Artikel top billede

Microsoft: Nu blokerer vi for bestemte reklamer for at beskytte dig

Nye kriterier betyder, at vildledende og direkte farlige reklamer fremover vil blive blokeret af Microsoft.

Microsofts strammer nu kriterierne for, hvilke websider og programmer, Microsoft Malware Protection Center og selskabets Smartscreen-filter i Internet Explorer skal blokere for.

"Vi opdaterer i øjeblikket vores evaluerings-kriterier for at adressere nye teknologi-forandringer, industri-trends, kundefeedback og vores ønske om at hjælpe vores kunder med en bedre beskyttelse."

Det skriver Microsoft i et blogindlæg på Technet.

"En af disse ændringer vil gøre vores systemer i stand til bedre at opfange vildledende reklamer," forklarer selskabet og uddyber, at det specifikt går på reklamer, der forsøger at få brugerne til at foretage bestemte handlinger.

Det kan eksempelvis være at besøge en inficeret webside eller downloade software, der kan forringe browser-oplevelsen.

De nye kriterier træder i kraft den 1. juni, og de betyder, at Microsoft nu blokerer, hvis reklamen eksempelvis indeholder ondsindet kode, sætter gang i download af en fil eller på anden vis har til hensigt at vildlede brugeren.

Særligt det med, at reklamen sætter gang i download af en fil er interessant, fordi det eksempelvis også gælder download af Java og Flash direkte via reklamen.

"Dette reducerer brugernes kontrol over deres browsing-oplevelse. Man vil forvente, at programmet bliver downloadet fra en landing page og ikke direkte fra en reklame," forklarer selskabet.

Microsoft viser herunder seks eksempler på, hvad selskabet fremover vil betragte som vildledende reklamer:

Læs også:

Internet Explorer er død - og det er nok bedst for alle parter

Microsoft: Nu er det slut med Internet Explorer

Video afslører interessant funktion i Microsofts nye Spartan-browser

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere