være et lovende produkt med mulighed for mange former for praktisk anvendelse," lyder det fra Sony.

Selskabet anerkender, at der er brug for at 'udforske applikationer i denne fase,' hvilket er grunden til, at det nu indleder med en særlig udvikler-udgave af brillerne.

Sony forestiller sig, at 'smart'-brillerne især vil kunne finde anvendelse på byggepladser eller blandt håndværkere, der vil være i stand til at kunne se skemaer, vejledninger og anvisninger på indersiden af brillerne, mens de arbejder.

Det samme gælder lagerarbejdere, der vil kunne se plukke-anvisninger, samt eksempelvis sikkerhedsfolk, som vil kunne blive informeret om trusler og modtage forskellige former for relevant data via brillerne.

SmartEyeglass kan på indersiden af brille-glassene vise monochrom-billeder i lav opløsning samt korte tekst-beskeder.

Brille-glassene er tre millimeter tykke og har ifølge Sony en lys-gennemstrømning på 85 procent.

I modsætning til Google Glass er det meget nemt at se og læse de forskellige informationer på indersiden af Sony-brillerne.

Til gengæld er selve brille-computeren ikke indbygget i brillerne, som det var tilfældet i Google Glass. Den findes i stedet i en separat enhed, der er forbundet med brillerne med et kabel.

Enheden indeholder Wifi og Bluetooth og kan modtage GPS-signal, hvis den er forbundet med en smartphone. Her er også tre megapixel kamera og gyroskop.

Læs også:

Anmeldernes dom over Google Glass: Kæmpe potentiale ligesom iPhone 1

Da Google overskred min grænse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere