Artikel top billede

Illu: Rocketstar

Grand Theft Auto-lancering skaber total-kaos blandt piraterne

Desperate pirater hentede virus i stedet for den nye pc-udgave af GTA, mens andre gav op og ligefrem betalte for spillet.

Rocketstar-storspillet Grand Theft Auto V har for længst gået sin sejrsgang på spilmarkedet både på den forrige og nuværende generation af konsoller.

Det kommer derfor ikke helt uventet, at interessen for den nye pc-udgave af spillet er stor.

Også blandt piraterne, der ifølge TorrentFreak nærmest er gået i selvsving over udgivelsen.

Webstedet registrerer blandt andet torrent-hentninger. Her kunne det konstateres, at jagten på en cracket version af Grand Theft Auto V var lige efter lanceringen nærmest kaotisk og skabte et veritabelt download-boom.

Den store pirat-efterspørgsel gjorde, at mange it-kriminelle så sit snit til at udnytte den høje trafik og intensive jagt på spillet.

Spilopmagere lagde således massevis af falske links ud med en lille bonus-pakke i form af virus, der takket være den manglende kritiske sans hos torrent-brugerne nu har inficeret masser af maskiner.

Luk lige for av-programmet

En del af versionerne af spillet skal ligefrem have indeholdt beskeder om, at brugeren skulle deaktivere antivirusprogrammet, før spillet kunne hentes, men selv dette opslag stoppede altså ikke de overivrige pirater fra at downloade.

Faktisk var scenariet så kaotisk, at mange gav efter lange ventetider og bøvlet på torrent-tjenesterne og i stedet købte en lovlig kopi via Steam, skriver TorrentFreak.

Grand Theft Auto-piraterne var langt mere ivrige end Game of Thrones-piraterne, der ellers hører til blandt de mest aktive lige nu.

Torrent-delingen af pc-versionen af GTA slugte således mere båndbredde end de lækkede udgaver af Game of Thrones, der ellers tog nettet med storm.

Og som producenten HBO blev ganske mugne over fandt vej til piraterne.

Det kan du læse mere om her: HBO vil have ram på pirater efter Game of Thrones-lækage

Læs også:
Sony-hack: Alle filmbranchens hemmelige pirat-planer er lækket

Pirat efter bøde på 55 millioner: I har smadret mit liv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere