Artikel top billede

Virksomhederne skriger efter Linux-folk: Derfor stiger efterspørgslen

Rigtig mange virksomheder mangler folk med kendskab til åben kildekode og med Linux-kompetencer.

Linux-folk er jaget vildt - på den gode måde.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Linux Foundation er der ikke mangel på tilbud til kompetente Linux-professionelle og udviklere med erfaring fra den åbne kildekode-verden.

En vigtig årsag til den udvikling er cloud-tjenesterne, der som bekendt er højaktuelle for både private og erhvervsvirksomheder i alle størrelser, og som i stort omfang drives på fri og åben kildekode.

I undersøgelsen svarer 42 procent af respondenterne eksempelvis, at erfaring med Cloudstack og Openstack er uhyre eftertragtede på udviklernes cv'er.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin Network World.

85 jobs i Danmark

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.010 ledere og 3.446 Linux-professionelle fra hele verden, men naturligvis er Linux Foundation, der står bag undersøgelsen, farvet af sine interesser.

Det er dog nok noget om snakken.

En søgning med "Linux" i søgefeltet på jobportalen Jobindex.dk giver således 85 resultater med ledige jobs i kategorierne "informationsteknologi" og "ingeniør og teknik".

Til sammenligning dukker der 65 jobs op under "informationsteknologi", hvis man søger på "sikkerhed".

Høj løn og flekstid

Undersøgelsen er dog noget mere bastant i sin udmelding.

Her kan man læse, at 88 procent af respondenterne med ledelsesopgaver og med ansvar for teknisk personale fortæller, at det er vanskeligt at finde it-personer med de rette open source-kompetencer.

70 procent fortæller samtidig, at de arbejder hårdt på at beholde de folk, som allerede er kapret under firmafanen. Det gøres blandt andet i form af høje lønninger og fleksible arbejdstider.

Hovedparten af de tekniske ledere beretter ligeledes, at de er på jagt efter Linux-folk til ansættelse i løbet af det næste halve år, og de regner med, at det fortsat vil være et vigtigt satsningsområde og en prioritet fremover.

Blandt de respondenter, der er Linux-professionelle, mener 55 procent, at det er let at finde et job.

Knap så overraskende er det nok, at 90 procent mener, at kompetencer indenfor åben kildekode er en vigtigt komponent i karriererudviklingen.

Du kan selv hente hele undersøgelsen her.

Læs også:

Se hvor hurtigt dine kollegaer i it-branchen skifter job


Netcompany masse-ansætter danske it-folk: Lønnen er slet ikke en barriere

Her er de mest eftertragtede it-folk: It-specialister har kronede dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere