Artikel top billede

Slut med reduceret moms for e-bøger: For e-bøger er ikke bøger, men it-service, fastslår EU

Selv om man kan slippe med mindre moms-takster for bøger, skal man fremover betale fuld moms af e-bøger i Europa. For e-bøger ikke slet ikke bøger, lyder det fra EU.

Det er slut med at sælge e-bøger til reduceret moms i Europa.

Sådan lyder det fra EU, der nu forbyder forhandlere i Europa at sælge e-bøger ud fra den betragtning, at det er bøger, som mange steder i Europa sælges moms-frit.

E-bøger, der downloades, er nemlig ikke bøger, lyder det fra EU-domstolen, men derimod it-service. Og dermed skal der betales moms af tjenesten.

Danmark og Bulgarien

Dommen fra EU-domstolen kommer ikke til at berøre Danmark, da Danmark og Bulgarien hidtil har været de eneste lande i Europa, der har opkrævet lavere eller ingen moms på bøger end på andre produkter.

Mange EU-lande opereret med meget forskellige moms-takster på forskellige produkter. Du kan se en liste over taksterne her.

Frankrig har hidtil eksempelvis opereret med moms på 5,5 procent på e-bøger, mens Luxembourg har opereret med moms på tre procent - begge takster modsvarer moms-taksten på fysiske bøger.

Men det gælder kun, hvis e-bogen leveres på et fysisk medie som en cd eller en USB-stick, fastslår EU nu.

Downloades den via internettet, er det ikke en bog, men en service.

Den almindelige momstakst er i Frankrig ellers 20 procent og i Luxembourg 17 procent.

Læs også:

Danske biblioteker fordobler antallet af e-bøger med et fingerknips.

It-giganten Amazon: Vi har lige ansat 6.000 nye folk i EU - og det er ikke nok.

Moms-regning på vej til it-virksomheder - lover det ikke rammer kunderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere