Artikel top billede

Her stopper it-afdelingens evner: Behov for ekstern hjælp

Trods it-medarbejdernes mange talenter er der flere nye satsningsområder, hvor it-afdelingens evner kommer til kort, og der er behov for hjælp udefra eller helt nye folk. Det er bare langt fra altid noget, it-afdelingen selv har erkendt.

De fleste er i dag enige om den grundlæggende præmis, at digital innovation er vejen frem, hvis man vil fremtidssikre sin virksomhed.

Alligevel er der stadig alt for mange virksomheder, der ikke er afklarede med, hvordan it-organisationen skal skrues sammen for at kunne fungere bedst muligt i det digitale kapløb.

Og her stopper manglen på erkendelser ikke:

"Det, de fleste virksomheder ikke anerkender fra starten, er, at mange af de kritiske ressourcer, der kræves for at fascilitere denne transformation, ikke vil være tilgængelige i huset," skriver rådgivningsfirmaet McKinsey i en analyse af, hvordan man skaffer de nødvendige digitale kompetencer.

Problemet er, ifølge McKinsey, at der er så hård kamp om de talenter, der eksempelvis har en dyb forståelse for cutting-edge teknologier, der kan benyttes til at ændre hele kundeoplevelsen, ligesom også data- og forretningsanalytikere er i høj kurs.

"Men teknologi-virksomheder er ofte bedre positioneret til at vinde kampen om de professionelle med disse kompetencer, fordi de kan tilbyde mere forskelligartede karrierer og personlig udvikling på området."

Læs også: Se top-listen her: Disse it-firmaer vil alle arbejde for

Samtidig er det en stadig større udfordring, at man ikke kan nå at uddanne og udvikle de nødvendige talenter i takt med de voksende krav til digitale satsninger.

McKinsey beskriver en konkret case med et stort rejseselskab, der satte gang i en digital satsning for at svare igen på pres fra nye online-konkurrenter:

"Målet var en hurtig opskalering, men da de skulle vurdere deres behov, indså lederne, at de manglede den nødvendige ekspertise på en række kritiske teknologi-områder, inklusiv design af brugergrænseflader og agil softwareudvikling."

McKinsey skriver, at mange it-organisationer vil have de samme begrænsninger, og at man for at kunne følge med konkurrenterne, er nødt til at satse på en mere dynamisk tilgang til, hvordan man skaffer de digitale kompetencer uden for organisation.

"Det vil i det store kræve, at man lærer at balancere de to hastigheder, som it-organisationer skal kunne håndtere," lyder det fra McKinsey, der henviser til, at både driften og udviklingen skal sikres - en udfordring, Computerworld har skrevet en del om på det seneste.

"Vi mener specifikt, at virksomheder bør tage et nærmere kig på deres digitaliserings-mål og deres praksis for kompetence-udvikling i konteksten af denne arkitektur med to hastigheder," lyder rådet fra McKinsey. 

Læs også:

Se top-listen her: Disse it-firmaer vil alle arbejde for

Dansk CIO: Der er alt for meget fokus på oppetider og udgifter

Dansk it-afdeling forvandlet på to år: Fra bits og bytes til business

It-chefens 2015: Derfor skal du droppe kontrol-rollen og finde visionerne frem

Mød tre danske it-afdelinger: Knivskarpt fokus på drift, innovation og projektstyring
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere