Artikel top billede

Sony Pictures-hack.

Sony-hack: Alle filmbranchens hemmelige pirat-planer er lækket

Det er ikke kun Sony, der er blevet ramt af et hacker-angreb. Hemmelige antipirat-planer for hele filmindustrien er blevet stjålet i forbindelse med angrebet. Her er branchens slagplan mod pirateri.

I sidste måned blev det afsløret, at hackere har været på besøg i Sony Pictures netværk.

I forbindelse med angrebet er et enormt antal dokumenter og filer blevet hugget, hvilket har gjort stor skade på Sonys forretning og ikke mindst omdømme.

Eksempelvis er manuskriptet til den næste Bond-film angivelig blevet stjålet.

Læs også: Sony på slagtebænken: Her er læren af det katastrofale hackerangreb

Men det er ikke kun Sony pictures, der har problemer, det er hele branchen.

Film- og musikindustriens slagplan mod pirateri i fremtiden er nemlig også kommet frem i lyset i forbindelse med hacker-angrebet.

Planerne er blevet sendt til ledende personer i Sony Pictures tidligere i år, og indholdet giver en sjælden indsigt i, hvordan branchen planlægger at stoppe for ulovlig spredning af musik og film i fremtiden.

Det skriver TorrentFreak.com

Det er nærliggende at tro, at musik- og filmindustrien (igen) vil rette antipirat-skytset mod torrent-brugerne, men det modbeviser de aktuelle planer.

Det skyldes, at problemet mod torrent-siderne er dalende og at nye distributionskanaler, som er mere effektive end de uautoriserede torrent-sider, er dukket op.

Torrent-brugere er gammeldags

I planerne kan man således læse, at branchen, med rettighedsorganisationen MPAA (The Motion Picture Association of America) i spidsen, i fremtiden vil koncentrere indsatsen mod cloud-tjenester, streaming-sider og apps.

For at beskytte musik- og filmspredningen via disse kanaler er MPAA parat til at gå efter internetudbyderne, der forsyner useriøse selskaber med serverplads og netforbindelse.

Ligeledes vil branchen rette fokus mod betalingsudbydere som Visa og PayPal i et forsøg på at udsulte de lyssky udbydere.

Desuden er der planer om at oprette en sort-liste til annonceselskaberne med samme effekt.

MPAA har heller ikke glemt det gamle kneb om at blokere netsider, som tager udspring i pirat-domæner og sidst men ikke mindst, vil organisationen sætte yderligere skub i udsendelsen af advarsler og trusler til personer, der er taget i pirateri.

Når det handler om det gamle problem med torrent-sider, er der ikke meget nyt i de lækkede planer.

Der skal fortsat lægges pres på søgemaskinerne for at fjerne link til eksempelvis The Pirate Bay i søgeresultaterne for derved at begrænse synligheden og brugen.

Ligeledes nævnes sider som eksempelvis Popcorn Time som fremtidens trusler.

Læs også:
Filmbranchen: Pirater er faktisk de bedste kunder

Filmpirat får millionbøde klasket i nakken af Nordisk Film

Pirat efter bøde på 55 millioner: I har smadret mit liv

Danske myndigheder vil have fingrene i svensk pirat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere