Artikel top billede

Pirat efter bøde på 55 millioner: I har smadret mit liv

Han åbnede et websted med adgang til alle episoder af The Simpsons og Family Guy. Den beslutning fortryder han nu bitterligt.

Piratjægerne er for tiden i højeste gear. 

Senest fik en uheldig svensker en bøde på 3,5 millioner kroner af Nordisk Film for at dele en stribe serier på nettet.

Nu kan websiden TorrentFreak berette om en ny sag, hvor erstatningssummen får den svenske sag til at blegne totalt. 

I Canada er der nemlig blevet afsagt dom mod en mand, der skal betale 10,5 millioner canadiske doller i bøde til det amerikanske medieselskab Fox. 

I dansk valuta er det en bøde på 55 millioner kroner.

Den enorme bøde er givet for at drive to websider, "Watch The Simpsons Online" og "Watch Family Guy Online", der blev lanceret i henholdsvis 2008 og 2009.

Her kunne brugerne, som navnet antyder, se episoder af de populære animationsserier. 

Tjenesterne, som nu begge er blevet lukket, var uhyre populære og havde tilsammen lige knap 90 millioner brugere. 

Læs også: Her er de 10 mest piratkopierede film

Fox: Ryst op!
Fox, der producerer begge serier, rejste sagen i oktober 2013, og nu er bøden altså blevet fastsat til 55 millioner kroner, hvilket er den største bøde, retssystemet i Canada har uddelt til en privatperson.

Det uheldige offer for Fox' heftige søgsmål, der er kendt under net-navnet "Joecool6101" er naturligvis ikke i stand til at stampe 55 millioner op af jorden og har forsøgt sig med et forlig. Men uden succes. 

"Fox går efter pengene med alle midler. De har ødelagt mit liv, og det vil de fortsætte med, så længe de ikke lader mig og min familie være i fred. De dræber en flue med en atombombe," siger han til TorrentFreak.

En udtalelse fra Fox-advokaten kan da også tyde på, at selskabet forsøger at jage en skræk i livet på andre potentielle pirater.

"Den strenge straf understreger den risiko, der er ved at involvere sig i piratvirksomhed på nettet, specielt med kommercielt øjemed," siger advokat Lowman til TorrentFreak. 

Læs også:

Filmpirat får millionbøde klasket i nakken af Nordisk Film

Kina: Stop af XP-support betyder mere kriminalitet

Danske myndigheder vil have fingrene i svensk pirat

Overblik: Det store CPR-hack - så alvorligt er det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere