Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Sådan kører du med flere skriveborde i Windows 10

Windows 10 kommer med nye muligheder for at køre med mange forskellige virtuelle skriveborde. Se her, hvordan det fungerer.

Efterhånden som Windows 10 nærmer sig en lancering, lægger Microsoft flere og flere detaljer frem på bordet.

I et nyt blogindlæg beskriver Microsoft, hvordan man kan håndtere virtuelle skriveborde i Windows 10, så man kan køre med flere forskellige skriveborde på samme tid.

"At have skriveborde, der rækker videre end begrænsningerne ved en fysisk skærm, er en god måde at organisere og tilgå grupper af vinduer på," skriver Microsoft, der tilføjer, at konceptet med virtuelle skriveborde har eksisteret i årevis og i dag findes i de fleste styresystemer.

Alligevel mener softwareselskabet, at det tager oplevelsen med virtuelle skriveborde et skridt videre med Windows 10.

"Da vores team gik i gang med at bygge virtuelle skriveborde ind i Windows 10, gav vi os først tid til at forstå, hvordan forskellige mennesker arbejder med organisering."

"Eksempelvis ved vi, at der er 'filers', der kan lide at dele ting op i undergrupper, og så er der 'pilers', der foretrækker at klare opgaverne i en enkelt gruppe. Det ser vi ofte med måden, som folk håndterer email og filstrukturer på. Det samme gælder også for åbne vinduer på et skrivebord."

Sådan fungerer skriveborde i Windows 10

I Windows 10 bliver det derfor endnu nemmere eksempelvis at oprette et nyt skrivebord ved at klikke på 'task view button' (svarer til Alt + Tab på ældre Windows-versioner) og vælge "nyt skrivebord."

"Ligesom du kan køre så mange applikationer, som du ønsker, er der heller ikke nogen grænse for, hvor mange skriveborde, du kan oprette," forklarer Microsoft.

Samtidig bliver det nu via Alt+Tab muligt kun at se de vinduer, der er relevante for et givent skrivebord.

Endelig kan man i Windows 10 også trække et vindue over på det skrivebord, man ønsker, hvilket skal gøre arbejdsgangen endnu lettere ifølge Microsoft. 

I videoen herunder fra Windows Central kan du se en demo af, hvordan de virtuelle skriveborde fungerer i Windows 10:

Læs også:

"Gratis" Windows 10 nærmer sig: Og det kan blive dyrt for virksomhederne

Eksperterne helt oppe at ringe: Derfor får Microsoft et stort comeback med Windows 10

Her er Windows Server 10: Derfor får server-styresystemet stor betydning

Tre vigtige facts om Windows 10: Det skal du vide om det nye styresystem

Total forvirring om gratis Windows 10: Nu kommer alle undtagelserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.