Artikel top billede

Facebook Messenger bliver integreret i et hav af andre apps - og du kan skrive direkte til virksomheder

Facebooks besked-app, Messenger, bliver nu indbygget i en lang række andre apps og måske mere vigtigt, så kan du snart chatte direkte med virksomheder.

Facebook Messenger er Facebooks guldæg. Selvom Messenger blev adskilt fra Facebooks hovedapp sidste år til stor utilfredshed fra mange, så har de fleste taget appen til sig.

Og mange undrede sig nok over, hvorfor i alverden at chatdelen skulle udskilles i en særskilt app, men nu er vi blevet klogere.

Til F8, Facebooks årlige konference, fremviste CEO Mark Zuckerberg det nye Messenger. Appen ligner fuldstændig sig selv, men den er nu blevet opgraderet, så det ikke længere "bare" er en app, men i stedet en udviklingsplatform.

Det skal ikke længere bare være en chat-app, men i stedet kunne integreres med et hav af andre apps såsom amerikanske ESPN. Udviklere vil kunne indføre en Messenger-knap direkte ind i deres apps, så har du for eksempel bestilt en flybillet via en app, så kan du med det samme sende detaljerne via appen - via Messenger - til dine medrejsende.

Messenger skal altså snige sig ind i et hav af andre apps.

Skriv direkte med virksomheder
En anden nyhed fra Facebook vedrørende Messenger er Messenger Business. Messenger Business er en platform specifikt for virksomheder, som de kan indskrive på deres hjemmesider.

Tjenesten betyder, at du som kunde kan skrive direkte til en virksomhed, i stedet for at sende en mail, eller at skulle igennem en længere "Livechat"-service.

Det er ikke just noget revolutionerende. Det er ikke mere end en uge siden, at undertegnede måtte igennem Philips livechat omkring et fjernsyn.

Forskellen ligger i, at kunderne allerede kender platformen. Det er i hvert fald Facebooks strategi. Faktisk kan og skal Facebooks app erstatte al form for kommunikation mellem dig og virksomheden. Er du ved at bestille en vare? Betal med Facebooks app. Ordrebekræftelse? Modtag den på Facebook Messenger. Vil du spore din vare? Se de nyeste tracking-opdateringer i Messenger.

Ud over nyhederne til Messenger, så kom der også andre nyheder såsom 360 graders video og billeder til dit Newsfeed. 360 graders videoer fungerer selvfølgelig godt sammen med VR-brillen Oculus Rift - et firma som Facebook opkøbte sidste år.

Læs også: Paralleluniverset Facebook vil overtage nettet - og hvad så?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere