Artikel top billede

Foto: Philippe Ramakers,

Nyt kort afslører bredbåndshastighederne i hele landet - tjek din adresse her

Med et spritnyt kort fra staten kan du sammenligne din nuværende og mulige bredbåndshastighed på din adresse. 83 procent kan få en 100 Mbit/s-forbindelse.

Tjekditnet.dk er et nyåbnet initiativ fra Erhvervs- og Vækstministeriet, hvor du helt ned på adresseniveau kan se og sammenligne din nuværende og de mulige bredbåndshastigheder for din bopæl.

Domænet tjekditnet.dk blev købt i sommer, og ministeriet åbner nu for søgeværktøjet over de bredbåndshastigheder, der er tilgængelige i dit nabolag - og ikke mindst, hvilken leverandør, som kan give dig det hurtigste internet.

"Tjekditnet.dk giver forbrugere og virksomheder overblik over, hvilken bredbåndshastighed, de har adgang til på deres specifikke adresse. Det gør det nemt for forbrugere og virksomheder at vælge den leverandør, der kan tilbyde den bedste bredbåndsdækning lige netop hos dem."

Sådan opsummerer erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) hjemmesiden tjekditnet.dk i en pressemeddelelse.

"Samtidig giver de nye værktøjer på tjekditnet.dk forbrugere, virksomheder og kommuner et bedre grundlag for at spille en aktiv rolle i forhold til at efterspørge bedre bredbåndsdækning i deres lokalområde."

"Det kan for eksempel være i situationer, hvor flere husstande ønsker at samle deres efterspørgsel," fortsætter han.

Samtaler kommer til sommer

Opgørelsen viser blandt andet, at 83 procent af alle boliger og virksomheder har adgang til 100 Mbit/s-download.

Netop 100 Mbit/s-downloads inden 2020 har været skiftende regeringers målsætning.

Kortlægningen viser desuden, at 64 procent af danske boliger og virksomheder har mulighed for en upload-hastighed på 30 Mbit/s.

Erhvervs- og Vækstministeriet oplyser på sin hjemmeside, at sammenligningsservicen bliver udvidet til sommer med en kortlægning af dækningen for mobilt bredbånd og mobilsamtale.

Ministeriet hævder samtidig, at det er første gang - også i international sammenhæng - at det offentlige lancerer en så detaljeret kortlægning af den digitale infrastruktur, som privatkunder og virksomheder kan granske i dybden.

Du kan finde bredbåndssammenligningsservicen fra Erhvervs- og Vækstministeriet her.

Læs også:

Voldsomme prisdyk: Så meget billigere får du nu mobil og bredbånd

Så mange danskere får betalt deres bredbånd, telefoni og hardware af firmaet - er du en af dem?

Slut med dårligt mobil-signal: 700 Mhz-båndet åbnes for mobiltelefoni
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere