Artikel top billede

Slut med reduceret moms for e-bøger: For e-bøger er ikke bøger, men it-service, fastslår EU

Selv om man kan slippe med mindre moms-takster for bøger, skal man fremover betale fuld moms af e-bøger i Europa. For e-bøger ikke slet ikke bøger, lyder det fra EU.

Det er slut med at sælge e-bøger til reduceret moms i Europa.

Sådan lyder det fra EU, der nu forbyder forhandlere i Europa at sælge e-bøger ud fra den betragtning, at det er bøger, som mange steder i Europa sælges moms-frit.

E-bøger, der downloades, er nemlig ikke bøger, lyder det fra EU-domstolen, men derimod it-service. Og dermed skal der betales moms af tjenesten.

Danmark og Bulgarien

Dommen fra EU-domstolen kommer ikke til at berøre Danmark, da Danmark og Bulgarien hidtil har været de eneste lande i Europa, der har opkrævet lavere eller ingen moms på bøger end på andre produkter.

Mange EU-lande opereret med meget forskellige moms-takster på forskellige produkter. Du kan se en liste over taksterne her.

Frankrig har hidtil eksempelvis opereret med moms på 5,5 procent på e-bøger, mens Luxembourg har opereret med moms på tre procent - begge takster modsvarer moms-taksten på fysiske bøger.

Men det gælder kun, hvis e-bogen leveres på et fysisk medie som en cd eller en USB-stick, fastslår EU nu.

Downloades den via internettet, er det ikke en bog, men en service.

Den almindelige momstakst er i Frankrig ellers 20 procent og i Luxembourg 17 procent.

Læs også:

Danske biblioteker fordobler antallet af e-bøger med et fingerknips.

It-giganten Amazon: Vi har lige ansat 6.000 nye folk i EU - og det er ikke nok.

Moms-regning på vej til it-virksomheder - lover det ikke rammer kunderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere