Artikel top billede

Man kan lukke piratsider ned fra nu af og til juleaften, men det virker bare ikke

Se her hvorfor det bare ikke kan lade sig gøre.

Nedlukning af sider som eksempelvis The Pirate Bay står højt på agendaen i blandt andet filmindustrien.

Nu viser en undersøgelse foretaget af EU-Kommissionen, at disse razziaer er ineffektive og ligefrem kan virke mod hensigten.

En konkret lukning

Kommissionen har taget udgangspunkt i en kæmpe pirat-sag, der omhandler den engang så populære film-streaming-portal Kino.to.

Politi fra Tyskland, Spanien, Frankrig og Holland stormede i 2011 en lang række adresser og datacentre i forbindelse med en razzia mod siden. Aktionen udmøntede sig ligeledes i anholdelser.

Læs også: Tysk piratdom sender programmør fire år i fængsel

Razziaen fjernede den største uautoriserede streaming-portal fra landkortet, og den er siden blevet beskrevet som en massiv succes.

Nu viser forskning fra EU-Kommissionens Joint Research Centre at effekten blandt slutbrugere var kortvarig og relativt begrænset.

I udredningen, der hedder Online Copyright Enforcement, Consumer Behavior, and Market Structure, analyseres der på 5.000 tyske internetbrugeres adfærd for at skabe et overblik over, hvordan de har reageret i forbindelse med nedlukningen.

Det skriver TorrentFreak.

Som at tisse i bukserne

Resultatet er, at fjernelsen af Kino.to gav en kortvarig nedgang i pirataktiviteten, der hurtigt steg til samme niveau igen.

Der blev dog også observeret en lille fremgang i brugen af lovlige streaming-tjenester på cirka 2,5 procent.

Baseret på disse resultater konkluderer forskerne, at en nedlukning ikke har særlig stor effekt på brugernes adfærd.

"Hvis vi tager prisen for razziaen med i betragtningen, så må vi konkludere, at nedlukningen af Kino.to ikke har haft den ønskede positive effekt," skriver forskerne.

Mere bekymrende ser de på den hastighed, hvormed Kino.to blev erstattet af andre ulovlige tjenester.

Mange små bække giver en ny stor å

Kino.tos dominerende position blev hurtigt afløst af en stribe mindre tjenester, som det samme antal brugere fordelte sig ud på.

Tjenester som Movie2k.to og KinoX.to lukkede gabet, og spredningen af brugerne på flere tjenester vil ligefrem gøre eventuelle nedlukninger i fremtiden endnu mere bekostelige.

"Denne struktur vil gøre fremtidig efterforskning endnu dyrere, da det ikke længere er en enkelt platform, der skal lukkes eller indsættes sanktioner mod."

Oplysning angives i stedet som et mere effektivt våben mod pirateri.

Den samme billede tegnede sig, da svenskerne forsøgte at lukke Pirate Bay.

Det kan du læse om i denne historie: Pirate Bay i sort: svensk kontor stormet af politiet og i denne historie: The Pirate Bay er i live og tilbage på nettet.

Læs også:
Tysk piratdom sender programmør fire år i fængsel

Netflix sætter prisen efter piraternes prise
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere