Facebook Messenger bliver integreret i et hav af andre apps - og du kan skrive direkte til virksomheder

Facebooks besked-app, Messenger, bliver nu indbygget i en lang række andre apps og måske mere vigtigt, så kan du snart chatte direkte med virksomheder.

Facebook Messenger er Facebooks guldæg. Selvom Messenger blev adskilt fra Facebooks hovedapp sidste år til stor utilfredshed fra mange, så har de fleste taget appen til sig.

Og mange undrede sig nok over, hvorfor i alverden at chatdelen skulle udskilles i en særskilt app, men nu er vi blevet klogere.

Til F8, Facebooks årlige konference, fremviste CEO Mark Zuckerberg det nye Messenger. Appen ligner fuldstændig sig selv, men den er nu blevet opgraderet, så det ikke længere "bare" er en app, men i stedet en udviklingsplatform.

Det skal ikke længere bare være en chat-app, men i stedet kunne integreres med et hav af andre apps såsom amerikanske ESPN. Udviklere vil kunne indføre en Messenger-knap direkte ind i deres apps, så har du for eksempel bestilt en flybillet via en app, så kan du med det samme sende detaljerne via appen - via Messenger - til dine medrejsende.

Messenger skal altså snige sig ind i et hav af andre apps.

Skriv direkte med virksomheder
En anden nyhed fra Facebook vedrørende Messenger er Messenger Business. Messenger Business er en platform specifikt for virksomheder, som de kan indskrive på deres hjemmesider.

Tjenesten betyder, at du som kunde kan skrive direkte til en virksomhed, i stedet for at sende en mail, eller at skulle igennem en længere "Livechat"-service.

Det er ikke just noget revolutionerende. Det er ikke mere end en uge siden, at undertegnede måtte igennem Philips livechat omkring et fjernsyn.

Forskellen ligger i, at kunderne allerede kender platformen. Det er i hvert fald Facebooks strategi. Faktisk kan og skal Facebooks app erstatte al form for kommunikation mellem dig og virksomheden. Er du ved at bestille en vare? Betal med Facebooks app. Ordrebekræftelse? Modtag den på Facebook Messenger. Vil du spore din vare? Se de nyeste tracking-opdateringer i Messenger.

Ud over nyhederne til Messenger, så kom der også andre nyheder såsom 360 graders video og billeder til dit Newsfeed. 360 graders videoer fungerer selvfølgelig godt sammen med VR-brillen Oculus Rift - et firma som Facebook opkøbte sidste år.

Læs også: Paralleluniverset Facebook vil overtage nettet - og hvad så?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.