Pirat efter bøde på 55 millioner: I har smadret mit liv

Han åbnede et websted med adgang til alle episoder af The Simpsons og Family Guy. Den beslutning fortryder han nu bitterligt.

Piratjægerne er for tiden i højeste gear. 

Senest fik en uheldig svensker en bøde på 3,5 millioner kroner af Nordisk Film for at dele en stribe serier på nettet.

Nu kan websiden TorrentFreak berette om en ny sag, hvor erstatningssummen får den svenske sag til at blegne totalt. 

I Canada er der nemlig blevet afsagt dom mod en mand, der skal betale 10,5 millioner canadiske doller i bøde til det amerikanske medieselskab Fox. 

I dansk valuta er det en bøde på 55 millioner kroner.

Den enorme bøde er givet for at drive to websider, "Watch The Simpsons Online" og "Watch Family Guy Online", der blev lanceret i henholdsvis 2008 og 2009.

Her kunne brugerne, som navnet antyder, se episoder af de populære animationsserier. 

Tjenesterne, som nu begge er blevet lukket, var uhyre populære og havde tilsammen lige knap 90 millioner brugere. 

Læs også: Her er de 10 mest piratkopierede film

Fox: Ryst op!
Fox, der producerer begge serier, rejste sagen i oktober 2013, og nu er bøden altså blevet fastsat til 55 millioner kroner, hvilket er den største bøde, retssystemet i Canada har uddelt til en privatperson.

Det uheldige offer for Fox' heftige søgsmål, der er kendt under net-navnet "Joecool6101" er naturligvis ikke i stand til at stampe 55 millioner op af jorden og har forsøgt sig med et forlig. Men uden succes. 

"Fox går efter pengene med alle midler. De har ødelagt mit liv, og det vil de fortsætte med, så længe de ikke lader mig og min familie være i fred. De dræber en flue med en atombombe," siger han til TorrentFreak.

En udtalelse fra Fox-advokaten kan da også tyde på, at selskabet forsøger at jage en skræk i livet på andre potentielle pirater.

"Den strenge straf understreger den risiko, der er ved at involvere sig i piratvirksomhed på nettet, specielt med kommercielt øjemed," siger advokat Lowman til TorrentFreak. 

Læs også:

Filmpirat får millionbøde klasket i nakken af Nordisk Film

Kina: Stop af XP-support betyder mere kriminalitet

Danske myndigheder vil have fingrene i svensk pirat

Overblik: Det store CPR-hack - så alvorligt er det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Midt i en Corona-tid: Holder du sikre og brugervenlige onlinemøder?
Åbne kontormiljøer, personlige møder, teambuilding og håndtryk har tidligere været en del af hverdagen for mange danske virksomheder, men det har covid-19 ændret på. Tidligere klassiske arbejdsformer er blevet erstattet af nye og mange medarbejdere arbejder f.eks. hjemmefra, på skift eller under nye og mere beskyttede forhold. Denne nye virkelighed har resulteret i en større produktivitet og effektivitet blandt de medarbejdere, som trives med at arbejde hjemmefra. Eksempler som øget fokus, effektiv brug af tid og færre forstyrrelser er blandt de positive tendenser. Det har fået flere ledere til at overveje at implementere muligheder for fleksible arbejdsmiljøer og faste hjemmearbejdsdage. Er det også tilfældet i din virksomhed? Hvis ja, så læs med i denne e-guide og find inspiration til, hvordan din virksomhed kan opnå de største fordele med online møder baseret på Cisco Webex.