Det er dælme smart: Syv servicerobotter, der står på spring for at indtage dit hjem

Robotterne står klar til at hjælpe dig og din familie med hverdagens sure pligter. Her er syv smarte robotter, der står klar til at indtage dit hjem - og med god grund.

Du kender nok allerede en robot-støvsuger, men det er kun det første skud på stammen.

Der er masser af spændende maskiner på trapperne, der eksempelvis kan overtage vinduespudsning eller sneskovling på en kold og klam januar dag.

Federation of Robotics (IFR) har opgjort, at smarte robotter til hjemmet i dag omsætter for omkring 250 milliarder kroner, og at den andel vil vokse til det firdobbelte i løbet af bare tre år.

Det giver jo også ganske god mening, at de kedelige opgaver i hjemmet bliver overtaget af en maskine, men også i en mere seriøs kontekst som eksempelvis i sundhedsvæsnet kan servicerobotterne gøre gavn.

Her er syv eksempler, der allerede nu kan blive dine intelligente, opkoblede og personlige husassistenter.

Jibo læser for børnene
Efter at have samlet penge sammen via en folkeindsamling på en crowdfunding-tjeneste så lancerer Jibo en robot, der er tænkt som et ekstra medlem af familien.

Den lille runde fætter har indbyttet tale- og ansigtsgenkendelse til kommunikation.

Desuden kan den hjælpe med alle mulige dagligdagsopgaver fra højtlæsning for ungerne, fotooptagelser ved fødselsdag-sarrangementet til styring af madlavningen.

Mere info her. Personal robot holder dig med selskab
Personal robot er som navnet antyder en personlig assistent, der kan hjælpe dig med at holde styr på alt fra kalenderaftaler til hvilket slips, du skal bruge til den gule skjorte.

Men den er også tænkt som et værktøj, der kan anvendes på jobbet. Det er eksempelvis i form af dataknusning til markedsanalyser.

Den kunstige intelligens skal gøre livet nemmere for dig til en forudbestillingspris på 995 dollar svarende til omkring 6.500 danske kroner.

Mere info her. Budgee den selvkørende indkøbsvogn
Den ser måske lidt bøvet ud med de blinkende øjne i forskellige størrelser, men der er faktisk god mening med galskaben.

Den lille hjælper med det tegneserieagtige udseende er nemlig en slags selvkørende indkøbsvogn.

Budgee var egentlig tænkt som en hjælper i hjemmet til ældre og folk med bevægelsesproblemer men i takt med, at der er bygget mere og mere kunstig intelligens ind i koden, er robottens bevægelsesradius blevet større.

Derfor lanceres den også som en indkøbsvogn eller bagageslæber til rejserne.

Den kan slæbe op til 22,5 kilo og følger hele tiden i hælene på dig.

Mere info her. Romo sætter liv til din iPhone
Her er lidt til børnene.

En lille, beskeden og billige legetøjsrobot, der anvender Apples iPhone, der monteres oven på transportunderdelen, som hjerne. Ungerne kan så programmere Romos handlinger fra telefonskærmen.

Enheden kan også bruges som samtaleanlæg, så du kan logge på ungernes Romo for at fortælle, at der skal laves lektier eller, at aftensmaden er klar.

Prisen er på 129 dollar, svarende til cirka cirka 900 kroner.

Mere info her. Rene vinduer uden sved på panden
Når forårssolen bryder igennem, kan du for alvor se, at vinduerne trænger til at blive pudset.

Men den opgave behøver du ikke spekulere på længere. Det ordner Winbot for dig.

Det eneste du skal gøre er at flytte Winbot fra det ene vinduesparti til det andet, for at give klart udsyn til det spirende forår. Kombiner den med en robotstøvsuger, og huset står skinnende rent uden du får det mindste sved på panden.

Mere info her. Fars bedste robot-ven
Denne robot er min personlige yndling med masser af hestekræfter og kaskader af sne, der flyver om ørene.

Et 180 kilos snemonster, der kan gøre enhver nabo grøn af misundelse, og selvfølgelig sørge for, at der er skovlet sne uden, at du skal have jakke eller vinterstøvler på.

Sneskovleren kommer fra Super Droid Robots, der også forhandler dele, mekanik og elektronik, så du selv kan bygge dine helt egne robotter.

Mere info her.

Læs også:
Her bliver trafikken styret af store robocops


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.