Artikel top billede

Hey it-chef - dit fjernskrivebord er altså overhovedet ikke mobilt

Leder: At levere bærbare og fjernskriveborde og kalde det mobility er som at smide at læs brædder i haven - og så gå ind i stuen og fortælle sin ægtefælle, at man har bygget et træhus til ungerne.

Leder: Du har udleveret telefoner, købt bærbare computere, investeret i VPN-forbindelser og sat fjernskrivebordet op. Du er - med andre ord - helt med på mobility-bølgen.

Du har sikret medarbejderne adgang og gjort virksomheden både mobil og agil.

Du har altså givet adgang til, at alle de systemer, som normalt befolker medarbejdernes skriveborde, nu kan vises ude i marken, ved hjemmearbejdspladsen eller hos kunderne.

Men er det mobility anno 2015? Ikke rigtigt.

At levere bærbare og fjernskriveborde og kalde det mobility er som at smide at læs brædder i haven - og så gå ind i stuen og fortælle sin ægtefælle, at man har bygget et træhus til ungerne: Et halvfærdigt job.

Det betyder mobility reelt

På et Computerworld CIO-arrangement forleden viste Legos succesfulde CIO, Henrik Amsinck, virksomhedens lange række af dedikerede business-apps frem.

Og mens få af os har ressourcerne og skarpheden til og behovet for at levere noget tilsvarende, så var pointen fuldstændig klar: Mobility eller mobile first handler ikke så meget om devices, som det handler om at tænke sine processer forfra.

Den udfordring griber både ind i arkitektur, forretningsplaner og den måde, vi arbejder på.

Det er dig som it-chef, der skal levere det ledelsesmæssige og teknologiske tankegods, som sikrer, at it-afdelingen ikke bare halser bagefter med USB-dongles og fjernskriveborde, men at afdelingen i stedet tager aktivt del i at forandre virksomhedens processer - og dermed i sidste ende den måde, som virksomheden arbejder på.

Uden det lederskab ender drømmen om en mere effektiv, en mere agil og en fuldt digitaliseret organisation i stedet i en trist jagt på uautoriserede Dropbox-installationer og et it-image, der er unødigt restriktivt.

Så krøl den mobile strategi sammen, og læg den hen på hylden ved siden af disketterne. Og få så mobility integreret som en naturlig del af din virksomheds strategi - på vej mod en fuld digitalisering.

Læs også:

Kæmpe CIO-undersøgelse afslører it-bossernes 2015-planer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere