Artikel top billede

John Chambers færdig som topchef i Cisco efter 20 år på posten: Her er Ciscos nye topchef

Ciscos mangeårige topchef, John Chambers, fratræder stillingen som selskabets øverste chef. Hans afløser er allerede fundet. Se her, hvem der skal stå i spidsen for verdens største leverandør af netværksudstyr.

Mægtige Cisco Systems topchef gennem de seneste 20 år, John Chambers, fratræder til sommer sin stilling som selskabets øverste mand.

26. juli vil den relativt ukendte Chuck Robbins overtage stillingen som CEO for Cisco fra 65-årige John Chambers.

Han kommer fra en stilling som salgs-direktør i Cisco og får til opgave at drive selskabet videre i kølvandet på John Chambers, der er den topchef fra det øverste lag af it-branchen, der har stået i spidsen for sit selskab i længst tid, uden at have været en af stifterne af selskabet.

Det har således i meget stor udstrækning været John Chambers fortjeneste, at Cisco i dag er blevet bygget op til at være verdens største leverandør af routere, switche og andet netværks-udstyr.

Cisco omsatte således for 1,2 milliarder dollar, da han tiltrådte. I dag omsætter selskabet for omkring 48 milliarder om året.

Cisco var i en kort periode for 15 år siden faktisk verdens mest værdifulde selskabet med en markedsværdi dengang på godt 500 milliarder dollar.

Selskabet fik kort tid efter en ordentlig en på sinkadusen, da dotcom-boblen gik i stykker, og siden har markedsværdiens udvikling ikke helt været det samme.

49 år

Ciscos nye topchef er 49 år og har arbejdet for Cisco i 18 år.

Han har hidtil haft titel som 'senior vice president of world wide operations' og i spidsen for Ciscos forretning med de største virksomhedsp-partnere.

John Chambers slipper dog ikke tøjlerne helt, for han fortsætter som bestyrelsesformand for Cisco.

Han luftede første gang sine exit-planer offentligt i 2012. Også dengang blev Chuck Robbins nævnt som en af mange mulige kandidater til stillingen.

Det kan du læse mere om her: Ciscos topchef stopper snart: Overvejer disse efterfølgere

Hans afgang har i øvrigt omgående rejst spekulationer om, hvorvidt han er på vej ind i amerikansk politik.

John Chambers har i årevis været en ivrig støtte af det republikanske parti, han er kendt, rig, populær og veltalende. Og der er snart valg i USA.

Selv afviser han dog disse spekulationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere