Artikel top billede

Fortalt til: Dan Jensen

Mennesker i IT
Udgivet 27. marts 2015 kl. 15.39

Jeg har søgt job i et stykke tid, og det kan være ret frustrerende.

Jeg stoppede som nordisk chef for platforms-området i CSC i januar 2013 og tog derefter en relativ lang pause, fordi jeg tænkte, at man ikke får mange chancer her i livet for at læne sig tilbage og tænke lidt over tingene.

I bagklogskabens lys skulle jeg måske bare have kastet mig ud i noget med det samme.

I efteråret 2013 blev jeg headhuntet af ProMinds til et projekt, som vi fik færdiggjort fire måneder før tid. Det sluttede i april sidste år.

Siden har jeg søgt og søgt og søgt. Jeg har søgt næsten 100 stillinger og har været til ni samtaler, og jeg er dybt frustreret over for, at jeg ikke har været til flere.

På det her niveau er CV-delen vigtig, og det er mit indtryk, at opfattelsen af et godt CV er utrolig individuel, så det nærmest er som om, at det ikke er nok, at man har læst på lektien om firmaet - man skal også have viden om, hvem der læser ens cover-letter og CV.

Det har været ret frustrerende ikke at komme i betragtning, når mit cover-letter ikke rammer helt plet til den pågældende modtager, fremfor at vedkommende ser på, hvad jeg har med i rygsækken.

De gange, hvor jeg har været så heldig at komme til samtale, er det gået godt.

Samtalerne har været gennemført fint og professionelt og ordentligt, men de er alle endt med, at jeg er dumpet på en opfattelse af manglende projekterfaring.

Dette til trods for at jeg har dyb erfaring med organisations-ledelse og med at manage projekter både på tværs af og inde i egen organisation.

Jeg søger ikke deciderede projektleder-stillinger, men stillinger som driftschef, platform-lead, service delivery manager og lignende.

Min erfaring ligger der, hvor opgaven er ledelsesmæssig, strategisk i tanke og taktisk i handling, og hvor man skal kommunikere med ledelse og medarbejdere på begge sider og forbinde til hele strukturen på både kunde- og leverandørsiden for at få det hele bundlet sammen, så man sikrer, at man er på rette spor, og at opgaven bliver løst.

Alle kører projekter i dag, og jeg synes, at jeg ved, hvad jeg taler om. For hvis du ser bort fra selve driftsopgaverne, så kan du ikke køre en stor it-forretning i dag, hvis opgaverne ikke er baseret på en businesscase og deraf følgende projekter.

Jeg er ikke særligt scenevant i søgen-job-verdenen og kan måske fanges på lidt mangel på fingerspitz-gefühl, når jeg for eksempel siger, at jeg er ligeglad med, hvilket firma, jeg arbejder for, men at jeg vil arbejde med fynd og klem for det firma, der vil ansætte mig.

Jeg oplever, at jeg har svært ved at brænde igennem til samtalerne ved ikke at matche interviewernes forventninger til svar på spørgsmål.

Jeg er ikke en sur mand, og jeg oplever, at de personer, som jeg har kontakt med, gør en god indsats for mig, og jeg har ikke givet op endnu, selv om det er noget op ad bakke.

Kassen er ved at være tom, så hvis der ikke snart sker noget positivt, er jeg sikker på, at min søde hustru sender mig ud for at køre bus eller taxa.

Jeg er 59 år ung og frisk, og jeg skal nok få job - også selv om der er noget læretid i jobsøgnings-processen undervejs.

Michael Bjørn Nielsen,
Michael Bjørn Nielsen Consulting ApS


Flere mennesker i IT Om mennesker i it