Artikel top billede

Amerikanerne frygter, at verdens hurtigste supercomputer TianHe-2 (billedet) bruges til udvikling af atomvåben i Kina.

Atomvåben-frygt: USA forbyder Intel at sælge chips til kinesisk regnemonster

Intel og Nvidia er blandt de selskaber, der er blevet blacklistet fra at sælge chips til kinesiske supercomputere. Den amerikanske regering frygter nemlig, at de amerikanske computer-dele skal bruges til atombombe-sprængninger.

Den amerikanske regering har stoppet chips-fabrikanterne Intel og Nvidia fra at sælge processorer til brug i kinesiske supercomputere.

Mere specifikt af chipsalget blev forbudt, fordi den amerikanske regering frygter, at supercomputerne TianHe-1A og TianHe-2, hvor sidstnævnte er verdens hurtigste computer overhovedet, bliver brugt til udvikling og simulering af nukleare sprænglegemer.

I alt frygter den amerikanske regering, at fire kinesiske supercomputercentre bliver brugt til simulering af atomvåben-eksplosioner, uden at kommentere på, hvordan den er kommet frem til den konklusion.

Begge de kinesiske supercomputere arbejder begge med Intels Xeon-chips, mens TianHe-1A også benytter chipsæt fra Nvidia.

Det skriver CNN.

Umulig godkendelse

I Kina findes der i dag ifølge CNN omkring 250 atomsprænghoveder, mens de tilsvarende tal for USA og Rusland ligger på henholdsvis 1.642 og 1.643.

Hvis Intel og Nvidia skal genoptage kontakten og salget til de kinesiske supercomputercentre, skal virksomhederne igennem en speciel ansøgningsproces.

Hvis det viser sig, at chips skal benyttes i nogle af de kinesiske supercomputere, vil sådan en ansøgning så godt som sikkert resultere i et afslag, forlyder det fra det amerikanske handelsministerium.

Intel fastholder over for CNN og andre medier, at selskabet har handlet i overensstemmelse med de nye regler fra februar, mens Nvidia endnu ikke har ønsket at udtale sig om handelsblokaden.

Læs også:
Her er de kinesiske stats-hackeres yndlingsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.