Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Hov, er Citrix ved at blive et hardware-selskab? Her er den nye Citrix-mus

Orlando, Florida: Det skal være nemmere at benytte Windows-applikationer på iPads og iPhones, mener Citrix. Derfor har selskabet noget overraskende udviklet en mus til netop dette formål. Læs her, hvad den lille bluetooth-mus kommer til at koste.

Synergy, Orlando: Software-selskabet Citrix har indbudt godt 7.000 kunder, partnere, nørder og forretningsfolk til selskabets store Synergy-konference i den amerikanske by Orlando i sumpstaten Florida med en artig overraskelse ved ankomsten.

For ved indgangen til Orange County-konferencecenter får alle deltagere udleveret en lille computermus ved navnet X1, som er udviklet til at manøvrere rundt på iPads og iPhones.

Mere specifikt er X1-musen udviklet til, at folk kan benytte Windows-baserede applikationer som eksempelvis Office-pakken, der er svær at bruge på computerenheder med relativt små skærme.

En mus til 400 kroner

Bluetooth-musen fra Citrix er fyldt med firmware, som understøtter Citrix' egne mobil-produkter som eksempelvis Citrix Receiver, GoToMyPC, ShareConnect og WorkDesktop.

Du skal dog inden brug hente en Receiver app til din iEnhed, som kan findes i Apples App Store. 

Derefter forbinder du simpelthen musen med din iPad eller iPhone. 

"Mange funktioner afhænger af peg-og-klik simpeltheden og præcisionen af en fysisk mus. Eftersom mange elsker at bruge en iPad, bliver mange også frustrerede, mens de prøver at arbejde, fordi ingen tilbyder en mus, som passer til iPad og andre ikke-Windows-enheder," lyder forklaringen på Citrix' blog.

"Nu kan du for alvor efterlade pc'en derhjemme," fortsætter selskabet i sit blogindlæg, som har Citrix' chef for mobile løsninger, Chris Fleck, som forfatter.

Endnu er iDevice-musen ikke blevet prissat, men mediet Cnet har været i kontakt med Chris Fleck.

Han peger på, at musen formentlig bliver prissat til omkring 60 dollar - svarende til 400 danske kroner.

Brug musen på iPhones

Chris Fleck forklarer i sit blogindlæg, at indholdet på ens iPhone kan smides op på en større skærm via et HDMI/VGA-kabel eller Airplay, så ingen længere behøver at knibe øjnene sammen for at læse indhold.

Mobilchefen fortæller, at Citrix-musen har været undervejs siden januar, hvor den blev testet af brugere, som herefter har givet selskabet feedback for den lille navigatør.

Computerworld har spurgt flere Citrix-chefer om, hvorvidt selskabet er ved at transformere sig selv til også at kunne tilbyde hardware.

De fleste smiler og trækker på skuldrene, mens selskabets vicepræsident for kundeoplevelsen, Saul Gurdus, udtrykker det på følgende måde:

"Vi så en mulighed i markedet, og den tog vi som et led i vores strategi om at gøre it mere brugervenligt."

"Hvis vi ser lignende åbninger, så slår vi selvfølgelig til igen," siger Saul Gurdus uden han dog vil nævne specifikke indsatsområder.

Citrix smækker alle sine produkter sammen i ét hovedprodukt


Hele denne computer er pakket ind i en mus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.