Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Google i stor aktion: Vil være standard-søgemaskine i Firefox

Google sidder tungt på det globale marked for søgemaskiner, men det er slet ikke nok for søgegiganten, der nu starter kampagne i Firefox-browseren.

Verdens suverænt mest udbredte søgemaskine, Google, starter nu en målrettet kampagne for at øge markedsandelen yderligere.

Google har udset sig Firefox-brugerne som den nye målgruppe, hvilket betyder, at en del af brugerne nu bliver mødt med en stor reklame over deres søgeresultater med teksten: "Switch your default search engine to Google."

Det skriver searchengineland.com.

Når man i dag henter Firefox som dansk bruger, er Google allerede standardsøgemaskine, men open source browseren Firefox har siden november kørt med Yahoo som standard-søgemaksinen i blandt andet USA.

Yahoos aftale med Mozilla fik Yahoos markedsandel til at stige, men nu slår Google altså igen ifølge searchengineland.com.

Så meget fylder Google

Det er ellers ikke, fordi Google står og mangler brugere.

Ifølge Statcounter ligger Google på globalt plan i dag på en markedsandel på 87,8 procent, mens Bing har andenpladsen med 4,45 procent, og Yahoo ligger på 3,73 procent.

Her i Danmark er Googles dominans endnu mere markant, da selskabet ifølge FDIM-statistikken har en markedsandel på 96,29 procent.

Bing har i øjeblikket andenpladsen i Danmark med en beskeden markedsandel på 1,54 procent, mens Yahoo ligger på 0,88 procent.

Læs også:

Ny søgemaskine vil lade dig styre resultaterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere