BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-læk - varetægtsfængsles i fire uger

Artikel top billede

Amerikanerne frygter, at verdens hurtigste supercomputer TianHe-2 (billedet) bruges til udvikling af atomvåben i Kina.

Atomvåben-frygt: USA forbyder Intel at sælge chips til kinesisk regnemonster

Intel og Nvidia er blandt de selskaber, der er blevet blacklistet fra at sælge chips til kinesiske supercomputere. Den amerikanske regering frygter nemlig, at de amerikanske computer-dele skal bruges til atombombe-sprængninger.

Den amerikanske regering har stoppet chips-fabrikanterne Intel og Nvidia fra at sælge processorer til brug i kinesiske supercomputere.

Mere specifikt af chipsalget blev forbudt, fordi den amerikanske regering frygter, at supercomputerne TianHe-1A og TianHe-2, hvor sidstnævnte er verdens hurtigste computer overhovedet, bliver brugt til udvikling og simulering af nukleare sprænglegemer.

I alt frygter den amerikanske regering, at fire kinesiske supercomputercentre bliver brugt til simulering af atomvåben-eksplosioner, uden at kommentere på, hvordan den er kommet frem til den konklusion.

Begge de kinesiske supercomputere arbejder begge med Intels Xeon-chips, mens TianHe-1A også benytter chipsæt fra Nvidia.

Det skriver CNN.

Umulig godkendelse

I Kina findes der i dag ifølge CNN omkring 250 atomsprænghoveder, mens de tilsvarende tal for USA og Rusland ligger på henholdsvis 1.642 og 1.643.

Hvis Intel og Nvidia skal genoptage kontakten og salget til de kinesiske supercomputercentre, skal virksomhederne igennem en speciel ansøgningsproces.

Hvis det viser sig, at chips skal benyttes i nogle af de kinesiske supercomputere, vil sådan en ansøgning så godt som sikkert resultere i et afslag, forlyder det fra det amerikanske handelsministerium.

Intel fastholder over for CNN og andre medier, at selskabet har handlet i overensstemmelse med de nye regler fra februar, mens Nvidia endnu ikke har ønsket at udtale sig om handelsblokaden.

Læs også:
Her er de kinesiske stats-hackeres yndlingsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere