Google vil forsyne din næste mobil med ultra-hurtig USB

Den nye, hurtige og alsidige USB-standard er ved at finde vej til din mobiltelefon.

Da Apple i sidste uge fremviste firmaets nye og tynde MacBook, blev rigtig mange mennesker også introduceret til en ny USB-standard, der går under betegnelsen Type C eller bare USB-C.

Det kan du læse mere om her: Her er Apples nye super-tynde Macbook

Selv om der bliver gjort lidt grin med Apples USB-valg i videoen til højre, der er ganske underholdende, så er standarden ved at finde fodfæste hos flere producenter.

Det er således ikke kun Apple, der er faldet for den nye USB-teknologi.

Google har allerede fremvist sin nye Chromebook Pixel med præcis samme stiktype.

Og det stopper ikke her.

Kan ikke vendes forkert
Google har netop frigivet en video-snas, der fortæller om USB-C's fortræffeligheder. Denne film slutter med en forvisning om, at vi snart kommer til at se flere af fremtidens Chromebooks og Android-mobiler med standarden.

Google sætter ikke en dato på udbredelsen.

Men nu, hvor de fysiske produkter begynder at dukke op med USB-C, så kommer du nok ikke til at vente særlig lang tid på, at din telefon også bliver udrustet med et ovalt stik.

Det ovale stik kan tilsluttes enheden, uden du skal tage hensyn til hvilken vej, det vender.

USB-C minder i størrelsen om et Micro-USB, der betragtes som standard-udrustning på rigtig mange smartphones og tabletter, der ikke kommer fra Apple.

I modsætning til Mikro USB er C-typen symmetrisk i sin udformning så du ikke kan vende stikket forkert, som det er tilfældet med de USB-modeller, vi har benyttet indtil nu.

Der er da også en stribe tekniske fordele ved det lille stik.

USB-C er hurtigere i forbindelse med overførsler af filer, og så kan kablet tilføre enheden langt mere strøm, hvilket gør type-c til en universel tilslutningsmulighed.

Masser af strøm og data
Den ny generation af USB, også kaldet Superspeed USB, kommer med muligheden for at overføre helt op til 100 Watt via kablerne.

Det giver mulighed for at oplade ikke bare din telefon eller din tablet via kablet, men også bærbare computere vil kunne modtage strøm via det nye USB-stik.

Til sammenligning kan den eksisterende USB-standard overføre maksimalt 7,5 Watt.

Samtidig kan der, selv om din maskine oplader, overføres data med en hastighed på op til 10 gigabit per sekund - eller cirka dobbelt op i forhold til de eksisterende USB 3.0-modeller.

USB alliancen siger selv, at produkter med USB Superspeed kommer på markedet tidligt i 2015, og flere producenter er allerede begejstrede.

Læs mere her:


Vild USB-opgradering gør (næsten) alle andre kabler overflødigeBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.