Artikel top billede

Fortalt til: Dan Jensen

Mennesker i IT
Udgivet 11. maj 2015 kl. 14.58

I 2006 havde vi i konsulenthuset SkabelonDesign - som vores selskab Templafy udspringer fra - arbejdet i et par år med at udvikle meget customiserede løsninger til kunderne.

En dag så vi pludselig lyset og tænkte "hov, nogle af de ting, som vi bygger fra bunden hver gang, er faktisk ret generiske. Vi laver faktisk meget de samme ting et langt stykke hen ad vejen."

Vi kunne se, at meget af vores småkode blev genbrugt igen og igen, og at mange af de spørgsmål, som vi fik fra kunderne, var de samme.

Vi kunne se, at vi med meget små tweaks kunne bygge løsninger, der ramte meget bredere, så vi tog et lille step op i helikopteren og begyndte at kigge på, hvem vi ville ramme, og om der var nogle generelle problemstillinger.

Det materialiserede sig meget hurtigt, at det var tilfældet i vores område, som er automatisering af visuel og juridisk konsistens i alle medarbejderproducerede forretningsdokumenter og præsentationer.

Alle havde fuldstændigt de samme problemstillinger, som for eksempel at forretningsskabeloner var svære at finde og anvende for brugerne, og at dokumenter med forældet visuelt udtryk eller indhold blev ved med at florere i virksomheden længe efter en central opdatering.

Så derfra kunne vi aggregere vores kode og begynde at bygge generiske produkter, som var baseret på et decideret behov hos kunderne og på den viden, som vi havde fået fra andre kunder, og så få det hele aggregeret ned i et stykke software.

Man kan måske godt undre sig over, at vi i så lang kunne sidde og bygge nogle ting helt forfra, som mindede ekstremt meget om hinanden, men man opdager det ikke rigtigt, når man går så meget rundt nede i materien.

Det varer lige indtil der er én, der siger: "Prøv lige og hør her: Nu har vi lavet den samme ting fem gange. Det kunne være, at vi kunne samle det til noget, der rent faktisk kunne gå hen og blive til et produkt."

Det har udmøntet sig i, at vi over de seneste 10 år er gået fra at være konsulenthus til on-premises softwarehus og nu med Templafy til enterprisesoftware-hus med fuld fokus på skyen.

Kimen til det blev lagt dengang, og det var derfor et væsentligt skifte, som har været en meget stor del af den succes, som vi siden har haft.

Det var en meget stor oplevelse at begynde at tænke i et helt andet perspektiv end det, som vi kom fra.

Christian Lund, administrerende direktør og partner, Templafy.


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.