Artikel top billede

Næsten ikke til at fatte: Nu kan du få et microSD-kort med 200 GB

Kapaciteten på de bittesmå microSD-kort fortsætter den vilde himmelflugt. Nu kan man få et microSD-kort med 200 GB.

For få år siden havde det været nærmest utænkeligt, men nu er det faktisk en realitet: Man kan få et microSD-kort med hele 200 GB storage.

Det er kortproducenten SanDisk, der på Mobile World Congress i Barcelona, har præsenteret det nye kort, og selskabet forklarer, at man man blandt andet kan have 20 timers fuld HD-video på et 200 GB SanDisk Ultra microSDXC UHS-I-kort.

Mest opsigtsvækkende er det måske, at det kun er et enkelt år siden, at 128 GB-kortet kom på markedet. Det illustrerer meget godt, hvor voldsom en udvikling, der finder sted på storage-markedet.

Med kort af denne kaliber bliver en smartphones interne hukommelse knap så vigtig, som det tidligere har været tilfældet.

Og det er ikke fordi, vi har brug for mindre plads på telefonerne, for med al den HD-video og de højtopløselige digitalbilleder, der skydes med telefonerne, er behovet større end nogensinde.

Priserne falder

Hver gang storage-standarden får endnu et nøk i vejret, falder priserne på de lidt ældre kort som en sidegevinst. 

Lige nu kan man eksempelvis købe et SanDisk microSDXC Ultra UHS-I med 64 GB til 273 kroner i Danmark. Og det er inklusiv fragt.

Ifølge SanDisk er der ikke noget, der tyder på, at vi er ved at have nået grænsen for, hvor meget plads, der kan være på et microSD-kort.

"Vi fortsætter med at rykke teknologiens grænser for at kunne levere nye løsninger, der slår rekorderne og transformerer måden, som kunderne bruger de mobile enheder på," udtaler Dinesh Bahal, vice president for product marketing, i en pressemeddelelse fra SanDisk.

Datahastigheden på den nye microSD-kort er på op til 90MB/s, hvilket svarer til, at man kan flytte 1.200 billeder i minuttet.

Kortet, der ventes i handlen i andet kvartal i år, koster 400 dollars og kommer med 10 års garanti.

Læs også:

Test: Ekstern harddisk giver fed mulighed for de kamera-glade
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere