Artikel top billede

PET skal have ny it-chef: Det skal du kunne for at få jobbet

Politiets Efterretningstjeneste søger en ny it-chef. Her kan du se, om du har det, der skal til for at nuppe stillingen.

"Friheden, demokratiet og sikkerheden" i det danske samfund får snart en ny tjener, når Politiets Efterretningstjeneste (PET) om kort tid ansætter ny it-chef.

PET har netop offentliggjort et jobopslag for stillingen, som tro mod naturen i tjenestens arbejde er holdt i meget generelle vendinger.

Opslaget nævner for eksempel ikke noget om, hvor mange folk, der arbejder i efterretningstjenestens it-afdeling.

"Det kan vi ikke svare på, fordi vi ikke ønsker at afdække vores kapacitet. Men det er en pænt stor afdeling," lyder det fra Anne Birgitte Barsballe, it- og videnchef i PET.

I opslaget løfter PET dog en smule af sløret for, hvordan man arbejder med sin interne it-arkitektur.

Den nye it-chef skal nemlig også arbejde med "eksekvering af it-projekter" og arkitektur baseret på "rest"-princippet.

Det indikerer, at PET har fokus på at udvikle mere skalerbare og fleksible it-løsninger frem for traditionelle forvaltningssystemer, som vi kender det fra eksempelvis Skat, Tinglysningsretten og Udbetaling Danmark.

"Vi har skiftet vores systemer og platforme ud, efter at vi i forbindelse med en terrorpakke fik en meget stor bevilling fra Folketinget, som vi har eksekveret over de seneste fire år," fortæller Anne Birgitte Barsballe.

Den nye it-chef får desuden ansvaret for at "sikre drift af it-infrastrukturen herunder serverpark, netværk og applikationsplatforme med vægt på it-sikkerhed", som det hedder i opslaget.

Anne Birgitte Barsballe ønsker dog ikke udtale sig konkret om, hvordan PET's it-systemer er skruet sammen og hvilke systemer og platforme man arbejder med.

"Trusselsbilledet forandrer sig ret hurtigt, og derfor skal vi være agile i vores it-understøttelse af forretningen," siger hun.

I efteråret kritiserede Rigsrevisionen den generelle it-sikkerhed i i politiet. Men Anne Birgitte Barsballe afviser, at den kritik har smittet af på jobbeskrivelsen for tjenestens nye it-chef.

"Vi er en efterretningstjeneste, og derfor vi i sagens natur en række regulativer og retningslinier, vi skal leve op til. Derfor er sikkerhed en vigtig komponent i det her job," siger hun.

Så sent som sidste måned begyndte PET sin jagt efter en ny chef for sit særlige "Cyber Center", som har til opgave at arbejde på tværs af PET forskellige afdelinger.

Læs også:

Vild stilling på spil: PET søger ny cyber-sherif - og der skal bruges flere it-folk

Regeringen afsætter en milliard kroner til stor it-overvågningspakke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere