Artikel top billede

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel

Det er ikke mindst den nye renderings-motor i Spartan, der skal give Microsoft et comeback som browser-producent.

I slutningen af januar fremlagde Microsoft planerne for sit Project Spartan - en ny browser, der kommer i Windows 10.

Spartan skal være langt bedre end Internet Explorer til at håndtere tung grafik, og den nye browser gør det eksempelvis også muligt at tage noter direkte på en hjemmeside, så man kan gemme dem på OneDrive eller sende dem til andre.

Samtidig vil Spartan få et langt mere strømlinet og enkelt design end Internet Explorer.

Der har dog stadig været mange ubesvarede spørgsmål om Spartan-browseren, men nu har Microsoft netop frigivet et blogindlæg, hvor flere detaljer om projektet fremlægges - det gælder særligt om selve den nye renderings-motor i browseren.

"Denne nye renderings-motor blev designet med Project Spartan i tankerne, men vil også være tilgængelig til Internet Explorer på Windows 10 til virksomheder og andre kunder, der har brug for udvidet legacy-support," skriver Microsoft, der dog ikke lægger skjul på, at Internet Explorer efterhånden er ved at have mange år på bagen, og at der derfor også er behov for fornyelse.

"Internet Explorer har været Microsofts webbrowser i 20 år og har udviklet sig for at kunne fungere med de konstant ændrede websider i den periode."

"Siden 2009 har vi systematisk foretaget store investeringer i browseren ved at modernisere hver enkelt undersystem i browseren: fra hurtige, nye JavaScript- og layout-motorer, GPU-accelereret rendering og 3D-grafik grafik, multi-threaded touch input til forbedrede F12-udviklerværktøjer og bagudkompabilitet med Enterprise Mode."

Bryder med kode-fortiden

Microsofts udfordring har dog længe været, at selskabets browser blev for tung at danse med, fordi man hele tiden skulle forsøge både at designe en moderne browser og samtidig sikre IE-bagudkompatibiliteten.

Derfor skal den nye renderings-motor gøre op med al legacy-koden og i stedet have sit primære fokus på de moderne webstandarder.

Meldingen fra Microsoft er da også, at "Project Spartan bliver den nye browser på tværs af alle Windows 10-enheder, fra telefoner til tablets, pc'er og andet."

"Vi tror på, at det brud med IE's fortid, som vi har foretaget for at kunne skabe den nye renderings-motor vil hjælpe med at gøre browsing-oplevelsen bedre for vores kunder og gøre det lettere for webudviklere at bygge websider, der bare fungerer på tværs af browsere," lyder det fra Microsoft.

Her er idéen med renderings-motoren

Microsoft har brug for noget medvind på browser-fronten, for Internet Explorer har i de senere år haft svært ved at følge med især Googles Chrome.

Microsoft har nu udgivet en video, hvor udviklerne fortæller om den nye renderings-motor:

Læs også:

Windows 10: Ny browser giver Internet Explorer baghjul

Eksperterne helt oppe at ringe: Derfor får Microsoft et stort comeback med Windows 10

Derfor har Microsoft planer om en helt ny browser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere