Artikel top billede

Microsoft klar med gratis kode-editor til OS X, Linux og Windows

Microsoft har offentliggjort Visual Studio Code, en kode-editor med direkte forbindelse til Visual Studio Online og Azure, som fungerer på Windows, Mac og Linux. Og så er det gratis.

Build 2015. San Francisco. Microsoft har ved selskabets årlige udviklerkonference, Build, lanceret et nyt program i Visual Studio-serien, Visual Studio Code.

Visual Studio Code bliver det seneste program i Microsofts udvikler-suite og giver mulighed for udviklere at udvikle web og cloud-applikationer, som kan køre på Linux, Mac og Windows-enheder.

Code er officielt stadig i beta, men du kan hente programmet her.

Selve lanceringen af Visual Studio Code var en glædelig overraskelse for de mange tilskuere til Build, som piftede, hujede og klappede, da S.Somasegar, Microsofts vp for udviklingsafdeling, pludselig skiftede over på en Mac-computer og åbnede programmet.

Det er første gang, at Microsoft laver en egentlig cross-platform kode editor til de mange millioner af udviklere, som laver kode til Microsoftplatformen.

Mange udviklere udvikler på en Windows-computer, men vi ser også mange, som gør det enten på en Mac eller Linux, og i stedet for at presse dem over på Windows, så vil vi hellere møde dem, hvor de er, " forklarede S. Somasegar samtidig med, at han via en Mac-computer startede et debuggingforløb via Visual Studio Code.

Letvægt, men med sproggaver

Visual Studio Code er en letvægts-editor, men understøtter alligevel flere sprog, samt navigation og auto-input til alle udviklersprogene. Javascript, TypeScript, Node.js og ASP.NET-udviklere vil yderligere få ekstra funktioner.

Mange er nok overraskede over lanceringen, men det passer meget vel ind i Microsofts lidt platformagnostiske sindstilstand, som de seneste år har drevet ind over firmaet. Specielt passer det meget godt til, at Microsoft for et halvt år siden gjorde .Net Open Source.

Du kan hente programmet her i en preview-version.

Læs også: Windows 10 vil kunne køre Android og iOS-apps

Læs også: Slut med Project Spartan: Nu har Microsofts nye browser fået sit rigtige navn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere