Artikel top billede

Foto: Philippe Ramakers,

Nyt kort afslører bredbåndshastighederne i hele landet - tjek din adresse her

Med et spritnyt kort fra staten kan du sammenligne din nuværende og mulige bredbåndshastighed på din adresse. 83 procent kan få en 100 Mbit/s-forbindelse.

Tjekditnet.dk er et nyåbnet initiativ fra Erhvervs- og Vækstministeriet, hvor du helt ned på adresseniveau kan se og sammenligne din nuværende og de mulige bredbåndshastigheder for din bopæl.

Domænet tjekditnet.dk blev købt i sommer, og ministeriet åbner nu for søgeværktøjet over de bredbåndshastigheder, der er tilgængelige i dit nabolag - og ikke mindst, hvilken leverandør, som kan give dig det hurtigste internet.

"Tjekditnet.dk giver forbrugere og virksomheder overblik over, hvilken bredbåndshastighed, de har adgang til på deres specifikke adresse. Det gør det nemt for forbrugere og virksomheder at vælge den leverandør, der kan tilbyde den bedste bredbåndsdækning lige netop hos dem."

Sådan opsummerer erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) hjemmesiden tjekditnet.dk i en pressemeddelelse.

"Samtidig giver de nye værktøjer på tjekditnet.dk forbrugere, virksomheder og kommuner et bedre grundlag for at spille en aktiv rolle i forhold til at efterspørge bedre bredbåndsdækning i deres lokalområde."

"Det kan for eksempel være i situationer, hvor flere husstande ønsker at samle deres efterspørgsel," fortsætter han.

Samtaler kommer til sommer

Opgørelsen viser blandt andet, at 83 procent af alle boliger og virksomheder har adgang til 100 Mbit/s-download.

Netop 100 Mbit/s-downloads inden 2020 har været skiftende regeringers målsætning.

Kortlægningen viser desuden, at 64 procent af danske boliger og virksomheder har mulighed for en upload-hastighed på 30 Mbit/s.

Erhvervs- og Vækstministeriet oplyser på sin hjemmeside, at sammenligningsservicen bliver udvidet til sommer med en kortlægning af dækningen for mobilt bredbånd og mobilsamtale.

Ministeriet hævder samtidig, at det er første gang - også i international sammenhæng - at det offentlige lancerer en så detaljeret kortlægning af den digitale infrastruktur, som privatkunder og virksomheder kan granske i dybden.

Du kan finde bredbåndssammenligningsservicen fra Erhvervs- og Vækstministeriet her.

Læs også:

Voldsomme prisdyk: Så meget billigere får du nu mobil og bredbånd

Så mange danskere får betalt deres bredbånd, telefoni og hardware af firmaet - er du en af dem?

Slut med dårligt mobil-signal: 700 Mhz-båndet åbnes for mobiltelefoni
IT-JOB

Bunker Holding A/S

Cloud CoE Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Abinitio Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere