Artikel top billede

Google vil forsyne din næste mobil med ultra-hurtig USB

Den nye, hurtige og alsidige USB-standard er ved at finde vej til din mobiltelefon.

Da Apple i sidste uge fremviste firmaets nye og tynde MacBook, blev rigtig mange mennesker også introduceret til en ny USB-standard, der går under betegnelsen Type C eller bare USB-C.

Det kan du læse mere om her: Her er Apples nye super-tynde Macbook

Selv om der bliver gjort lidt grin med Apples USB-valg i videoen til højre, der er ganske underholdende, så er standarden ved at finde fodfæste hos flere producenter.

Det er således ikke kun Apple, der er faldet for den nye USB-teknologi.

Google har allerede fremvist sin nye Chromebook Pixel med præcis samme stiktype.

Og det stopper ikke her.

Kan ikke vendes forkert

Google har netop frigivet en video-snas, der fortæller om USB-C's fortræffeligheder. Denne film slutter med en forvisning om, at vi snart kommer til at se flere af fremtidens Chromebooks og Android-mobiler med standarden.

Google sætter ikke en dato på udbredelsen.

Men nu, hvor de fysiske produkter begynder at dukke op med USB-C, så kommer du nok ikke til at vente særlig lang tid på, at din telefon også bliver udrustet med et ovalt stik.

Det ovale stik kan tilsluttes enheden, uden du skal tage hensyn til hvilken vej, det vender.

USB-C minder i størrelsen om et Micro-USB, der betragtes som standard-udrustning på rigtig mange smartphones og tabletter, der ikke kommer fra Apple.

I modsætning til Mikro USB er C-typen symmetrisk i sin udformning så du ikke kan vende stikket forkert, som det er tilfældet med de USB-modeller, vi har benyttet indtil nu.

Der er da også en stribe tekniske fordele ved det lille stik.

USB-C er hurtigere i forbindelse med overførsler af filer, og så kan kablet tilføre enheden langt mere strøm, hvilket gør type-c til en universel tilslutningsmulighed.

Masser af strøm og data

Den ny generation af USB, også kaldet Superspeed USB, kommer med muligheden for at overføre helt op til 100 Watt via kablerne.

Det giver mulighed for at oplade ikke bare din telefon eller din tablet via kablet, men også bærbare computere vil kunne modtage strøm via det nye USB-stik.

Til sammenligning kan den eksisterende USB-standard overføre maksimalt 7,5 Watt.

Samtidig kan der, selv om din maskine oplader, overføres data med en hastighed på op til 10 gigabit per sekund - eller cirka dobbelt op i forhold til de eksisterende USB 3.0-modeller.

USB alliancen siger selv, at produkter med USB Superspeed kommer på markedet tidligt i 2015, og flere producenter er allerede begejstrede.

Læs mere her:

Vild USB-opgradering gør (næsten) alle andre kabler overflødige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere