Direktør-exit i GN Netcom - international topchef udnævnt til ny administrerende direktør

Opdateret: Niels Svenningsen stopper som administrerende direktør i GN Netcom. Virksomheden, der ellers tjener styrtende med penge, har netop ansat ny administrerende direktør.

GN Store Nord har netop udnævnt René Svendsen-Tune som ny administrerende direktør for headset- og unified communications-forretningen GN Netcom.

Han starter i stillingen den 1. april og erstatter dermed Niels Svenningsen på posten.

"René Svendsen-Tune erstatter Niels Svenningsen, der har besluttet at fratræde sin stilling som administrerende direktør for GN Netcom på grund af familiære årsager," meddeler virksomheden

Det er en ganske velkørende forretning, René Svendsen-Tune kommer til at overtage fra Niels Svenningsen. 

I det seneste regnskab lød omsætningen på 2,1 milliarder kroner (2013), 19 procent mere end året før, og resultatet før skat var 491 millioner kroner.

GN Netcom vandt af samme årsag hele to kategorier Computerworlds Top 100 2014 - "hardware" og "tele- og netværksudstyr".

GN Netcom giver da også selv Niels Svenningsen pæne ord med på vejen:

"Niels Svenningsen startede i GN Netcom i december 2013 og har sikret en succesfuld eksekvering af Strategi 2014 - 2016: INNOVATION & VÆKST igennem 2014, hvilket har ført til de bedste finansielle resultater nogensinde i GN Netcom og et globalt lederskab inden for Unified Communications," skriver virksomheden selv i en pressemeddelse.

"Vi er kede af, at Niels fratræder. Han har gjort en stor indsats for virksomheden i sin tid som administrerende direktør. Han har sikret en solid lancering af vores nye og meget unikke produkter og positioneret virksomheden til at kunne opnå endnu stærkere resultater i fremtiden", udtaler bestyrelsesformand Per Wold-Olsen videre.

Mød den nye direktør
René Svendsen-Tune har været bestyrelsesmedlem i GN Store Nord siden 2007, så han har allerede et godt kendskab til GN Netcom-forretingen.

Han kommer fra en international topstilling i Nokia Networks, hvor han er præsident for Europa og Latinamerika samt medlem af direktionen.

"Da Niels fratræder, er jeg yderst tilfreds med, at René har mulighed for og er villig til at acceptere jobbet som administrerende direktør for GN Netcom. René stopper i sit nuværende job som præsident for Nokia Networks i slutningen af marts og kan indtræde direkte som administrerende direktør i GN Netcom."

"At få en erfaren leder som René med detaljeret viden om GN til at overtage ledelsen på nuværende tidspunkt vil sikre fortsat stærk forretningsudvikling og fortsat optimal eksekvering af vores 2014 - 2016 strategi", udtaler bestyrelsesformand Per Wold-Olsen.

René Svendsen-Tune træder med udnævnelsen til administrerende direktør i GN Netcom ud af GN Store Nords bestyrelse.

GN Netcom har i dag 319 ansatte og holder til i Ballerup uden for København. 

Læs også:

GN Netcom har ramt en guldåre: Er klar til at indtage verden

Her er overblikket: Alle Top 100-vinderne i 2014

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.