Artikel top billede

Nu skal der turbo på nettet: Google åbner for fremtidens HTTP i Chrome

Google er klar til at starte eksperimenterne med den nye HTTP/2-protokol i Chrome-browseren. Performance-forbedringer i vente.

"Support for final HTTP/2 draft is now in Canary! Take it for a spin."

Sådan skriver Google nu til udviklerne om Canary-udgaven af Chrome-browseren, en udgave for dem med særlig hang til eksperimenter - og en vis portion tålmodig i forhold til bugs.

HTTP/2-beskeden er opsigtsvækkende, fordi det er den næste store version af HTTP-protokollen.

Det særlige ved HTTP/2 er de performance-forbedringer, denne version ventes at kunne bringe til internettet. Det gælder både latency-forbedringer og forbedringer i udnyttelsen af server-ressourcerne.

Performance er netop noget af det, Google traditionelt har fokuseret mest på med Crhome-browseren, og derfor er det også oplagt, at Canary-udgaven nu begynder eksperimenterne med HTTP/2.

Det er muligt at hente Canary her.

Selvom den kan køre på din maskine ved siden af den rigtige Chrome-browser, skal du dog være klar over, at det ikke er en færdigudviklet browser, du får med Canary, men derimod en smagsprøve på, hvad vi på sigt kan vente os.

"Canary er bygget til udviklere og folk, der er tidligt ude, og browseren kan have tendens til nedbrud," skriver Google direkte.

"Canary ændres og får nye funktioner næsten hver dag," står der videre.

Både Internet Explorer og Firefox understøtter i dag også HTTP/2 i de nyeste udgaver.

Internet Engineering Steering Group (IESG) godkendte i februar HTTP/2 som en ‘Proposed Standard', men hvornår det endelige arbejde med standardiseringen af den nye HTTP/2 er fuldført, vides endnu ikke.

Læs også:

Video afslører interessant funktion i Microsofts nye
Spartan-browser

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere