Artikel top billede

Næsten ikke til at fatte: Nu kan du få et microSD-kort med 200 GB

Kapaciteten på de bittesmå microSD-kort fortsætter den vilde himmelflugt. Nu kan man få et microSD-kort med 200 GB.

For få år siden havde det været nærmest utænkeligt, men nu er det faktisk en realitet: Man kan få et microSD-kort med hele 200 GB storage.

Det er kortproducenten SanDisk, der på Mobile World Congress i Barcelona, har præsenteret det nye kort, og selskabet forklarer, at man man blandt andet kan have 20 timers fuld HD-video på et 200 GB SanDisk Ultra microSDXC UHS-I-kort.

Mest opsigtsvækkende er det måske, at det kun er et enkelt år siden, at 128 GB-kortet kom på markedet. Det illustrerer meget godt, hvor voldsom en udvikling, der finder sted på storage-markedet.

Med kort af denne kaliber bliver en smartphones interne hukommelse knap så vigtig, som det tidligere har været tilfældet.

Og det er ikke fordi, vi har brug for mindre plads på telefonerne, for med al den HD-video og de højtopløselige digitalbilleder, der skydes med telefonerne, er behovet større end nogensinde.

Priserne falder

Hver gang storage-standarden får endnu et nøk i vejret, falder priserne på de lidt ældre kort som en sidegevinst. 

Lige nu kan man eksempelvis købe et SanDisk microSDXC Ultra UHS-I med 64 GB til 273 kroner i Danmark. Og det er inklusiv fragt.

Ifølge SanDisk er der ikke noget, der tyder på, at vi er ved at have nået grænsen for, hvor meget plads, der kan være på et microSD-kort.

"Vi fortsætter med at rykke teknologiens grænser for at kunne levere nye løsninger, der slår rekorderne og transformerer måden, som kunderne bruger de mobile enheder på," udtaler Dinesh Bahal, vice president for product marketing, i en pressemeddelelse fra SanDisk.

Datahastigheden på den nye microSD-kort er på op til 90MB/s, hvilket svarer til, at man kan flytte 1.200 billeder i minuttet.

Kortet, der ventes i handlen i andet kvartal i år, koster 400 dollars og kommer med 10 års garanti.

Læs også:

Test: Ekstern harddisk giver fed mulighed for de kamera-glade
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere