Artikel top billede

Fortalt til: Dan Jensen | (Foto: Dan Jensen)

Mennesker i IT
Udgivet 11. maj 2015 kl. 14.58

I 2006 havde vi i konsulenthuset SkabelonDesign - som vores selskab Templafy udspringer fra - arbejdet i et par år med at udvikle meget customiserede løsninger til kunderne.

En dag så vi pludselig lyset og tænkte "hov, nogle af de ting, som vi bygger fra bunden hver gang, er faktisk ret generiske. Vi laver faktisk meget de samme ting et langt stykke hen ad vejen."

Vi kunne se, at meget af vores småkode blev genbrugt igen og igen, og at mange af de spørgsmål, som vi fik fra kunderne, var de samme.

Vi kunne se, at vi med meget små tweaks kunne bygge løsninger, der ramte meget bredere, så vi tog et lille step op i helikopteren og begyndte at kigge på, hvem vi ville ramme, og om der var nogle generelle problemstillinger.

Det materialiserede sig meget hurtigt, at det var tilfældet i vores område, som er automatisering af visuel og juridisk konsistens i alle medarbejderproducerede forretningsdokumenter og præsentationer.

Alle havde fuldstændigt de samme problemstillinger, som for eksempel at forretningsskabeloner var svære at finde og anvende for brugerne, og at dokumenter med forældet visuelt udtryk eller indhold blev ved med at florere i virksomheden længe efter en central opdatering.

Så derfra kunne vi aggregere vores kode og begynde at bygge generiske produkter, som var baseret på et decideret behov hos kunderne og på den viden, som vi havde fået fra andre kunder, og så få det hele aggregeret ned i et stykke software.

Man kan måske godt undre sig over, at vi i så lang kunne sidde og bygge nogle ting helt forfra, som mindede ekstremt meget om hinanden, men man opdager det ikke rigtigt, når man går så meget rundt nede i materien.

Det varer lige indtil der er én, der siger: "Prøv lige og hør her: Nu har vi lavet den samme ting fem gange. Det kunne være, at vi kunne samle det til noget, der rent faktisk kunne gå hen og blive til et produkt."

Det har udmøntet sig i, at vi over de seneste 10 år er gået fra at være konsulenthus til on-premises softwarehus og nu med Templafy til enterprisesoftware-hus med fuld fokus på skyen.

Kimen til det blev lagt dengang, og det var derfor et væsentligt skifte, som har været en meget stor del af den succes, som vi siden har haft.

Det var en meget stor oplevelse at begynde at tænke i et helt andet perspektiv end det, som vi kom fra.

Christian Lund, administrerende direktør og partner, Templafy.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it