Artikel top billede

Amerikanerne frygter, at verdens hurtigste supercomputer TianHe-2 (billedet) bruges til udvikling af atomvåben i Kina.

Atomvåben-frygt: USA forbyder Intel at sælge chips til kinesisk regnemonster

Intel og Nvidia er blandt de selskaber, der er blevet blacklistet fra at sælge chips til kinesiske supercomputere. Den amerikanske regering frygter nemlig, at de amerikanske computer-dele skal bruges til atombombe-sprængninger.

Den amerikanske regering har stoppet chips-fabrikanterne Intel og Nvidia fra at sælge processorer til brug i kinesiske supercomputere.

Mere specifikt af chipsalget blev forbudt, fordi den amerikanske regering frygter, at supercomputerne TianHe-1A og TianHe-2, hvor sidstnævnte er verdens hurtigste computer overhovedet, bliver brugt til udvikling og simulering af nukleare sprænglegemer.

I alt frygter den amerikanske regering, at fire kinesiske supercomputercentre bliver brugt til simulering af atomvåben-eksplosioner, uden at kommentere på, hvordan den er kommet frem til den konklusion.

Begge de kinesiske supercomputere arbejder begge med Intels Xeon-chips, mens TianHe-1A også benytter chipsæt fra Nvidia.

Det skriver CNN.

Umulig godkendelse

I Kina findes der i dag ifølge CNN omkring 250 atomsprænghoveder, mens de tilsvarende tal for USA og Rusland ligger på henholdsvis 1.642 og 1.643.

Hvis Intel og Nvidia skal genoptage kontakten og salget til de kinesiske supercomputercentre, skal virksomhederne igennem en speciel ansøgningsproces.

Hvis det viser sig, at chips skal benyttes i nogle af de kinesiske supercomputere, vil sådan en ansøgning så godt som sikkert resultere i et afslag, forlyder det fra det amerikanske handelsministerium.

Intel fastholder over for CNN og andre medier, at selskabet har handlet i overensstemmelse med de nye regler fra februar, mens Nvidia endnu ikke har ønsket at udtale sig om handelsblokaden.

Læs også:
Her er de kinesiske stats-hackeres yndlingsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere