Artikel top billede

Her er et nyt dansk data-værktøj: Skal give dig bedre it-investeringer

En nyt data- og forskningsbaseret it-platform skal hjælpe danske virksomheder til at få mest muligt ud af it-investeringerne.

Det er en velkendt problemstilling, at alt for mange it-investeringer ikke ender med at give de gevinster, som køberne forventede. 

Heldigvis kan man gøre rigtig meget for at optimere den forretnings-værdi, der kan skabes med it. Det er netop, hvad et nyt samarbejde mellem DI, Dansk Erhverv, CBS og Sitecore sigter imod.

Parterne er på vej med en åben it-platform, der skal måle og opsamle erfaringer om virksomheders evne til at skabe forretningsmæssig værdi igennem digitalisering, meddeler de i en pressemeddelelse.

Networked Business Initiative (NBI), som projektes kaldes, vil blandt andet forsøge at finde frem til den forretningsmæssige værdi, der ligger inden for anvendelsen af sociale medier, big data og mobile løsninger.

"De mange muligheder for digitalisering i hele organisationen øger behovet for dokumenteret viden, når forretningsplaner skal udvikles, og it-investeringerne prioriteres."

"Grundstenen i NBI-projektet er en nyudviklet, åben it-platform, der skal etablere sig som den samlende standard inden for både benchmarking, erfaringsudveksling og effektmåling af digitalisering på tværs af brancher og virksomheders arbejdsfunktionsområder," forklarer NBI-teamet.

Tjek din egen performance

Værktøjet bygger på både tal og forskning i best practice og giver samtidig mulighed for at filtrere data med fokus på virksomheders størrelse, geografiske placering og branche, forklares det i pressemeddelelsen.

"Digitalisering har afgørende betydning for virksomhedernes produktivitet og innovationskraft. NBI-platformen er et stærkt værktøj til at kvalificere virksomhedernes forretningsprocesser og it-investeringer", udtaler Adam Lebech fra DI ITEK.

NBI-værktøjet lanceres i Danmark i starten af 2015. Det er planen, at det skal rulles ud i yderligere 19 andre lande, og det forventes, at mere end 250.000 virksomheder deltager med data og erfaringer.

"Frem mod 2017 vil mere end 300.000 medarbejdere i danske virksomheder blive bedt om at bidrage med data om deres it-investeringer. Data bearbejdes og vises online på et interaktivt betjeningspanel, hvor den enkelte virksomhed bl.a. kan se, hvordan den klarer sig målt op imod industrier og konkurrenter i ind- og udland."

"NBI forventer, at databasen bliver verdens største uafhængige benchmarking-database, og giver fri adgang til resultaterne til både forskning og kommercielle formål for projektets partnere."

Læs også:

Prisfald på storage baner vejen for store besparelser: Sådan sparede Aarhus kassen

Tre gode råd: Virksomheder går glip af millioner ved forkert it-sourcing

Sådan benchmarker du it-outsourcing og får mest ud af din investering

Mød tre danske it-afdelinger: Knivskarpt fokus på drift, innovation og projektstyring
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere