Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nægtede at udlevere PIN-kode til smartphone i tolden: Nu skal han for en dommer

En canadisk borger nægtede at give tolderne i lufthavnen PIN-koden til sin smartphone. Nu risikerer han både en stor bøde og fængsel.

Canadieren Alain Philippon fra Québec-provinsen i det østlige Canada er havnet som midtpunkt i en ganske opsigtsvækkende og principiel sag, fordi han i lufthavnen nægtede at udlevere PIN-koden til sin smartphone til tolderne.

Det skriver canadiske CBC.

38-årige Alain Philippon blev mandag aften i sidste uge stoppet i tolden i Halifax Stanfield International Airport.

Canadieren var ifølge CBC netop ankommet med et fly fra Den Dominikanske Republik, og toldmyndighederne ønskede at tjekke hans smartphone - men han nægtede at udlevere adgangskoden.

Resultatet er, at han nu er sigtet for at hindre toldmyndighederne i at udføre deres arbejde, lyder det på det statslige CBC, der samtidig oplyser, at han dermed står til en bøde på minimum 1.000 dollars og op til 25.000 og et år i fængsel.

Derfor har tolderne måske en god sag

Sagen har allerede skabt en del opmærksomhed, fordi det naturligvis er et ret principielt spørgsmål, om man ved en toldkontrol også har pligt til at fremvise det digitale indhold på eksempelvis en smartphone eller tablet.

Alain Philippon har ikke ønsket at udtale sig til CBC, men har oplyser dog, at han har tænkt sig at kæmpe for sin sag, fordi han anser indholdet på telefonen som værende af personlig karakter.

En talsperson fra de canadiske toldmyndigheder skriver i en mail til CBC, at tolderne er trænet i at se efter indikationer på snyd og til at kunne afgøre, hvilke varer der kræver et grundigere tjek.

Har man pligt til at udlevere PIN-koden?

En juraprofessor ved navn Rob Currie forklarer samtidig til CBC, at man, når man krydser den canadiske grænse, faktisk har et reduceret privatliv, og at myndighederne har ret vidtgående muligheder for at inspicere dine ting på grund af lovgivingen, der taler om "goods."

"...det gælder bestemt også din mobiltelefon, din tablet, din computer, stort set alt hvad du har. "

Samtidig fortæller Rob Currie dog, at det endnu ikke er afprøvet i en retssag, om man har pligt til at udlevere en adgangskode til eksempelvis en smartphone.

SKAT oplyser til Computerworld, at den danske toldlovgivning ikke giver mulighed for, at tolden kan kræve at få oplyst en PIN-kode eller andre adgangskoder til forskelligt elektronisk udstyr.

Læs også:

Afsløring: Så let kan andre gætte din PIN-kode

Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere