Artikel top billede

PET skal have ny it-chef: Det skal du kunne for at få jobbet

Politiets Efterretningstjeneste søger en ny it-chef. Her kan du se, om du har det, der skal til for at nuppe stillingen.

"Friheden, demokratiet og sikkerheden" i det danske samfund får snart en ny tjener, når Politiets Efterretningstjeneste (PET) om kort tid ansætter ny it-chef.

PET har netop offentliggjort et jobopslag for stillingen, som tro mod naturen i tjenestens arbejde er holdt i meget generelle vendinger.

Opslaget nævner for eksempel ikke noget om, hvor mange folk, der arbejder i efterretningstjenestens it-afdeling.

"Det kan vi ikke svare på, fordi vi ikke ønsker at afdække vores kapacitet. Men det er en pænt stor afdeling," lyder det fra Anne Birgitte Barsballe, it- og videnchef i PET.

I opslaget løfter PET dog en smule af sløret for, hvordan man arbejder med sin interne it-arkitektur.

Den nye it-chef skal nemlig også arbejde med "eksekvering af it-projekter" og arkitektur baseret på "rest"-princippet.

Det indikerer, at PET har fokus på at udvikle mere skalerbare og fleksible it-løsninger frem for traditionelle forvaltningssystemer, som vi kender det fra eksempelvis Skat, Tinglysningsretten og Udbetaling Danmark.

"Vi har skiftet vores systemer og platforme ud, efter at vi i forbindelse med en terrorpakke fik en meget stor bevilling fra Folketinget, som vi har eksekveret over de seneste fire år," fortæller Anne Birgitte Barsballe.

Den nye it-chef får desuden ansvaret for at "sikre drift af it-infrastrukturen herunder serverpark, netværk og applikationsplatforme med vægt på it-sikkerhed", som det hedder i opslaget.

Anne Birgitte Barsballe ønsker dog ikke udtale sig konkret om, hvordan PET's it-systemer er skruet sammen og hvilke systemer og platforme man arbejder med.

"Trusselsbilledet forandrer sig ret hurtigt, og derfor skal vi være agile i vores it-understøttelse af forretningen," siger hun.

I efteråret kritiserede Rigsrevisionen den generelle it-sikkerhed i i politiet. Men Anne Birgitte Barsballe afviser, at den kritik har smittet af på jobbeskrivelsen for tjenestens nye it-chef.

"Vi er en efterretningstjeneste, og derfor vi i sagens natur en række regulativer og retningslinier, vi skal leve op til. Derfor er sikkerhed en vigtig komponent i det her job," siger hun.

Så sent som sidste måned begyndte PET sin jagt efter en ny chef for sit særlige "Cyber Center", som har til opgave at arbejde på tværs af PET forskellige afdelinger.

Læs også:

Vild stilling på spil: PET søger ny cyber-sherif - og der skal bruges flere it-folk

Regeringen afsætter en milliard kroner til stor it-overvågningspakke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere