Artikel top billede

Nægtede at udlevere PIN-kode til smartphone i tolden: Nu skal han for en dommer

En canadisk borger nægtede at give tolderne i lufthavnen PIN-koden til sin smartphone. Nu risikerer han både en stor bøde og fængsel.

Canadieren Alain Philippon fra Québec-provinsen i det østlige Canada er havnet som midtpunkt i en ganske opsigtsvækkende og principiel sag, fordi han i lufthavnen nægtede at udlevere PIN-koden til sin smartphone til tolderne.

Det skriver canadiske CBC.

38-årige Alain Philippon blev mandag aften i sidste uge stoppet i tolden i Halifax Stanfield International Airport.

Canadieren var ifølge CBC netop ankommet med et fly fra Den Dominikanske Republik, og toldmyndighederne ønskede at tjekke hans smartphone - men han nægtede at udlevere adgangskoden.

Resultatet er, at han nu er sigtet for at hindre toldmyndighederne i at udføre deres arbejde, lyder det på det statslige CBC, der samtidig oplyser, at han dermed står til en bøde på minimum 1.000 dollars og op til 25.000 og et år i fængsel.

Derfor har tolderne måske en god sag

Sagen har allerede skabt en del opmærksomhed, fordi det naturligvis er et ret principielt spørgsmål, om man ved en toldkontrol også har pligt til at fremvise det digitale indhold på eksempelvis en smartphone eller tablet.

Alain Philippon har ikke ønsket at udtale sig til CBC, men har oplyser dog, at han har tænkt sig at kæmpe for sin sag, fordi han anser indholdet på telefonen som værende af personlig karakter.

En talsperson fra de canadiske toldmyndigheder skriver i en mail til CBC, at tolderne er trænet i at se efter indikationer på snyd og til at kunne afgøre, hvilke varer der kræver et grundigere tjek.

Har man pligt til at udlevere PIN-koden?

En juraprofessor ved navn Rob Currie forklarer samtidig til CBC, at man, når man krydser den canadiske grænse, faktisk har et reduceret privatliv, og at myndighederne har ret vidtgående muligheder for at inspicere dine ting på grund af lovgivingen, der taler om "goods."

"...det gælder bestemt også din mobiltelefon, din tablet, din computer, stort set alt hvad du har. "

Samtidig fortæller Rob Currie dog, at det endnu ikke er afprøvet i en retssag, om man har pligt til at udlevere en adgangskode til eksempelvis en smartphone.

SKAT oplyser til Computerworld, at den danske toldlovgivning ikke giver mulighed for, at tolden kan kræve at få oplyst en PIN-kode eller andre adgangskoder til forskelligt elektronisk udstyr.

Læs også:

Afsløring: Så let kan andre gætte din PIN-kode

Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.