Artikel top billede

Ny preview-version af Windows 10 ude: Her er alt det nye

I forlængelse af Microsofts Build-konference kommer softwaregiganten med en ny preview-version af Windows 10. Blandt andet får "Aero Glass" en lille chance mere.

Et nyt build er ude for de af jer, som prøver Windows 10 Technical Preview.

Version 10075 kan hentes direkte fra Microsoft selv, eller opdateres via Windows 10 Technical Preview, og den nye version indeholder en lang række opdateringer af blandt andet den grafiske overflade - heriblandt en lille genoplivning af Aero Glass - den gennemsigtige "glas-effekt", som er at finde i Windows 7.

Det kom som en overraskelse for Microsoft, at netop "Aero Glass"-effekten var savnet, men i hvert fald har Microsoft nu genindført den glasagtige effekt i startmenuen og nogle få andre, passende steder. Forhåbentligt er den nye Aero Glass ikke nær så memory-tørstig som den gamle.

Hvis du henter Windows 10 - 10074-buildet og ikke kan se effekten, så er det bevidst. Microsoft tester kun effekten på 50 procent af udsendte builds.

Derudover indeholder opdateringen også en række andre opdateringer, som nok falder i god jord hos Windows 10-interesserede. Blandt andet får Continuum en større opdatering. Continuum er funktionen som tillader et hurtigt skift fra Pc til tablet-funktion.

Mere Cortana
Microsofts elektroniske assistent, Cortana, har også fået en opdatering. Du vil langt nemmere kunne komme til indstillinger og lignende fra en ny sidebar, og ligeledes er Cortana blevet lidt klogere. I hvert fald kan hun besvare spørgsmål før, at du har færdiggjort sætningen. Lidt på samme måde, som når du søger i et felt hos Google.

Ogå multitasking har fået en opdatering. Alt+Tab fungerer stadig, men har fået en lille grafisk opdatering - Aero Glass igen - og når du "snapper" vinduer mod skrivebordets kant har den nye multitasking-funktion fået lidt ekstra effekter. Blandt andet kan du nu lukke apps fra oversigtsbilledet.

Også Music og Video-apps har fået en opdatering, og også Xbox Live ser lidt mere frisk og opdateret ud.

En mere kontroversiel opdatering er foreslående apps - direkte på din låsskærm. For at sørge for at du kan opleve flere apps fra den kommende Windows Store, vil Windows - hvis du selv accepterer det - foreslå dig apps fra tid til anden, når du logger på din computer. Altså bliver hele din login-skærm til et reklamespot for app-firmaer.

Du kan hente buildet her.

Læs også: Microsoft: Sådan skal iOS- og Android-apps omdannes til Windows-apps med et snuptag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.