Artikel top billede

Google i stor aktion: Vil være standard-søgemaskine i Firefox

Google sidder tungt på det globale marked for søgemaskiner, men det er slet ikke nok for søgegiganten, der nu starter kampagne i Firefox-browseren.

Verdens suverænt mest udbredte søgemaskine, Google, starter nu en målrettet kampagne for at øge markedsandelen yderligere.

Google har udset sig Firefox-brugerne som den nye målgruppe, hvilket betyder, at en del af brugerne nu bliver mødt med en stor reklame over deres søgeresultater med teksten: "Switch your default search engine to Google."

Det skriver searchengineland.com.

Når man i dag henter Firefox som dansk bruger, er Google allerede standardsøgemaskine, men open source browseren Firefox har siden november kørt med Yahoo som standard-søgemaksinen i blandt andet USA.

Yahoos aftale med Mozilla fik Yahoos markedsandel til at stige, men nu slår Google altså igen ifølge searchengineland.com.

Så meget fylder Google

Det er ellers ikke, fordi Google står og mangler brugere.

Ifølge Statcounter ligger Google på globalt plan i dag på en markedsandel på 87,8 procent, mens Bing har andenpladsen med 4,45 procent, og Yahoo ligger på 3,73 procent.

Her i Danmark er Googles dominans endnu mere markant, da selskabet ifølge FDIM-statistikken har en markedsandel på 96,29 procent.

Bing har i øjeblikket andenpladsen i Danmark med en beskeden markedsandel på 1,54 procent, mens Yahoo ligger på 0,88 procent.

Læs også:

Ny søgemaskine vil lade dig styre resultaterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.