Artikel top billede

Fortalt til: Kim Stensdal

Mennesker i IT
Udgivet 6. marts 2015 kl. 16.07

Jeg mener, at det var i 2002. Jeg arbejdede i Mærsk Data på det tidspunkt, og der var et arrangement, hvor Microsoft inviterede sine tætte samarbejdspartnere.

På det tidspunkt arbejdede jeg som arkitekt hos A.P. Møller - Mærsk og Mærsk Air, og så blev vi inviteret til dette her specielle Microsoft-arrangement ude i Bella Centret.

Jeg sad på første eller anden række, og jeg husker, at Bill Gates kom flyvende ind med helikopter.

En af vores gode samarbejdspartnere hos Microsoft stod med en halv cola i hånden og var sådan helt ‘wauw!' over, at Bill Gates tog en tår af hans cola.

Men da Bill Gates havde snakket i et stykke tid, begyndte jeg egentlig at tænke, at han ikke var karismatisk. Jeg har stor respekt for det, han har bygget op, men der var ikke meget karisma i ham. Det var ikke sådan, at jeg tænkte, at her er en mand, jeg bare vil arbejde for.

Da arrangementet så var ved at slutte, var vi selvfølgelig nede og sige farvel de fleste af os, og jeg var henne og sige tak for snakken og sådan nogle ting. Men det var ikke engang sådan et fast håndtryk, hvor man tænker, at det er en mand, der virkelig har styr på verden.

På det tidspunkt var Bill Gates den it-person, jeg helst ville møde, men set i retrospekt ville jeg meget hellere have mødt Steve Jobs. Jeg er helt sikker på, at han havde meget mere karisma og udstråling.

Jeg er så også sikker på, at jeg ikke havde lyst til at arbejde sammen med Steve Jobs, men det er en helt anden historie.

Per Friis
Grundlægger og direktør i Mobility Dream Team.


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.