Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel

Det er ikke mindst den nye renderings-motor i Spartan, der skal give Microsoft et comeback som browser-producent.

I slutningen af januar fremlagde Microsoft planerne for sit Project Spartan - en ny browser, der kommer i Windows 10.

Spartan skal være langt bedre end Internet Explorer til at håndtere tung grafik, og den nye browser gør det eksempelvis også muligt at tage noter direkte på en hjemmeside, så man kan gemme dem på OneDrive eller sende dem til andre.

Samtidig vil Spartan få et langt mere strømlinet og enkelt design end Internet Explorer.

Der har dog stadig været mange ubesvarede spørgsmål om Spartan-browseren, men nu har Microsoft netop frigivet et blogindlæg, hvor flere detaljer om projektet fremlægges - det gælder særligt om selve den nye renderings-motor i browseren.

"Denne nye renderings-motor blev designet med Project Spartan i tankerne, men vil også være tilgængelig til Internet Explorer på Windows 10 til virksomheder og andre kunder, der har brug for udvidet legacy-support," skriver Microsoft, der dog ikke lægger skjul på, at Internet Explorer efterhånden er ved at have mange år på bagen, og at der derfor også er behov for fornyelse.

"Internet Explorer har været Microsofts webbrowser i 20 år og har udviklet sig for at kunne fungere med de konstant ændrede websider i den periode."

"Siden 2009 har vi systematisk foretaget store investeringer i browseren ved at modernisere hver enkelt undersystem i browseren: fra hurtige, nye JavaScript- og layout-motorer, GPU-accelereret rendering og 3D-grafik grafik, multi-threaded touch input til forbedrede F12-udviklerværktøjer og bagudkompabilitet med Enterprise Mode."

Bryder med kode-fortiden
Microsofts udfordring har dog længe været, at selskabets browser blev for tung at danse med, fordi man hele tiden skulle forsøge både at designe en moderne browser og samtidig sikre IE-bagudkompatibiliteten.

Derfor skal den nye renderings-motor gøre op med al legacy-koden og i stedet have sit primære fokus på de moderne webstandarder.

Meldingen fra Microsoft er da også, at "Project Spartan bliver den nye browser på tværs af alle Windows 10-enheder, fra telefoner til tablets, pc'er og andet."

"Vi tror på, at det brud med IE's fortid, som vi har foretaget for at kunne skabe den nye renderings-motor vil hjælpe med at gøre browsing-oplevelsen bedre for vores kunder og gøre det lettere for webudviklere at bygge websider, der bare fungerer på tværs af browsere," lyder det fra Microsoft.

Her er idéen med renderings-motoren
Microsoft har brug for noget medvind på browser-fronten, for Internet Explorer har i de senere år haft svært ved at følge med især Googles Chrome.

Microsoft har nu udgivet en video, hvor udviklerne fortæller om den nye renderings-motor: Læs også:

Windows 10: Ny browser giver Internet Explorer baghjul

Eksperterne helt oppe at ringe: Derfor får Microsoft et stort comeback med Windows 10

Derfor har Microsoft planer om en helt ny browser

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.