Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

"Bendgate-videoer" rammer Samsung - men hele præmissen er tåbelig

Samsungs nye S6-telefoner står nu for skud med en ny potentiel Bendgate-skandale. Men du skal nok tage de nye videoer af bøjede S6-telefoner med et gran salt.

"Det er et tyndt design. Og så bøjer den ikke"

Samsungs CEO J.K. Shins selvtillid var urokkelig, da han sagde disse ord på den store mobilmessescene i Barcelona, da S6 og S6 Edge blev lanceret for nyligt.

En sløv, lidt tvunget latter bredte sig mellem de mange journalister i rummet, som huskede tilbage til oktober, hvor #Bendgate var på sit højeste.

Dengang blev de nye iPhone 6 Plus beskyldt for at bøje, når folk havde dem i baglommen.

At have sin telefon i baglommen er åbenbart meget normalt i USA, men i hvert fald blev Apple beskyldt for at lave en telefon, som nu var blevet for tynd. Den gik altså i stykker ved bare at have den i lommen.

Fænomenet startede på Twitter og Instagram, hvor folk undrende delte billeder af deres telefoner. Kunne det virkelig være rigtigt, at den bøjede i baglommen?

En amerikansk blogger pustede til ilden, da han på Youtube-kanalen "unbox Therapy" bøjede en iPhone 6 Plus med sine bare hænder. Det startede en ren socialmedia-storm, hvilket fødte navnet og hashtagget #Bendgate.

Apple selv kom ud og forklarede og fremviste, at det ikke burde være muligt.

Men det var det.

Alle telefoner kan bøjes... 
Tilbage til Samsung, som nu bliver beskyldt for selv samme problem.

Her er det dog ikke længere en "uskyldig" blogger, som står bag bøjningen, ej heller har brugere af telefonen fremvist eksempler på "virkelige" tilfælde, hvor telefonen har bøjet.

Nej, det er i stedet et amerikansk firma, som lever af at sælge forsikringer til smartphones, som har lavet videoen, der nu går viralt. Hatten af for god markedsføring.

Videoen viser, at en Samsung-telefon bøjer ved samme mængde tryk, cirka 50 kilo, som en iPhone 6, og også en HTC One (M9) får turen i en "BendBot".

Ens for de fleste af disse tests er, at de er ekstreme. Hvor ofte giver du din telefon 50 kilos pres på midten af telefonen? Jeg vil være så spydig at sige: Meget, meget sjældent.

Og samtidig er det ikke et unikt "problem" for iPhone 6 Plus og Samsung S6 Edge.

HTC One M9 blev også bøjet ved de ekstreme mængder tryk fra maskiner, og der findes ligeledes andre eksempler på nettet af Z1-telefoner, iPhone 5, Samsung S3 og S4 og Oppo-telefoner, som har bøjede hjørner, efter at folk har sat sig på dem.

Alle telefoner bøjer - hvis du giver dem nok tryk. Man får lyst til at linke til T-Mobiles CEO, John Legere's reaktion, da han blev spurgt til den oprindelige Bendgate.

Samsung var hurtig til at svare med en video lignende Apples ved den oprindelige Bendgate. Og efter at vi på Computerworld har haft Samsung S6 Edge, HTC One M9, har vi kun oplevet, at telefonerne er solide og ikke bøjelige - i hvert fald ikke ved normalt brug. 

Under hele denne artikel har S6 Edge og HTC One (M9) været i skribentens to baglommer, og under mit 90 kilo tunge korpus er telefonerne ikke bøjede. Ikke det mindste.

Det samme gælder i øvrigt Apples iPhone 6, der heller ikke bøjer det mindste.

Derfor er hele virakken om 'Bendgates' ganske tåbelig. 

Læs også: 

Test: Samsung Galaxy S6 Edge er en Samsung telefon som faktisk er flot - og hurtig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.