Artikel top billede

Foto: Philippe Ramakers,

Nyt kort afslører bredbåndshastighederne i hele landet - tjek din adresse her

Med et spritnyt kort fra staten kan du sammenligne din nuværende og mulige bredbåndshastighed på din adresse. 83 procent kan få en 100 Mbit/s-forbindelse.

Tjekditnet.dk er et nyåbnet initiativ fra Erhvervs- og Vækstministeriet, hvor du helt ned på adresseniveau kan se og sammenligne din nuværende og de mulige bredbåndshastigheder for din bopæl.

Domænet tjekditnet.dk blev købt i sommer, og ministeriet åbner nu for søgeværktøjet over de bredbåndshastigheder, der er tilgængelige i dit nabolag - og ikke mindst, hvilken leverandør, som kan give dig det hurtigste internet.

"Tjekditnet.dk giver forbrugere og virksomheder overblik over, hvilken bredbåndshastighed, de har adgang til på deres specifikke adresse. Det gør det nemt for forbrugere og virksomheder at vælge den leverandør, der kan tilbyde den bedste bredbåndsdækning lige netop hos dem."

Sådan opsummerer erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) hjemmesiden tjekditnet.dk i en pressemeddelelse.

"Samtidig giver de nye værktøjer på tjekditnet.dk forbrugere, virksomheder og kommuner et bedre grundlag for at spille en aktiv rolle i forhold til at efterspørge bedre bredbåndsdækning i deres lokalområde."

"Det kan for eksempel være i situationer, hvor flere husstande ønsker at samle deres efterspørgsel," fortsætter han.

Samtaler kommer til sommer

Opgørelsen viser blandt andet, at 83 procent af alle boliger og virksomheder har adgang til 100 Mbit/s-download.

Netop 100 Mbit/s-downloads inden 2020 har været skiftende regeringers målsætning.

Kortlægningen viser desuden, at 64 procent af danske boliger og virksomheder har mulighed for en upload-hastighed på 30 Mbit/s.

Erhvervs- og Vækstministeriet oplyser på sin hjemmeside, at sammenligningsservicen bliver udvidet til sommer med en kortlægning af dækningen for mobilt bredbånd og mobilsamtale.

Ministeriet hævder samtidig, at det er første gang - også i international sammenhæng - at det offentlige lancerer en så detaljeret kortlægning af den digitale infrastruktur, som privatkunder og virksomheder kan granske i dybden.

Du kan finde bredbåndssammenligningsservicen fra Erhvervs- og Vækstministeriet her.

Læs også:

Voldsomme prisdyk: Så meget billigere får du nu mobil og bredbånd

Så mange danskere får betalt deres bredbånd, telefoni og hardware af firmaet - er du en af dem?

Slut med dårligt mobil-signal: 700 Mhz-båndet åbnes for mobiltelefoni
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.