Artikel top billede

Ny preview-version af Windows 10 ude: Her er alt det nye

I forlængelse af Microsofts Build-konference kommer softwaregiganten med en ny preview-version af Windows 10. Blandt andet får "Aero Glass" en lille chance mere.

Et nyt build er ude for de af jer, som prøver Windows 10 Technical Preview.

Version 10075 kan hentes direkte fra Microsoft selv, eller opdateres via Windows 10 Technical Preview, og den nye version indeholder en lang række opdateringer af blandt andet den grafiske overflade - heriblandt en lille genoplivning af Aero Glass - den gennemsigtige "glas-effekt", som er at finde i Windows 7.

Det kom som en overraskelse for Microsoft, at netop "Aero Glass"-effekten var savnet, men i hvert fald har Microsoft nu genindført den glasagtige effekt i startmenuen og nogle få andre, passende steder. Forhåbentligt er den nye Aero Glass ikke nær så memory-tørstig som den gamle.

Hvis du henter Windows 10 - 10074-buildet og ikke kan se effekten, så er det bevidst. Microsoft tester kun effekten på 50 procent af udsendte builds.

Derudover indeholder opdateringen også en række andre opdateringer, som nok falder i god jord hos Windows 10-interesserede. Blandt andet får Continuum en større opdatering. Continuum er funktionen som tillader et hurtigt skift fra Pc til tablet-funktion.

Mere Cortana
Microsofts elektroniske assistent, Cortana, har også fået en opdatering. Du vil langt nemmere kunne komme til indstillinger og lignende fra en ny sidebar, og ligeledes er Cortana blevet lidt klogere. I hvert fald kan hun besvare spørgsmål før, at du har færdiggjort sætningen. Lidt på samme måde, som når du søger i et felt hos Google.

Ogå multitasking har fået en opdatering. Alt+Tab fungerer stadig, men har fået en lille grafisk opdatering - Aero Glass igen - og når du "snapper" vinduer mod skrivebordets kant har den nye multitasking-funktion fået lidt ekstra effekter. Blandt andet kan du nu lukke apps fra oversigtsbilledet.

Også Music og Video-apps har fået en opdatering, og også Xbox Live ser lidt mere frisk og opdateret ud.

En mere kontroversiel opdatering er foreslående apps - direkte på din låsskærm. For at sørge for at du kan opleve flere apps fra den kommende Windows Store, vil Windows - hvis du selv accepterer det - foreslå dig apps fra tid til anden, når du logger på din computer. Altså bliver hele din login-skærm til et reklamespot for app-firmaer.

Du kan hente buildet her.

Læs også: Microsoft: Sådan skal iOS- og Android-apps omdannes til Windows-apps med et snuptag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere