BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-hack - sigtes for afpresning

Artikel top billede

Man kan lukke piratsider ned fra nu af og til juleaften, men det virker bare ikke

Se her hvorfor det bare ikke kan lade sig gøre.

Nedlukning af sider som eksempelvis The Pirate Bay står højt på agendaen i blandt andet filmindustrien.

Nu viser en undersøgelse foretaget af EU-Kommissionen, at disse razziaer er ineffektive og ligefrem kan virke mod hensigten.

En konkret lukning

Kommissionen har taget udgangspunkt i en kæmpe pirat-sag, der omhandler den engang så populære film-streaming-portal Kino.to.

Politi fra Tyskland, Spanien, Frankrig og Holland stormede i 2011 en lang række adresser og datacentre i forbindelse med en razzia mod siden. Aktionen udmøntede sig ligeledes i anholdelser.

Læs også: Tysk piratdom sender programmør fire år i fængsel

Razziaen fjernede den største uautoriserede streaming-portal fra landkortet, og den er siden blevet beskrevet som en massiv succes.

Nu viser forskning fra EU-Kommissionens Joint Research Centre at effekten blandt slutbrugere var kortvarig og relativt begrænset.

I udredningen, der hedder Online Copyright Enforcement, Consumer Behavior, and Market Structure, analyseres der på 5.000 tyske internetbrugeres adfærd for at skabe et overblik over, hvordan de har reageret i forbindelse med nedlukningen.

Det skriver TorrentFreak.

Som at tisse i bukserne

Resultatet er, at fjernelsen af Kino.to gav en kortvarig nedgang i pirataktiviteten, der hurtigt steg til samme niveau igen.

Der blev dog også observeret en lille fremgang i brugen af lovlige streaming-tjenester på cirka 2,5 procent.

Baseret på disse resultater konkluderer forskerne, at en nedlukning ikke har særlig stor effekt på brugernes adfærd.

"Hvis vi tager prisen for razziaen med i betragtningen, så må vi konkludere, at nedlukningen af Kino.to ikke har haft den ønskede positive effekt," skriver forskerne.

Mere bekymrende ser de på den hastighed, hvormed Kino.to blev erstattet af andre ulovlige tjenester.

Mange små bække giver en ny stor å

Kino.tos dominerende position blev hurtigt afløst af en stribe mindre tjenester, som det samme antal brugere fordelte sig ud på.

Tjenester som Movie2k.to og KinoX.to lukkede gabet, og spredningen af brugerne på flere tjenester vil ligefrem gøre eventuelle nedlukninger i fremtiden endnu mere bekostelige.

"Denne struktur vil gøre fremtidig efterforskning endnu dyrere, da det ikke længere er en enkelt platform, der skal lukkes eller indsættes sanktioner mod."

Oplysning angives i stedet som et mere effektivt våben mod pirateri.

Den samme billede tegnede sig, da svenskerne forsøgte at lukke Pirate Bay.

Det kan du læse om i denne historie: Pirate Bay i sort: svensk kontor stormet af politiet og i denne historie: The Pirate Bay er i live og tilbage på nettet.

Læs også:
Tysk piratdom sender programmør fire år i fængsel

Netflix sætter prisen efter piraternes prise
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere