Artikel top billede

Nu skal der turbo på nettet: Google åbner for fremtidens HTTP i Chrome

Google er klar til at starte eksperimenterne med den nye HTTP/2-protokol i Chrome-browseren. Performance-forbedringer i vente.

"Support for final HTTP/2 draft is now in Canary! Take it for a spin."

Sådan skriver Google nu til udviklerne om Canary-udgaven af Chrome-browseren, en udgave for dem med særlig hang til eksperimenter - og en vis portion tålmodig i forhold til bugs.

HTTP/2-beskeden er opsigtsvækkende, fordi det er den næste store version af HTTP-protokollen.

Det særlige ved HTTP/2 er de performance-forbedringer, denne version ventes at kunne bringe til internettet. Det gælder både latency-forbedringer og forbedringer i udnyttelsen af server-ressourcerne.

Performance er netop noget af det, Google traditionelt har fokuseret mest på med Crhome-browseren, og derfor er det også oplagt, at Canary-udgaven nu begynder eksperimenterne med HTTP/2.

Det er muligt at hente Canary her.

Selvom den kan køre på din maskine ved siden af den rigtige Chrome-browser, skal du dog være klar over, at det ikke er en færdigudviklet browser, du får med Canary, men derimod en smagsprøve på, hvad vi på sigt kan vente os.

"Canary er bygget til udviklere og folk, der er tidligt ude, og browseren kan have tendens til nedbrud," skriver Google direkte.

"Canary ændres og får nye funktioner næsten hver dag," står der videre.

Både Internet Explorer og Firefox understøtter i dag også HTTP/2 i de nyeste udgaver.

Internet Engineering Steering Group (IESG) godkendte i februar HTTP/2 som en ‘Proposed Standard', men hvornår det endelige arbejde med standardiseringen af den nye HTTP/2 er fuldført, vides endnu ikke.

Læs også:

Video afslører interessant funktion i Microsofts nye
Spartan-browser

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere