Artikel top billede

Her bor verdens bedste software-udviklere

Se hvilke lande og hvilke byer i verden, der er hjemsted for flest top-udviklere. I forhold til landestørrelse er vinderen ganske overraskende.

New Zealand er det bedste land i verden, når det gælder software-programmører - i hvert fald hvis man kigger på brugerdata fra det kendte udvikler-forum Stack Overflow.

Det har analyseselskabet Silk gjort.

Silk har indsamlet data fra top-brugerne af Stack Overflow, hvilket vil sige de brugere med en 'reputation score' på mere end 5.000 point.

Hvis vi lægger til grund, at der er en sammenhæng mellem udviklernes reputation score på Stack Overflow og deres evner som software-udviklere, fremgår det af analysen, at:

- USA har flest top-udviklere (4.389 med en reputation score på mere end 5.000 point).

- Dernæst kommer England (1.347 personer), Tyskland (664 personer) og Indien (595 personer).

- Danmark ligger som nummer 19 med 95 top-brugere.

Du finder lande-listen fra Silk her.

Ser vi derimod på antallet af top-brugere i forhold til de enkelte landes indbygger-tal, ser fordelingen noget anderledes ud.

Når det gælder lande med mere end en million indbyggere kommer New Zealand nemlig ind på førstepladsen fulgt af Sverige, England, Israel og Australien.

Her ligger Danmark på 9.-pladsen lige foran Holland og Irland og lige efter Schweiz og Norge.

I disse byer er der flest topudviklere

Når det gælder byer i verden har London flest topudviklere fra Stack Overflow (394 styk) fulgt af New York (270), San Fransisco (269), Seattle (173) og Sydney (137).

Ifølge Silk-analysen findes der 29 top-brugere af Stack Overflow i København - samme antal som i indiske Hyderabad og i russiske Skt Petersborg.

Du finder by-listen fra Silk her.

Du kan selv lege videre med listen fra Silk.

Læs også:

Verdens måske allerbedste og mest indflydelsesrige programmører

"Alle programmører i verden bruger [b]Stack Overflow"
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.