Artikel top billede

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel

Det er ikke mindst den nye renderings-motor i Spartan, der skal give Microsoft et comeback som browser-producent.

I slutningen af januar fremlagde Microsoft planerne for sit Project Spartan - en ny browser, der kommer i Windows 10.

Spartan skal være langt bedre end Internet Explorer til at håndtere tung grafik, og den nye browser gør det eksempelvis også muligt at tage noter direkte på en hjemmeside, så man kan gemme dem på OneDrive eller sende dem til andre.

Samtidig vil Spartan få et langt mere strømlinet og enkelt design end Internet Explorer.

Der har dog stadig været mange ubesvarede spørgsmål om Spartan-browseren, men nu har Microsoft netop frigivet et blogindlæg, hvor flere detaljer om projektet fremlægges - det gælder særligt om selve den nye renderings-motor i browseren.

"Denne nye renderings-motor blev designet med Project Spartan i tankerne, men vil også være tilgængelig til Internet Explorer på Windows 10 til virksomheder og andre kunder, der har brug for udvidet legacy-support," skriver Microsoft, der dog ikke lægger skjul på, at Internet Explorer efterhånden er ved at have mange år på bagen, og at der derfor også er behov for fornyelse.

"Internet Explorer har været Microsofts webbrowser i 20 år og har udviklet sig for at kunne fungere med de konstant ændrede websider i den periode."

"Siden 2009 har vi systematisk foretaget store investeringer i browseren ved at modernisere hver enkelt undersystem i browseren: fra hurtige, nye JavaScript- og layout-motorer, GPU-accelereret rendering og 3D-grafik grafik, multi-threaded touch input til forbedrede F12-udviklerværktøjer og bagudkompabilitet med Enterprise Mode."

Bryder med kode-fortiden

Microsofts udfordring har dog længe været, at selskabets browser blev for tung at danse med, fordi man hele tiden skulle forsøge både at designe en moderne browser og samtidig sikre IE-bagudkompatibiliteten.

Derfor skal den nye renderings-motor gøre op med al legacy-koden og i stedet have sit primære fokus på de moderne webstandarder.

Meldingen fra Microsoft er da også, at "Project Spartan bliver den nye browser på tværs af alle Windows 10-enheder, fra telefoner til tablets, pc'er og andet."

"Vi tror på, at det brud med IE's fortid, som vi har foretaget for at kunne skabe den nye renderings-motor vil hjælpe med at gøre browsing-oplevelsen bedre for vores kunder og gøre det lettere for webudviklere at bygge websider, der bare fungerer på tværs af browsere," lyder det fra Microsoft.

Her er idéen med renderings-motoren

Microsoft har brug for noget medvind på browser-fronten, for Internet Explorer har i de senere år haft svært ved at følge med især Googles Chrome.

Microsoft har nu udgivet en video, hvor udviklerne fortæller om den nye renderings-motor:

Læs også:

Windows 10: Ny browser giver Internet Explorer baghjul

Eksperterne helt oppe at ringe: Derfor får Microsoft et stort comeback med Windows 10

Derfor har Microsoft planer om en helt ny browser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere