Pirat efter bøde på 55 millioner: I har smadret mit liv

Han åbnede et websted med adgang til alle episoder af The Simpsons og Family Guy. Den beslutning fortryder han nu bitterligt.

Piratjægerne er for tiden i højeste gear. 

Senest fik en uheldig svensker en bøde på 3,5 millioner kroner af Nordisk Film for at dele en stribe serier på nettet.

Nu kan websiden TorrentFreak berette om en ny sag, hvor erstatningssummen får den svenske sag til at blegne totalt. 

I Canada er der nemlig blevet afsagt dom mod en mand, der skal betale 10,5 millioner canadiske doller i bøde til det amerikanske medieselskab Fox. 

I dansk valuta er det en bøde på 55 millioner kroner.

Den enorme bøde er givet for at drive to websider, "Watch The Simpsons Online" og "Watch Family Guy Online", der blev lanceret i henholdsvis 2008 og 2009.

Her kunne brugerne, som navnet antyder, se episoder af de populære animationsserier. 

Tjenesterne, som nu begge er blevet lukket, var uhyre populære og havde tilsammen lige knap 90 millioner brugere. 

Læs også: Her er de 10 mest piratkopierede film

Fox: Ryst op!
Fox, der producerer begge serier, rejste sagen i oktober 2013, og nu er bøden altså blevet fastsat til 55 millioner kroner, hvilket er den største bøde, retssystemet i Canada har uddelt til en privatperson.

Det uheldige offer for Fox' heftige søgsmål, der er kendt under net-navnet "Joecool6101" er naturligvis ikke i stand til at stampe 55 millioner op af jorden og har forsøgt sig med et forlig. Men uden succes. 

"Fox går efter pengene med alle midler. De har ødelagt mit liv, og det vil de fortsætte med, så længe de ikke lader mig og min familie være i fred. De dræber en flue med en atombombe," siger han til TorrentFreak.

En udtalelse fra Fox-advokaten kan da også tyde på, at selskabet forsøger at jage en skræk i livet på andre potentielle pirater.

"Den strenge straf understreger den risiko, der er ved at involvere sig i piratvirksomhed på nettet, specielt med kommercielt øjemed," siger advokat Lowman til TorrentFreak. 

Læs også:

Filmpirat får millionbøde klasket i nakken af Nordisk Film

Kina: Stop af XP-support betyder mere kriminalitet

Danske myndigheder vil have fingrene i svensk pirat

Overblik: Det store CPR-hack - så alvorligt er det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.