Artikel top billede

Facebook Messenger bliver integreret i et hav af andre apps - og du kan skrive direkte til virksomheder

Facebooks besked-app, Messenger, bliver nu indbygget i en lang række andre apps og måske mere vigtigt, så kan du snart chatte direkte med virksomheder.

Facebook Messenger er Facebooks guldæg. Selvom Messenger blev adskilt fra Facebooks hovedapp sidste år til stor utilfredshed fra mange, så har de fleste taget appen til sig.

Og mange undrede sig nok over, hvorfor i alverden at chatdelen skulle udskilles i en særskilt app, men nu er vi blevet klogere.

Til F8, Facebooks årlige konference, fremviste CEO Mark Zuckerberg det nye Messenger. Appen ligner fuldstændig sig selv, men den er nu blevet opgraderet, så det ikke længere "bare" er en app, men i stedet en udviklingsplatform.

Det skal ikke længere bare være en chat-app, men i stedet kunne integreres med et hav af andre apps såsom amerikanske ESPN. Udviklere vil kunne indføre en Messenger-knap direkte ind i deres apps, så har du for eksempel bestilt en flybillet via en app, så kan du med det samme sende detaljerne via appen - via Messenger - til dine medrejsende.

Messenger skal altså snige sig ind i et hav af andre apps.

Skriv direkte med virksomheder
En anden nyhed fra Facebook vedrørende Messenger er Messenger Business. Messenger Business er en platform specifikt for virksomheder, som de kan indskrive på deres hjemmesider.

Tjenesten betyder, at du som kunde kan skrive direkte til en virksomhed, i stedet for at sende en mail, eller at skulle igennem en længere "Livechat"-service.

Det er ikke just noget revolutionerende. Det er ikke mere end en uge siden, at undertegnede måtte igennem Philips livechat omkring et fjernsyn.

Forskellen ligger i, at kunderne allerede kender platformen. Det er i hvert fald Facebooks strategi. Faktisk kan og skal Facebooks app erstatte al form for kommunikation mellem dig og virksomheden. Er du ved at bestille en vare? Betal med Facebooks app. Ordrebekræftelse? Modtag den på Facebook Messenger. Vil du spore din vare? Se de nyeste tracking-opdateringer i Messenger.

Ud over nyhederne til Messenger, så kom der også andre nyheder såsom 360 graders video og billeder til dit Newsfeed. 360 graders videoer fungerer selvfølgelig godt sammen med VR-brillen Oculus Rift - et firma som Facebook opkøbte sidste år.

Læs også: Paralleluniverset Facebook vil overtage nettet - og hvad så?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere