Artikel top billede

Pirat efter bøde på 55 millioner: I har smadret mit liv

Han åbnede et websted med adgang til alle episoder af The Simpsons og Family Guy. Den beslutning fortryder han nu bitterligt.

Piratjægerne er for tiden i højeste gear. 

Senest fik en uheldig svensker en bøde på 3,5 millioner kroner af Nordisk Film for at dele en stribe serier på nettet.

Nu kan websiden TorrentFreak berette om en ny sag, hvor erstatningssummen får den svenske sag til at blegne totalt. 

I Canada er der nemlig blevet afsagt dom mod en mand, der skal betale 10,5 millioner canadiske doller i bøde til det amerikanske medieselskab Fox. 

I dansk valuta er det en bøde på 55 millioner kroner.

Den enorme bøde er givet for at drive to websider, "Watch The Simpsons Online" og "Watch Family Guy Online", der blev lanceret i henholdsvis 2008 og 2009.

Her kunne brugerne, som navnet antyder, se episoder af de populære animationsserier. 

Tjenesterne, som nu begge er blevet lukket, var uhyre populære og havde tilsammen lige knap 90 millioner brugere. 

Læs også: Her er de 10 mest piratkopierede film

Fox: Ryst op!
Fox, der producerer begge serier, rejste sagen i oktober 2013, og nu er bøden altså blevet fastsat til 55 millioner kroner, hvilket er den største bøde, retssystemet i Canada har uddelt til en privatperson.

Det uheldige offer for Fox' heftige søgsmål, der er kendt under net-navnet "Joecool6101" er naturligvis ikke i stand til at stampe 55 millioner op af jorden og har forsøgt sig med et forlig. Men uden succes. 

"Fox går efter pengene med alle midler. De har ødelagt mit liv, og det vil de fortsætte med, så længe de ikke lader mig og min familie være i fred. De dræber en flue med en atombombe," siger han til TorrentFreak.

En udtalelse fra Fox-advokaten kan da også tyde på, at selskabet forsøger at jage en skræk i livet på andre potentielle pirater.

"Den strenge straf understreger den risiko, der er ved at involvere sig i piratvirksomhed på nettet, specielt med kommercielt øjemed," siger advokat Lowman til TorrentFreak. 

Læs også:

Filmpirat får millionbøde klasket i nakken af Nordisk Film

Kina: Stop af XP-support betyder mere kriminalitet

Danske myndigheder vil have fingrene i svensk pirat

Overblik: Det store CPR-hack - så alvorligt er det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere