Artikel top billede

Her er de mest eftertragtede it-folk: It-specialister har kronede dage

Er du hamrende dygtigt til Sharepoint eller Sitecore, så kan du godt glæde dig hele vejen ned i banken.

Det må som udgangspunkt være de bedste, mest ansvarsfulde og efterspurgte medarbejdere, der skal have den højeste løn.

Sådan hænger det sammen på it-jobmarkedet.

Særligt it-specialister er i høj kurs i disse år, fordi markedet mangler dem.

Det fortæller it-rekrutteringsfirmaet Blooms direktør, Sara Juhl:

"Dem, der står overfor et lønhop, er dem, der tager større ansvar og arbejder mere grundrettet; dem, der arbejder med arkitektur, er konsulenter, projektledere eller dem, der er virkelig dygtige specialister inden for special-teknologier som Sharepoint og Sitecore," siger Sara Juhl og fortsætter:

"Men det er ikke kun inden for disse specialer; det gælder på alle fronter, at der er stor rift om de dygtigste."

De dygtige specialister kan snildt hæve i omegnen af 50-60.000 kroner om måneden, men med det forbehold, at mindre virksomheder og startups sjældent har den slags penge, fortæller Sara Juhl.

Læs sidste års lønanalyse: Her er Danmarks højeste it-løn

Det er ikke kun specialister, som vil have en god løn for deres arbejde. Under finanskrisen gik flere ned i løn for at bevare deres jobs, men den tendens er ved at vende, siger Sara Juhl.

"Vi ser, at det er langt de færreste it-folk, som skifter job til en lavere eller tilsvarende løn. Medmindre der er tale om drømmejobbet, så skal der flere penge på bordet, og det gælder i særdeleshed for de yngre it-folk," siger Sara Juhl.

"Der er desuden stor mangel på it-folk, så jeg tror, at lønstigningerne vil fortsætte fra sidste år og fremefter. Selvfølgelig kvier virksomheder sig ved at betale mere, men når de får den rigtige mand, så betaler de," vurderer Sara Juhl.

Dansk er godt, norsk er bedst

Selvom de svenske lønninger er højere ifølge Sara Juhl, så udlignes det af den langt svagere svenske krone i en sådan grad, at svenskerne gør tilnærmelser på det danske marked.

Men hvis det er de bedste lønninger, du er ude efter, så anbefaler Sara Juhl det norske marked:

"I Norge kan man godt få lidt højere lønninger i de meget hypede virksomheder, men konkurrencen er så tilsvarende hårdere."

Læs også: 

Se hvor hurtigt dine kollegaer i it-branchen skifter job


Netcompany masse-ansætter danske it-folk: Lønnen er slet ikke en barriere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere