Artikel top billede

Hey it-chef - dit fjernskrivebord er altså overhovedet ikke mobilt

Leder: At levere bærbare og fjernskriveborde og kalde det mobility er som at smide at læs brædder i haven - og så gå ind i stuen og fortælle sin ægtefælle, at man har bygget et træhus til ungerne.

Leder: Du har udleveret telefoner, købt bærbare computere, investeret i VPN-forbindelser og sat fjernskrivebordet op. Du er - med andre ord - helt med på mobility-bølgen.

Du har sikret medarbejderne adgang og gjort virksomheden både mobil og agil.

Du har altså givet adgang til, at alle de systemer, som normalt befolker medarbejdernes skriveborde, nu kan vises ude i marken, ved hjemmearbejdspladsen eller hos kunderne.

Men er det mobility anno 2015? Ikke rigtigt.

At levere bærbare og fjernskriveborde og kalde det mobility er som at smide at læs brædder i haven - og så gå ind i stuen og fortælle sin ægtefælle, at man har bygget et træhus til ungerne: Et halvfærdigt job.

Det betyder mobility reelt

På et Computerworld CIO-arrangement forleden viste Legos succesfulde CIO, Henrik Amsinck, virksomhedens lange række af dedikerede business-apps frem.

Og mens få af os har ressourcerne og skarpheden til og behovet for at levere noget tilsvarende, så var pointen fuldstændig klar: Mobility eller mobile first handler ikke så meget om devices, som det handler om at tænke sine processer forfra.

Den udfordring griber både ind i arkitektur, forretningsplaner og den måde, vi arbejder på.

Det er dig som it-chef, der skal levere det ledelsesmæssige og teknologiske tankegods, som sikrer, at it-afdelingen ikke bare halser bagefter med USB-dongles og fjernskriveborde, men at afdelingen i stedet tager aktivt del i at forandre virksomhedens processer - og dermed i sidste ende den måde, som virksomheden arbejder på.

Uden det lederskab ender drømmen om en mere effektiv, en mere agil og en fuldt digitaliseret organisation i stedet i en trist jagt på uautoriserede Dropbox-installationer og et it-image, der er unødigt restriktivt.

Så krøl den mobile strategi sammen, og læg den hen på hylden ved siden af disketterne. Og få så mobility integreret som en naturlig del af din virksomheds strategi - på vej mod en fuld digitalisering.

Læs også:

Kæmpe CIO-undersøgelse afslører it-bossernes 2015-planer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere