Artikel top billede

Næsten ikke til at fatte: Nu kan du få et microSD-kort med 200 GB

Kapaciteten på de bittesmå microSD-kort fortsætter den vilde himmelflugt. Nu kan man få et microSD-kort med 200 GB.

For få år siden havde det været nærmest utænkeligt, men nu er det faktisk en realitet: Man kan få et microSD-kort med hele 200 GB storage.

Det er kortproducenten SanDisk, der på Mobile World Congress i Barcelona, har præsenteret det nye kort, og selskabet forklarer, at man man blandt andet kan have 20 timers fuld HD-video på et 200 GB SanDisk Ultra microSDXC UHS-I-kort.

Mest opsigtsvækkende er det måske, at det kun er et enkelt år siden, at 128 GB-kortet kom på markedet. Det illustrerer meget godt, hvor voldsom en udvikling, der finder sted på storage-markedet.

Med kort af denne kaliber bliver en smartphones interne hukommelse knap så vigtig, som det tidligere har været tilfældet.

Og det er ikke fordi, vi har brug for mindre plads på telefonerne, for med al den HD-video og de højtopløselige digitalbilleder, der skydes med telefonerne, er behovet større end nogensinde.

Priserne falder

Hver gang storage-standarden får endnu et nøk i vejret, falder priserne på de lidt ældre kort som en sidegevinst. 

Lige nu kan man eksempelvis købe et SanDisk microSDXC Ultra UHS-I med 64 GB til 273 kroner i Danmark. Og det er inklusiv fragt.

Ifølge SanDisk er der ikke noget, der tyder på, at vi er ved at have nået grænsen for, hvor meget plads, der kan være på et microSD-kort.

"Vi fortsætter med at rykke teknologiens grænser for at kunne levere nye løsninger, der slår rekorderne og transformerer måden, som kunderne bruger de mobile enheder på," udtaler Dinesh Bahal, vice president for product marketing, i en pressemeddelelse fra SanDisk.

Datahastigheden på den nye microSD-kort er på op til 90MB/s, hvilket svarer til, at man kan flytte 1.200 billeder i minuttet.

Kortet, der ventes i handlen i andet kvartal i år, koster 400 dollars og kommer med 10 års garanti.

Læs også:

Test: Ekstern harddisk giver fed mulighed for de kamera-glade
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Ny bølge ruller ind over kommunale it-afdelinger: "Det er faktisk en vej, man godt kan gå som kommune. Det er ikke en eller anden flippet ting fra 60’erne"
Der er ved at ske et paradigmeskifte i den kommunale måde, it-projekter og -indkøb gribes an. Et af de steder er i den sydvestjyske kommune Varde med en it-afdeling på blot 20 ansatte. Her har Thomas Neville som nyuddannet it-mand været frontløber på at tage udgangspunkt i brugernes behov og virkelighed, når der skal købes eller udvikles it. "De følte nok ikke rigtigt, at man inde på rådhuset vidste, hvad de gik og lavede," siger han.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.