Artikel top billede

Her bor verdens bedste software-udviklere

Se hvilke lande og hvilke byer i verden, der er hjemsted for flest top-udviklere. I forhold til landestørrelse er vinderen ganske overraskende.

New Zealand er det bedste land i verden, når det gælder software-programmører - i hvert fald hvis man kigger på brugerdata fra det kendte udvikler-forum Stack Overflow.

Det har analyseselskabet Silk gjort.

Silk har indsamlet data fra top-brugerne af Stack Overflow, hvilket vil sige de brugere med en 'reputation score' på mere end 5.000 point.

Hvis vi lægger til grund, at der er en sammenhæng mellem udviklernes reputation score på Stack Overflow og deres evner som software-udviklere, fremgår det af analysen, at:

- USA har flest top-udviklere (4.389 med en reputation score på mere end 5.000 point).

- Dernæst kommer England (1.347 personer), Tyskland (664 personer) og Indien (595 personer).

- Danmark ligger som nummer 19 med 95 top-brugere.

Du finder lande-listen fra Silk her.

Ser vi derimod på antallet af top-brugere i forhold til de enkelte landes indbygger-tal, ser fordelingen noget anderledes ud.

Når det gælder lande med mere end en million indbyggere kommer New Zealand nemlig ind på førstepladsen fulgt af Sverige, England, Israel og Australien.

Her ligger Danmark på 9.-pladsen lige foran Holland og Irland og lige efter Schweiz og Norge.

I disse byer er der flest topudviklere

Når det gælder byer i verden har London flest topudviklere fra Stack Overflow (394 styk) fulgt af New York (270), San Fransisco (269), Seattle (173) og Sydney (137).

Ifølge Silk-analysen findes der 29 top-brugere af Stack Overflow i København - samme antal som i indiske Hyderabad og i russiske Skt Petersborg.

Du finder by-listen fra Silk her.

Du kan selv lege videre med listen fra Silk.

Læs også:

Verdens måske allerbedste og mest indflydelsesrige programmører

"Alle programmører i verden bruger [b]Stack Overflow"
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere