Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Google og Microsoft går sammen: Vil udvikle fælles JavaScript-teknologier

Microsoft og Google begraver for en stund web-stridsøksen for sammen at udvikle JavaScript-teknologier.

Microsoft og Google er traditionelt kamphaner på internettet, hvor de storsatser på hver deres online-services og webbrowsere, men et nyt samarbejde bringer dem måske lidt tættere på hinanden.

Selskaberne har nemlig indgået et samarbejde om at smelte de JavaScript-teknologier, som de ellers har udviklet hver for sig, sammen.

Det betyder, at Googles AtScript bliver integreret i Microsofts TypeScript, som så bliver det sprog, webudviklere fremover kommer til at bruge.

Til gengæld skal der så satses på Google-frameworket Angular 2.

Smelter sprog sammen

Microsoft skriver om det nye samarbejde i et blogindlæg, at selskabet i tre år har arbejdet på sit TypeScript, men at der nu er indgået et samarbejde med Google.

"I de sidste mange måneder har Microsoft TypeScript- og Google Angular-holdene arbejdet tæt sammen."

"Vi er begejstrede for at kunne annoncere, at vi har konvergeret TypeScript og AtScript-sprogene, og at Angular 2, den næste version af det populære JavaScript-bibliotek til at bygge websider og webapps, vil blive udviklet med TypeScript," skriver S. Somasegar, der er corporate vice president i Developer Division hos Microsoft.

"Det er fantastisk at se den fortsatte vækst i TypeScript-økosystemet, og jeg er særligt begejstret for partnerskabet med Googles Angular, der skal skabe overrensstemmelse mellem vores arbejde med TypeScript og Angular 2."

JavaScript er et af de mest udbredte programmeringssprog til web-løsninger i dag, og i november afløste JavaScript Java til danskernes NemID.

Læs også:

Nu er det slut med Java til NemID: Her er den nye løsning

Anders Hejlsberg: Fantasien har ingen grænser længere

Googles Javascript-efterfølger er færdig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere