Artikel top billede

Hov, er Citrix ved at blive et hardware-selskab? Her er den nye Citrix-mus

Orlando, Florida: Det skal være nemmere at benytte Windows-applikationer på iPads og iPhones, mener Citrix. Derfor har selskabet noget overraskende udviklet en mus til netop dette formål. Læs her, hvad den lille bluetooth-mus kommer til at koste.

Synergy, Orlando: Software-selskabet Citrix har indbudt godt 7.000 kunder, partnere, nørder og forretningsfolk til selskabets store Synergy-konference i den amerikanske by Orlando i sumpstaten Florida med en artig overraskelse ved ankomsten.

For ved indgangen til Orange County-konferencecenter får alle deltagere udleveret en lille computermus ved navnet X1, som er udviklet til at manøvrere rundt på iPads og iPhones.

Mere specifikt er X1-musen udviklet til, at folk kan benytte Windows-baserede applikationer som eksempelvis Office-pakken, der er svær at bruge på computerenheder med relativt små skærme.

En mus til 400 kroner

Bluetooth-musen fra Citrix er fyldt med firmware, som understøtter Citrix' egne mobil-produkter som eksempelvis Citrix Receiver, GoToMyPC, ShareConnect og WorkDesktop.

Du skal dog inden brug hente en Receiver app til din iEnhed, som kan findes i Apples App Store. 

Derefter forbinder du simpelthen musen med din iPad eller iPhone. 

"Mange funktioner afhænger af peg-og-klik simpeltheden og præcisionen af en fysisk mus. Eftersom mange elsker at bruge en iPad, bliver mange også frustrerede, mens de prøver at arbejde, fordi ingen tilbyder en mus, som passer til iPad og andre ikke-Windows-enheder," lyder forklaringen på Citrix' blog.

"Nu kan du for alvor efterlade pc'en derhjemme," fortsætter selskabet i sit blogindlæg, som har Citrix' chef for mobile løsninger, Chris Fleck, som forfatter.

Endnu er iDevice-musen ikke blevet prissat, men mediet Cnet har været i kontakt med Chris Fleck.

Han peger på, at musen formentlig bliver prissat til omkring 60 dollar - svarende til 400 danske kroner.

Brug musen på iPhones

Chris Fleck forklarer i sit blogindlæg, at indholdet på ens iPhone kan smides op på en større skærm via et HDMI/VGA-kabel eller Airplay, så ingen længere behøver at knibe øjnene sammen for at læse indhold.

Mobilchefen fortæller, at Citrix-musen har været undervejs siden januar, hvor den blev testet af brugere, som herefter har givet selskabet feedback for den lille navigatør.

Computerworld har spurgt flere Citrix-chefer om, hvorvidt selskabet er ved at transformere sig selv til også at kunne tilbyde hardware.

De fleste smiler og trækker på skuldrene, mens selskabets vicepræsident for kundeoplevelsen, Saul Gurdus, udtrykker det på følgende måde:

"Vi så en mulighed i markedet, og den tog vi som et led i vores strategi om at gøre it mere brugervenligt."

"Hvis vi ser lignende åbninger, så slår vi selvfølgelig til igen," siger Saul Gurdus uden han dog vil nævne specifikke indsatsområder.

Citrix smækker alle sine produkter sammen i ét hovedprodukt


Hele denne computer er pakket ind i en mus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere