Artikel top billede

Fortalt til: Kim Stensdal

Mennesker i IT
Udgivet 6. marts 2015 kl. 16.07

Jeg mener, at det var i 2002. Jeg arbejdede i Mærsk Data på det tidspunkt, og der var et arrangement, hvor Microsoft inviterede sine tætte samarbejdspartnere.

På det tidspunkt arbejdede jeg som arkitekt hos A.P. Møller - Mærsk og Mærsk Air, og så blev vi inviteret til dette her specielle Microsoft-arrangement ude i Bella Centret.

Jeg sad på første eller anden række, og jeg husker, at Bill Gates kom flyvende ind med helikopter.

En af vores gode samarbejdspartnere hos Microsoft stod med en halv cola i hånden og var sådan helt ‘wauw!' over, at Bill Gates tog en tår af hans cola.

Men da Bill Gates havde snakket i et stykke tid, begyndte jeg egentlig at tænke, at han ikke var karismatisk. Jeg har stor respekt for det, han har bygget op, men der var ikke meget karisma i ham. Det var ikke sådan, at jeg tænkte, at her er en mand, jeg bare vil arbejde for.

Da arrangementet så var ved at slutte, var vi selvfølgelig nede og sige farvel de fleste af os, og jeg var henne og sige tak for snakken og sådan nogle ting. Men det var ikke engang sådan et fast håndtryk, hvor man tænker, at det er en mand, der virkelig har styr på verden.

På det tidspunkt var Bill Gates den it-person, jeg helst ville møde, men set i retrospekt ville jeg meget hellere have mødt Steve Jobs. Jeg er helt sikker på, at han havde meget mere karisma og udstråling.

Jeg er så også sikker på, at jeg ikke havde lyst til at arbejde sammen med Steve Jobs, men det er en helt anden historie.

Per Friis
Grundlægger og direktør i Mobility Dream Team.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it