Artikel top billede

Nu skal der turbo på nettet: Google åbner for fremtidens HTTP i Chrome

Google er klar til at starte eksperimenterne med den nye HTTP/2-protokol i Chrome-browseren. Performance-forbedringer i vente.

"Support for final HTTP/2 draft is now in Canary! Take it for a spin."

Sådan skriver Google nu til udviklerne om Canary-udgaven af Chrome-browseren, en udgave for dem med særlig hang til eksperimenter - og en vis portion tålmodig i forhold til bugs.

HTTP/2-beskeden er opsigtsvækkende, fordi det er den næste store version af HTTP-protokollen.

Det særlige ved HTTP/2 er de performance-forbedringer, denne version ventes at kunne bringe til internettet. Det gælder både latency-forbedringer og forbedringer i udnyttelsen af server-ressourcerne.

Performance er netop noget af det, Google traditionelt har fokuseret mest på med Crhome-browseren, og derfor er det også oplagt, at Canary-udgaven nu begynder eksperimenterne med HTTP/2.

Det er muligt at hente Canary her.

Selvom den kan køre på din maskine ved siden af den rigtige Chrome-browser, skal du dog være klar over, at det ikke er en færdigudviklet browser, du får med Canary, men derimod en smagsprøve på, hvad vi på sigt kan vente os.

"Canary er bygget til udviklere og folk, der er tidligt ude, og browseren kan have tendens til nedbrud," skriver Google direkte.

"Canary ændres og får nye funktioner næsten hver dag," står der videre.

Både Internet Explorer og Firefox understøtter i dag også HTTP/2 i de nyeste udgaver.

Internet Engineering Steering Group (IESG) godkendte i februar HTTP/2 som en ‘Proposed Standard', men hvornår det endelige arbejde med standardiseringen af den nye HTTP/2 er fuldført, vides endnu ikke.

Læs også:

Video afslører interessant funktion i Microsofts nye
Spartan-browser

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere