Artikel top billede

John Chambers færdig som topchef i Cisco efter 20 år på posten: Her er Ciscos nye topchef

Ciscos mangeårige topchef, John Chambers, fratræder stillingen som selskabets øverste chef. Hans afløser er allerede fundet. Se her, hvem der skal stå i spidsen for verdens største leverandør af netværksudstyr.

Mægtige Cisco Systems topchef gennem de seneste 20 år, John Chambers, fratræder til sommer sin stilling som selskabets øverste mand.

26. juli vil den relativt ukendte Chuck Robbins overtage stillingen som CEO for Cisco fra 65-årige John Chambers.

Han kommer fra en stilling som salgs-direktør i Cisco og får til opgave at drive selskabet videre i kølvandet på John Chambers, der er den topchef fra det øverste lag af it-branchen, der har stået i spidsen for sit selskab i længst tid, uden at have været en af stifterne af selskabet.

Det har således i meget stor udstrækning været John Chambers fortjeneste, at Cisco i dag er blevet bygget op til at være verdens største leverandør af routere, switche og andet netværks-udstyr.

Cisco omsatte således for 1,2 milliarder dollar, da han tiltrådte. I dag omsætter selskabet for omkring 48 milliarder om året.

Cisco var i en kort periode for 15 år siden faktisk verdens mest værdifulde selskabet med en markedsværdi dengang på godt 500 milliarder dollar.

Selskabet fik kort tid efter en ordentlig en på sinkadusen, da dotcom-boblen gik i stykker, og siden har markedsværdiens udvikling ikke helt været det samme.

49 år

Ciscos nye topchef er 49 år og har arbejdet for Cisco i 18 år.

Han har hidtil haft titel som 'senior vice president of world wide operations' og i spidsen for Ciscos forretning med de største virksomhedsp-partnere.

John Chambers slipper dog ikke tøjlerne helt, for han fortsætter som bestyrelsesformand for Cisco.

Han luftede første gang sine exit-planer offentligt i 2012. Også dengang blev Chuck Robbins nævnt som en af mange mulige kandidater til stillingen.

Det kan du læse mere om her: Ciscos topchef stopper snart: Overvejer disse efterfølgere

Hans afgang har i øvrigt omgående rejst spekulationer om, hvorvidt han er på vej ind i amerikansk politik.

John Chambers har i årevis været en ivrig støtte af det republikanske parti, han er kendt, rig, populær og veltalende. Og der er snart valg i USA.

Selv afviser han dog disse spekulationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere