Artikel top billede

Her er de mest eftertragtede it-folk: It-specialister har kronede dage

Er du hamrende dygtigt til Sharepoint eller Sitecore, så kan du godt glæde dig hele vejen ned i banken.

Det må som udgangspunkt være de bedste, mest ansvarsfulde og efterspurgte medarbejdere, der skal have den højeste løn.

Sådan hænger det sammen på it-jobmarkedet.

Særligt it-specialister er i høj kurs i disse år, fordi markedet mangler dem.

Det fortæller it-rekrutteringsfirmaet Blooms direktør, Sara Juhl:

"Dem, der står overfor et lønhop, er dem, der tager større ansvar og arbejder mere grundrettet; dem, der arbejder med arkitektur, er konsulenter, projektledere eller dem, der er virkelig dygtige specialister inden for special-teknologier som Sharepoint og Sitecore," siger Sara Juhl og fortsætter:

"Men det er ikke kun inden for disse specialer; det gælder på alle fronter, at der er stor rift om de dygtigste."

De dygtige specialister kan snildt hæve i omegnen af 50-60.000 kroner om måneden, men med det forbehold, at mindre virksomheder og startups sjældent har den slags penge, fortæller Sara Juhl.

Læs sidste års lønanalyse: Her er Danmarks højeste it-løn

Det er ikke kun specialister, som vil have en god løn for deres arbejde. Under finanskrisen gik flere ned i løn for at bevare deres jobs, men den tendens er ved at vende, siger Sara Juhl.

"Vi ser, at det er langt de færreste it-folk, som skifter job til en lavere eller tilsvarende løn. Medmindre der er tale om drømmejobbet, så skal der flere penge på bordet, og det gælder i særdeleshed for de yngre it-folk," siger Sara Juhl.

"Der er desuden stor mangel på it-folk, så jeg tror, at lønstigningerne vil fortsætte fra sidste år og fremefter. Selvfølgelig kvier virksomheder sig ved at betale mere, men når de får den rigtige mand, så betaler de," vurderer Sara Juhl.

Dansk er godt, norsk er bedst

Selvom de svenske lønninger er højere ifølge Sara Juhl, så udlignes det af den langt svagere svenske krone i en sådan grad, at svenskerne gør tilnærmelser på det danske marked.

Men hvis det er de bedste lønninger, du er ude efter, så anbefaler Sara Juhl det norske marked:

"I Norge kan man godt få lidt højere lønninger i de meget hypede virksomheder, men konkurrencen er så tilsvarende hårdere."

Læs også: 

Se hvor hurtigt dine kollegaer i it-branchen skifter job


Netcompany masse-ansætter danske it-folk: Lønnen er slet ikke en barriere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere