Artikel top billede

Fortalt til: Dan Jensen

Mennesker i IT
Udgivet 20. maj 2015 kl. 10.03

Fremtiden kommer til at bringe nogle helt vildt fede landvindinger inden for it.

Jeg er allermest begejstret for hele den der demokratisering af it, som er ved at finde sted. Det er virkeligt noget, der rykker.

Vi ser, at tingene bliver flyttet ud i skyen og derfra bliver bredt ud til de helt små virksomheder.

Det betyder, at en- og tomands-virksomheder lige pludselig får samme processerings-kraft som store, veletablerede danske firmaer med kæmpe-store it-afdelinger og altså faktisk begynder at kunne det samme som de helt store med alle de her ting.

Med skyen behøver man jo ikke længere bruge tid på alle de her kedelige, gammeldags it-ting, som man tidligere skulle bruge en it-mand til.

Jeg har selv tidligere arbejdet som Unix-systemadministrator, og jeg syntes, at det der Unix-system-administration var pisse-kedeligt.

Det blev først fedt, når jeg bevægede mig op i distributions-laget, hvor jeg kunne hjælpe nogen med deres arbejde eller med at gøre virksomheden bedre.

Jeg kunne ikke blive begejstret, når jeg sad med min database-oprydning, og hvad man ellers kunne sidde og rode med i system-administrationen, og det tror jeg ikke, at der er ret mange mennesker, der kan, hvis de nu skal være helt ærlige, ha ha.

Når små spillere kan komme til at agere med større kræfter, betyder det, at de lidt ældre virksomheder - der enten ikke har set det her eller ikke kan rykke på det - pludselig står med nogle helt nye konkurrenter, som de måske nok har en tendens til at negligere.

Det kommer til at rykke helt vildt - ja, faktisk rykker det allerede - at de mindre virksomheder får mulighed for at bruge it på samme måde som de store virksomheder uden at skulle tænke på alle de kedelige ting.

Jeg tror, at det virkeligt er noget, som kan blive en kæmpemæssig konkurrence-mæssig fordel for os i lille Danmark, hvor vi historisk set er ret hurtige til at tage denne slags nye ting til os.

Jeg tror også, at mange af de her virksomheder er nogen, der ret hurtigt kan rykke uden for Danmarks grænser.

Niels Kjelstrup, produktchef, Microsoft Office Division Denmark


Flere mennesker i IT Om mennesker i it