Artikel top billede

Microsoft: Nu blokerer vi for bestemte reklamer for at beskytte dig

Nye kriterier betyder, at vildledende og direkte farlige reklamer fremover vil blive blokeret af Microsoft.

Microsofts strammer nu kriterierne for, hvilke websider og programmer, Microsoft Malware Protection Center og selskabets Smartscreen-filter i Internet Explorer skal blokere for.

"Vi opdaterer i øjeblikket vores evaluerings-kriterier for at adressere nye teknologi-forandringer, industri-trends, kundefeedback og vores ønske om at hjælpe vores kunder med en bedre beskyttelse."

Det skriver Microsoft i et blogindlæg på Technet.

"En af disse ændringer vil gøre vores systemer i stand til bedre at opfange vildledende reklamer," forklarer selskabet og uddyber, at det specifikt går på reklamer, der forsøger at få brugerne til at foretage bestemte handlinger.

Det kan eksempelvis være at besøge en inficeret webside eller downloade software, der kan forringe browser-oplevelsen.

De nye kriterier træder i kraft den 1. juni, og de betyder, at Microsoft nu blokerer, hvis reklamen eksempelvis indeholder ondsindet kode, sætter gang i download af en fil eller på anden vis har til hensigt at vildlede brugeren.

Særligt det med, at reklamen sætter gang i download af en fil er interessant, fordi det eksempelvis også gælder download af Java og Flash direkte via reklamen.

"Dette reducerer brugernes kontrol over deres browsing-oplevelse. Man vil forvente, at programmet bliver downloadet fra en landing page og ikke direkte fra en reklame," forklarer selskabet.

Microsoft viser herunder seks eksempler på, hvad selskabet fremover vil betragte som vildledende reklamer:

Læs også:

Internet Explorer er død - og det er nok bedst for alle parter

Microsoft: Nu er det slut med Internet Explorer

Video afslører interessant funktion i Microsofts nye Spartan-browser

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere