Artikel top billede

Her er et nyt dansk data-værktøj: Skal give dig bedre it-investeringer

En nyt data- og forskningsbaseret it-platform skal hjælpe danske virksomheder til at få mest muligt ud af it-investeringerne.

Det er en velkendt problemstilling, at alt for mange it-investeringer ikke ender med at give de gevinster, som køberne forventede. 

Heldigvis kan man gøre rigtig meget for at optimere den forretnings-værdi, der kan skabes med it. Det er netop, hvad et nyt samarbejde mellem DI, Dansk Erhverv, CBS og Sitecore sigter imod.

Parterne er på vej med en åben it-platform, der skal måle og opsamle erfaringer om virksomheders evne til at skabe forretningsmæssig værdi igennem digitalisering, meddeler de i en pressemeddelelse.

Networked Business Initiative (NBI), som projektes kaldes, vil blandt andet forsøge at finde frem til den forretningsmæssige værdi, der ligger inden for anvendelsen af sociale medier, big data og mobile løsninger.

"De mange muligheder for digitalisering i hele organisationen øger behovet for dokumenteret viden, når forretningsplaner skal udvikles, og it-investeringerne prioriteres."

"Grundstenen i NBI-projektet er en nyudviklet, åben it-platform, der skal etablere sig som den samlende standard inden for både benchmarking, erfaringsudveksling og effektmåling af digitalisering på tværs af brancher og virksomheders arbejdsfunktionsområder," forklarer NBI-teamet.

Tjek din egen performance

Værktøjet bygger på både tal og forskning i best practice og giver samtidig mulighed for at filtrere data med fokus på virksomheders størrelse, geografiske placering og branche, forklares det i pressemeddelelsen.

"Digitalisering har afgørende betydning for virksomhedernes produktivitet og innovationskraft. NBI-platformen er et stærkt værktøj til at kvalificere virksomhedernes forretningsprocesser og it-investeringer", udtaler Adam Lebech fra DI ITEK.

NBI-værktøjet lanceres i Danmark i starten af 2015. Det er planen, at det skal rulles ud i yderligere 19 andre lande, og det forventes, at mere end 250.000 virksomheder deltager med data og erfaringer.

"Frem mod 2017 vil mere end 300.000 medarbejdere i danske virksomheder blive bedt om at bidrage med data om deres it-investeringer. Data bearbejdes og vises online på et interaktivt betjeningspanel, hvor den enkelte virksomhed bl.a. kan se, hvordan den klarer sig målt op imod industrier og konkurrenter i ind- og udland."

"NBI forventer, at databasen bliver verdens største uafhængige benchmarking-database, og giver fri adgang til resultaterne til både forskning og kommercielle formål for projektets partnere."

Læs også:

Prisfald på storage baner vejen for store besparelser: Sådan sparede Aarhus kassen

Tre gode råd: Virksomheder går glip af millioner ved forkert it-sourcing

Sådan benchmarker du it-outsourcing og får mest ud af din investering

Mød tre danske it-afdelinger: Knivskarpt fokus på drift, innovation og projektstyring
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.