Artikel top billede

Kort glimt af fremtiden: Din Windows-telefon kan fungere som en fuld computer

Hvis det er den samme software, som kører på både en Windows Phone og en computer, kan en Windows Phone så køre pc-software? Det har Microsoft lige bevist, at den kan. Og det er en stor ting.

Build 2015. San Francisco. Sidste år i september offentliggjorde Microsoft for første gang Windows 10. En af de største nyheder var Continuum: En funktion som ændre styresystemet alt efter, om det er en tablet eller en traditionel computer, du benytter.

Det var smart, men også længe ventet af et Windows-klientel, som var træt af at orientere sig rundt med mus blandt store, fingervenlige firkanter eller fedte rundt med småtykke fingre blandt små ikoner, som var umulige at ramme.

Continuum er med til at give Windows 10 den mobilitet, som kræves for at være et One-platform-to-rule-them-all-system, som det skal være.

Har du en Surface, vil den agere som en bærbar computer imens den er tilknyttet et tastatur, og som en tablet, når tastaturet fjernes. Det er smart.

Men hvad nu hvis man gør det samme ved en telefon?

Windows 10 til telefoner er jo reelt set det samme system, som Windows 10 på en bærbar. Altså en fuldt fungerende Windows-computer i din lomme.

Og netop det har Microsoft gjort.

Ved keynoten onsdag fremviste Joe Belfiore, CEO for Windows hos Microsoft, en uspecificeret Lumia-telefon, som med et mini-HDMI i enden tilknyttet til en skærm blev omdannet til noget, som lignede et Windows-miljø.

Med en startmenu i den ene side kunne Joe Belfiore åbne Microsoft Word, hvilket åbnede op på skærmen, som var det på en stationær computer. For den kommende version af Word er en Universal App, så den tilpasser sig, hvilken skærm den benyttes på.

Derefter åbnede han Excel, som også tilpassede sig den store skærm, og blev styret med et bluetooth-tastatur og mus. Joe Belfiore kunne endda benytte Alt-tab imellem apps. Og det var smukt.

Gammel Ide

Selve udførelsen var ikke smuk. "Continuum for Phones" skete på et stykke testhardware, da der ifølge Joe Belfiore endnu ikke er nogen Windows Phone, som er kraftig nok (en teaser for en kommende enhed?), og de fremviste muligheder og informationer var stadig sparsomme.

Alligevel var ideen tydelig: Hvis en virksomhed kan erstatte alle fungerende computere og firmatelefoner med én enkelt smartphone samt skærm, tastatur og mus, så kan der spares tusindvis af kroner.

Det vil kræve en mobiltelefon med kraftig hardware - kraftigere end nogen Windows Phone i dag, forklarede Joe Belfiore på scenen - men kigger vi ud på smartphone-markedet i dag findes der allerede smartphones, som indeholder kraftige octa-core processorer.

Ideen om at bruge vores kraftige smartphones som en desktop-computer er ikke ny.

Canonical, firmaet bag Linux-distributionen Ubuntu, forsøgte for to år siden at få finansieret Ubuntu Edge igennem crowdfunding.

Ubuntu Edge var en Ubuntu-telefon, der skulle køre Ubuntu for Phones og et fuldt fungerende Ubuntu, så snart at den blev sat sammen med en skærm.

Projektet lykkedes dog ikke, da Canonical kun fik samlet 12 millioner dollar ind og ikke de 32 millioner, som var nødvendig, men Canonical arbejder stadig på at få lavet en telefon med "Convergence"-ideen indbygget.

Læs også: Windows 10 vil kunne køre Android og iOS-apps>




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere