Artikel top billede

Her bliver trafikken styret af store robocops

Med flere tusinder trafikdræbte igennem de seneste otte år kaster Congos hovedstad nu nye penge i flere trafikrobotter, som trafikanterne tilsyneladende respekterer. Se her, hvordan robotterne virker.

I den congolesiske hovedstad Kinshasa med ni millioner indbyggere og knap 300 dødsfald på vejene om året kæmper myndighederne konstant med trafiksyndere.

Den kamp skal tre nye trafikrobotter være med til at råde bod på, skriver The Guardian.

Siden 2013 har hovedstaden i Den Demokratiske Republik Congo haft to af disse robocops til at holde øje med trafiksyndere og regulere biler, scootere og cykler på vejene.

Filmer trafiksyndere

De tre nye trafikrobotter hedder Tamuke, Mwaluke and Kisanga, og de kører alle på solenergi og udstyret med arme, der kan dirigere trafik.

Derudover indeholder robotterne til individuel pris på 185.000 kroner grønt og rødt lys til at regulere trafikken med og kameraer i deres roterende bryst, der sender billeder med trafiksyndere ind til den lokale politistation.

Selvom robotterne mere ligner legetøj end en autoritær politibetjent, er der tilsyneladende begejstring blandt Kinshasas trafikanter.

"Der er visse billister, der ikke respekterer trafikpolitiet. Men med robotterne bliver det helt anderledes. Vi skal respektere robotten," siger taxachaufføreren Poro Zidane til The Guardian.

Kan ikke jagte trafiksyndere

De store trafikrobotter er udviklet af en congolesisk sammenslutning af kvindelige ingeniører.

Chefen for den sammenslutning, Therese Izay, påpeger, at det med robotternes indtræden i bybilledet er blevet sværere at slippe afsted med trafiksynder.

"I vores by kan man begå en forbrydelse og stikke af velvidende, at ingen så noget. Nu bliver der holdt øje dag og nat, så vi kan se forbryderne i realtid. Derved kommer de til at betale for deres forbrydelser, ligesom i alle de seriøse lande i verden," siger Therese Izay til The Guardian.

Hun forklarer også, at hun sendt en anmodning til myndighederne om at købe 30 robotter mere til at overvåge landets motorveje og dermed hjælp politiet betragteligt.

Kinshasas guvenør, Andre Kimbuta, er glad for robotterne. Samtidig siger han, at de ikke er en erstatning for rigtige politibetjente, der kan jagte billister.

"Vi skal lykønske de congolesiske ingeniører, men politibetjentene skal også udføre deres jobs." Siger han til The Guardian.

Du kan selv se robotterne i aktion i dette videovklip:


Kilde: Eagle News PH/Net 25/Youtube. 

Læs også:

Volvo bygger sin egen cloud-tjeneste: Realtidsdata skal udrydde bilulykker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere