Artikel top billede

Nets nedlægger hundredevis af stillinger - 220 mand skal ud

Nets skiller sig af med 220 ansatte, hvis stillinger skal nedlægges. Der er brug for at effektivisere og strømline butikken, meddeler Nets, der for et års tid siden blev købt af kapitalfonde, hvis trimnings-plan nu er blevet sat i gang.

Betalingsløsnings-selskabet Nets nedlægger 220 stillinger i organisationen, der samlet i de nordiske lander i dag beskæftiger omkring 2.500 ansatte.

Selskabet forventer, at en stor del af reduktionen vil kunne gennemføres via frivillige fratrædelser blandt selskabets ansatte.

I en pressemeddelelse oplyser Nets, at den massive reduktion af stillinger skyldes, at selskabet vil ruste sig til 'fremtidig vækst.'

"For at fastholde successen og sikre langsigtet, bæredygtig vækst, skal vi kunne reagere hurtigere på kundernes behov og fremme innovationen," meddeler administrerende direktør Bo Nilsson i en pressemeddelelse.

Nu kommer kapitalfondene

Med i billedet hører, at Nets for et års tid blev købt af kapitalfondene Bain Capital og Advent International (der også ejer KMD) for det, der er blevet betegnet som en markant overpris - nemlig hele 23 gange selskabets driftsindtjening.

Det kan du læse mere om her: Her er konsekvenserne af Nets-salg til kapitalfonde

Kapitalfondene sigter efter at sælge Nets videre indenfor en håndfuld år.

Skal de hente den ønskede gevinst hjem, kræver det en fokuseret trimning af selskabet, som altså nu for alvor er gået i gang med at effektivisere og strømline processer og mandskab.

Skal manøvren lykkes, så kapitalfondene får trukket gevinsten hjem, kræver det nemlig, at Nets dels får nedbragt sine omkostninger, dels får hævet omsætningen. Og tiden er knap.

Bain Capital og Advent International har været gennem det hele før, for de har været gennem samme tur med den britiske Nets-pendant WorldPay, som de købte i 2010.
Advent International ejer ligeledes KMD, som fonden købte i 2012. Sælgerne var dengang et andet kapitalfonds-konsortie.

KMD og Advent International gennemførte i efteråret en stor fyringsrunde i KMD, selv om selskabet skovlede penge ind.

Det kan du læse mere om her: KMD's store slankekur: Derfor fyrer selskabet trods enormt overskud.

Nets-topchef Bo Nilsson på, at kundernes behov bliver mere og mere sofistikerede, og at Nets skal følge med, når det gælder om at kunne levere det ønskede serviceniveau.

Derfor er det ifølge ham nødvendigt, at selskabet 'organiserer vores ressourcer, så de bliver mere strømlinede," siger han.

Han peger på, at der derfor er et stort behov for, at forbedre effektiviteten i selskabet og få skabt en mere strømlinet organisation.

Nets står blandt andet bag dankortet, der netop har været ramt af nedbrud.

Det kan du læse mere om her: Nets efter dankort-nedbrud: Vi beklager

Ligeledes står selskabets bag betalingsservice og NemID, ligesom det sammen med Post Danmark ejer e-Boks.

Topchef Bo Nilsson meddeler, at selskabet er ved at gøre sig klar til en vækstplan, der vil følge i kølvandet på den kommende nedskæring.

Nets er blandt andet på trapperne med sin egen mobilbetalingsløsning, der skal tage kampen op med den sværm af løsninger, der i den seneste tid har set dagens lys.

Det kan du læse mere om her: Nets præsenterer egen mobilbetalings-løsning om få dage
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere