John Chambers færdig som topchef i Cisco efter 20 år på posten: Her er Ciscos nye topchef

Ciscos mangeårige topchef, John Chambers, fratræder stillingen som selskabets øverste chef. Hans afløser er allerede fundet. Se her, hvem der skal stå i spidsen for verdens største leverandør af netværksudstyr.

Mægtige Cisco Systems topchef gennem de seneste 20 år, John Chambers, fratræder til sommer sin stilling som selskabets øverste mand.

26. juli vil den relativt ukendte Chuck Robbins overtage stillingen som CEO for Cisco fra 65-årige John Chambers.

Han kommer fra en stilling som salgs-direktør i Cisco og får til opgave at drive selskabet videre i kølvandet på John Chambers, der er den topchef fra det øverste lag af it-branchen, der har stået i spidsen for sit selskab i længst tid, uden at have været en af stifterne af selskabet.

Det har således i meget stor udstrækning været John Chambers fortjeneste, at Cisco i dag er blevet bygget op til at være verdens største leverandør af routere, switche og andet netværks-udstyr.

Cisco omsatte således for 1,2 milliarder dollar, da han tiltrådte. I dag omsætter selskabet for omkring 48 milliarder om året.

Cisco var i en kort periode for 15 år siden faktisk verdens mest værdifulde selskabet med en markedsværdi dengang på godt 500 milliarder dollar.

Selskabet fik kort tid efter en ordentlig en på sinkadusen, da dotcom-boblen gik i stykker, og siden har markedsværdiens udvikling ikke helt været det samme.

49 år
Ciscos nye topchef er 49 år og har arbejdet for Cisco i 18 år.

Han har hidtil haft titel som 'senior vice president of world wide operations' og i spidsen for Ciscos forretning med de største virksomhedsp-partnere.

John Chambers slipper dog ikke tøjlerne helt, for han fortsætter som bestyrelsesformand for Cisco.

Han luftede første gang sine exit-planer offentligt i 2012. Også dengang blev Chuck Robbins nævnt som en af mange mulige kandidater til stillingen.

Det kan du læse mere om her: Ciscos topchef stopper snart: Overvejer disse efterfølgere

Hans afgang har i øvrigt omgående rejst spekulationer om, hvorvidt han er på vej ind i amerikansk politik.

John Chambers har i årevis været en ivrig støtte af det republikanske parti, han er kendt, rig, populær og veltalende. Og der er snart valg i USA.

Selv afviser han dog disse spekulationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.