Artikel top billede

Slut med reduceret moms for e-bøger: For e-bøger er ikke bøger, men it-service, fastslår EU

Selv om man kan slippe med mindre moms-takster for bøger, skal man fremover betale fuld moms af e-bøger i Europa. For e-bøger ikke slet ikke bøger, lyder det fra EU.

Det er slut med at sælge e-bøger til reduceret moms i Europa.

Sådan lyder det fra EU, der nu forbyder forhandlere i Europa at sælge e-bøger ud fra den betragtning, at det er bøger, som mange steder i Europa sælges moms-frit.

E-bøger, der downloades, er nemlig ikke bøger, lyder det fra EU-domstolen, men derimod it-service. Og dermed skal der betales moms af tjenesten.

Danmark og Bulgarien

Dommen fra EU-domstolen kommer ikke til at berøre Danmark, da Danmark og Bulgarien hidtil har været de eneste lande i Europa, der har opkrævet lavere eller ingen moms på bøger end på andre produkter.

Mange EU-lande opereret med meget forskellige moms-takster på forskellige produkter. Du kan se en liste over taksterne her.

Frankrig har hidtil eksempelvis opereret med moms på 5,5 procent på e-bøger, mens Luxembourg har opereret med moms på tre procent - begge takster modsvarer moms-taksten på fysiske bøger.

Men det gælder kun, hvis e-bogen leveres på et fysisk medie som en cd eller en USB-stick, fastslår EU nu.

Downloades den via internettet, er det ikke en bog, men en service.

Den almindelige momstakst er i Frankrig ellers 20 procent og i Luxembourg 17 procent.

Læs også:

Danske biblioteker fordobler antallet af e-bøger med et fingerknips.

It-giganten Amazon: Vi har lige ansat 6.000 nye folk i EU - og det er ikke nok.

Moms-regning på vej til it-virksomheder - lover det ikke rammer kunderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.