Artikel top billede

Hey it-chef - dit fjernskrivebord er altså overhovedet ikke mobilt

Leder: At levere bærbare og fjernskriveborde og kalde det mobility er som at smide at læs brædder i haven - og så gå ind i stuen og fortælle sin ægtefælle, at man har bygget et træhus til ungerne.

Leder: Du har udleveret telefoner, købt bærbare computere, investeret i VPN-forbindelser og sat fjernskrivebordet op. Du er - med andre ord - helt med på mobility-bølgen.

Du har sikret medarbejderne adgang og gjort virksomheden både mobil og agil.

Du har altså givet adgang til, at alle de systemer, som normalt befolker medarbejdernes skriveborde, nu kan vises ude i marken, ved hjemmearbejdspladsen eller hos kunderne.

Men er det mobility anno 2015? Ikke rigtigt.

At levere bærbare og fjernskriveborde og kalde det mobility er som at smide at læs brædder i haven - og så gå ind i stuen og fortælle sin ægtefælle, at man har bygget et træhus til ungerne: Et halvfærdigt job.

Det betyder mobility reelt

På et Computerworld CIO-arrangement forleden viste Legos succesfulde CIO, Henrik Amsinck, virksomhedens lange række af dedikerede business-apps frem.

Og mens få af os har ressourcerne og skarpheden til og behovet for at levere noget tilsvarende, så var pointen fuldstændig klar: Mobility eller mobile first handler ikke så meget om devices, som det handler om at tænke sine processer forfra.

Den udfordring griber både ind i arkitektur, forretningsplaner og den måde, vi arbejder på.

Det er dig som it-chef, der skal levere det ledelsesmæssige og teknologiske tankegods, som sikrer, at it-afdelingen ikke bare halser bagefter med USB-dongles og fjernskriveborde, men at afdelingen i stedet tager aktivt del i at forandre virksomhedens processer - og dermed i sidste ende den måde, som virksomheden arbejder på.

Uden det lederskab ender drømmen om en mere effektiv, en mere agil og en fuldt digitaliseret organisation i stedet i en trist jagt på uautoriserede Dropbox-installationer og et it-image, der er unødigt restriktivt.

Så krøl den mobile strategi sammen, og læg den hen på hylden ved siden af disketterne. Og få så mobility integreret som en naturlig del af din virksomheds strategi - på vej mod en fuld digitalisering.

Læs også:

Kæmpe CIO-undersøgelse afslører it-bossernes 2015-planer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.