Artikel top billede

Vild plan: Kina vil installere 3D-printere i 400.000 skoler

Den kinesiske regering har planer om at få rullet en lille halv million 3D-printere ud på sine folkeskoler. Det er dobbelt så mange maskiner, som Gartner har forudset vil blive solgt i år.

Millionvis af kinesiske skolebørn kan se frem til at skulle arbejde med 3D-printere inden for en meget overskuelig fremtid.

For ifølge den kinesiske regering er planen, at der over de næste to år skal rulles omkring 400.000 3D-printere ud på samtlige af den folkerige republiks folkeskoler.

Kineserne har endnu ikke meldt ud, hvilken type 3D-printere, der er tale om, men den taiwanske 3D-printerproducent XYZprinting har maskiner på hylderne til under cirka 3.000 kroner.

Det skriver nyhedssitet 3Dprint.com.

Gartner har regnet forkert

Stifteren af 3Dprint.com, Brian Krassenstein, undrer sig i en artikel over de kinesiske udmeldinger.

Hans forundring går dels på, at der er så mange folkeskoler i Kina, og dels på at it-analysevirksomheden Gartner har forudset, at der i 2015 vil blive solgt i alt 217.250 3D-printere.

Salgstallet af 3D-printere vil 2016 ifølge Gartner lyde på 434.000 maskiner, mens vi først i 2017 og 2018 vil have bevæget os i et decideret millionsalg.

"Markedet vokser, og det sker hurtigere, end nogle af top-analytikerne havde forventet. Når skolerne bliver udstyret med disse maskiner og får de nødvendige værktøjer til at uddanne masserne, vil væksten blot stige," vurderer Brian Krassenstein.

Han efterlyser derfor, at hans egen præsident Barack Obama, søsætter et lignende initiativ.

Dansk hospital begynder at 3D-printe knogler til patienter


Gigantisk 3D-printer bygger 10 huse på en dag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere