Artikel top billede

Virksomhederne skriger efter Linux-folk: Derfor stiger efterspørgslen

Rigtig mange virksomheder mangler folk med kendskab til åben kildekode og med Linux-kompetencer.

Linux-folk er jaget vildt - på den gode måde.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Linux Foundation er der ikke mangel på tilbud til kompetente Linux-professionelle og udviklere med erfaring fra den åbne kildekode-verden.

En vigtig årsag til den udvikling er cloud-tjenesterne, der som bekendt er højaktuelle for både private og erhvervsvirksomheder i alle størrelser, og som i stort omfang drives på fri og åben kildekode.

I undersøgelsen svarer 42 procent af respondenterne eksempelvis, at erfaring med Cloudstack og Openstack er uhyre eftertragtede på udviklernes cv'er.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin Network World.

85 jobs i Danmark

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.010 ledere og 3.446 Linux-professionelle fra hele verden, men naturligvis er Linux Foundation, der står bag undersøgelsen, farvet af sine interesser.

Det er dog nok noget om snakken.

En søgning med "Linux" i søgefeltet på jobportalen Jobindex.dk giver således 85 resultater med ledige jobs i kategorierne "informationsteknologi" og "ingeniør og teknik".

Til sammenligning dukker der 65 jobs op under "informationsteknologi", hvis man søger på "sikkerhed".

Høj løn og flekstid

Undersøgelsen er dog noget mere bastant i sin udmelding.

Her kan man læse, at 88 procent af respondenterne med ledelsesopgaver og med ansvar for teknisk personale fortæller, at det er vanskeligt at finde it-personer med de rette open source-kompetencer.

70 procent fortæller samtidig, at de arbejder hårdt på at beholde de folk, som allerede er kapret under firmafanen. Det gøres blandt andet i form af høje lønninger og fleksible arbejdstider.

Hovedparten af de tekniske ledere beretter ligeledes, at de er på jagt efter Linux-folk til ansættelse i løbet af det næste halve år, og de regner med, at det fortsat vil være et vigtigt satsningsområde og en prioritet fremover.

Blandt de respondenter, der er Linux-professionelle, mener 55 procent, at det er let at finde et job.

Knap så overraskende er det nok, at 90 procent mener, at kompetencer indenfor åben kildekode er en vigtigt komponent i karriererudviklingen.

Du kan selv hente hele undersøgelsen her.

Læs også:

Se hvor hurtigt dine kollegaer i it-branchen skifter job


Netcompany masse-ansætter danske it-folk: Lønnen er slet ikke en barriere

Her er de mest eftertragtede it-folk: It-specialister har kronede dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere