Artikel top billede

Så kom Apple Watch: Her er hvad anmelderne synes

Apple Watch-anmeldelserne strømmer ud, og der tegner sig et tydeligt billede af, hvad det er for et produkt, som Apple har lanceret. Vi har samlet anmeldernes domme.

Anmeldelser af Apples Apple Watch er ude, og for første gang får vi en endelig vurdering af, om Apples smartwatch står til at blive uret, som skal bringe hele smartwatch-kategorien i omdrejninger.

Men uret får en blandet modtagelse. De store amerikanske hjemmesider kommer i hver fald med en blandet skare domme. De fleste som giver karakterer giver uret omkring 3-4/5 stjerner - og de andre anmeldere konkluderer uret til at være det bedste smartwatch på markedet - men det siger ikke meget om en kategori, som endnu ikke har fundet sig selv.

Man kan alligevel godt trække nogle hovedpunkter ud af dommene.

Blandt andet får design og materialevalg stor ros, og man er ikke i tvivl om, at Apple ser det her som et ur mere end som en ny "dims" til dit håndled.

Derudover er skærmen ifølge anmeldere flot og skarp, selvom den er så lille, som den er. Apple kalder det "Retina", og mange anmelder roser den for at være pænere, end hvad Androidurene tilbyder.

Men der er også en del kritikpunkter.

Blandt andet får de mange input-muligheder en del kritik fra anmelderne, som undrer sig over, hvorfor der skal være så mange forskellige måder at navigere rundt på urets software, når uret jo allerede har en touch-skærm.

Læs også: Få et overblik: Her er de hårde facts om Apple Watch - og tre stærke konkurrenter fra Microsoft, LG og Pebble

Derudover skulle uret også have en del problemer med at loade og køre apps hurtigt nok.

Og selvom Apple allerede har lovet softwareopdateringer, som retter på den langsomme responstid, så siger Theverge's Nilay Patel:

Batteri og pris er desuden felter, som for mange anmeldere har trukket ned. I Theverge's test holdte batteriet én dag, CNET's i 18 timer og ligeledes ved Wallstreet Journal holdte uret en dag. Som lovet af Apple, men de fleste er stadig ikke helt tilfredse.

De fleste anmeldere kommer frem til konklusionen, at det er et smukt ur, som addresserer et af smartwatches største problemer: nemlig at de ikke ligner ure. Omvendt kritiseres uret også for stadig at mangle en grund til at blive købt. Der er endnu ikke en eneste enkeltstående feature, som gør uret til et "must have".

Det er endnu uvist, hvornår Apple Watch kommer til salg i Danmark, men den første bølge af ure bliver sat til salg den 24. April i lande som USA, Storbritannien, Tyskland og Singapore, og prisen... ja den svinger mellem 349 dollars til 10.000 dollars alt efter om du vil have aluminium, stål eller guld. 

Bloomberg Business tech-editor, Josh Topolsky siger til sidst det, som de fleste anmeldelser konkluderer:

Læs også: Så meget kommer Apple Watch til at koste - det kan blive en vanvittig dyr fornøjelse