Artikel top billede

Ny preview-version af Windows 10 ude: Her er alt det nye

I forlængelse af Microsofts Build-konference kommer softwaregiganten med en ny preview-version af Windows 10. Blandt andet får "Aero Glass" en lille chance mere.

Et nyt build er ude for de af jer, som prøver Windows 10 Technical Preview.

Version 10075 kan hentes direkte fra Microsoft selv, eller opdateres via Windows 10 Technical Preview, og den nye version indeholder en lang række opdateringer af blandt andet den grafiske overflade - heriblandt en lille genoplivning af Aero Glass - den gennemsigtige "glas-effekt", som er at finde i Windows 7.

Det kom som en overraskelse for Microsoft, at netop "Aero Glass"-effekten var savnet, men i hvert fald har Microsoft nu genindført den glasagtige effekt i startmenuen og nogle få andre, passende steder. Forhåbentligt er den nye Aero Glass ikke nær så memory-tørstig som den gamle.

Hvis du henter Windows 10 - 10074-buildet og ikke kan se effekten, så er det bevidst. Microsoft tester kun effekten på 50 procent af udsendte builds.

Derudover indeholder opdateringen også en række andre opdateringer, som nok falder i god jord hos Windows 10-interesserede. Blandt andet får Continuum en større opdatering. Continuum er funktionen som tillader et hurtigt skift fra Pc til tablet-funktion.

Mere Cortana
Microsofts elektroniske assistent, Cortana, har også fået en opdatering. Du vil langt nemmere kunne komme til indstillinger og lignende fra en ny sidebar, og ligeledes er Cortana blevet lidt klogere. I hvert fald kan hun besvare spørgsmål før, at du har færdiggjort sætningen. Lidt på samme måde, som når du søger i et felt hos Google.

Ogå multitasking har fået en opdatering. Alt+Tab fungerer stadig, men har fået en lille grafisk opdatering - Aero Glass igen - og når du "snapper" vinduer mod skrivebordets kant har den nye multitasking-funktion fået lidt ekstra effekter. Blandt andet kan du nu lukke apps fra oversigtsbilledet.

Også Music og Video-apps har fået en opdatering, og også Xbox Live ser lidt mere frisk og opdateret ud.

En mere kontroversiel opdatering er foreslående apps - direkte på din låsskærm. For at sørge for at du kan opleve flere apps fra den kommende Windows Store, vil Windows - hvis du selv accepterer det - foreslå dig apps fra tid til anden, når du logger på din computer. Altså bliver hele din login-skærm til et reklamespot for app-firmaer.

Du kan hente buildet her.

Læs også: Microsoft: Sådan skal iOS- og Android-apps omdannes til Windows-apps med et snuptag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere