Artikel top billede

Er du klar? Nu smelter Microsoft Lync og Skype sammen til et nyt program

Microsoft smelter Skype sammen med Lync. Det sker i næste uge, og det skal lette kommunikationen i virksomheden. Se her hvorfor.

Fra tirsdag den 14. april udruller Microsoft Skype for Business til alle Lync-brugere.

De to programmer smelter således sammen til ét.

Det får betydning for Lync-virksomheders kommunikation fremadrettet, da man benytter brugerinterfacet fra Skype og får adgang til en stor kontaktflade fra Skype.

Samtidig beholder brugerne alle funktionerne med video, opkald og præsentationer fra Lync.

Det fortæller Microsoft.

Læs også: Microsoft afliver Lync: Her er afløseren

400 millioner brugere

Over 300 millioner brugere anvender i dag Skype til at kommunikere med venner og familie på tværs af landegrænser, og 100 millioner mennesker benytter Lync til erhvervsbrug.

I forbindelse med sammensmeltningen får virksomhederne adgang til begge verdener.

Skype for Business bliver automatisk udrullet til Office 365-brugere fra 14. april og kommer i form af en ny klient, ny server og opdateringer til Office 365.

Hvis du ikke kan vente til på tirsdag, er Skype for Business klienten tilgængelig i en testversion.

"Vi forventer, at Skype for Business vil ændre virksomheders måde at kommunikere på og åbne for et helt nyt publikum bestående af millioner af Skype-brugere, der ligger uden for den normale gruppe af forretningskontakter," lyder det fra Niels Kjelstrup, produkt marketing manager i Microsoft.

Læs også: Microsoft: Derfor ændrer vi Lync til Skype for Business

En af hovedpointerne er, at det skal være lettere at få kontakt med folk overalt.

Lync tilbyder allerede i dag instant messaging og lydopkald til Skype brugere, men Skype for Business tilføjer videoopkald og brugerregister, så man kan finde og ringe til Skype-brugere fra enhver pc, tablet eller smartphone.

Ligeledes kommer en stærkere integration i Office 365 og Windows 10.

Efter sommeren i 2015 lancerer Microsoft nemlig stemme- og videokonferencer direkte i Office 365, hvilket betyder, at Office 365 vil kunne anvendes til al kommunikation - lige fra e-mail og chat til lyd og video.

Du kan læse mere om Skype for business på Microsofts webside.

Læs også:

Microsoft afliver Lync: Her er afløseren

Sådan har nyt Microsoft-produkt ændret hel branche

Microsoft smelter Skype sammen med Lync
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere