Man kan lukke piratsider ned fra nu af og til juleaften, men det virker bare ikke

Se her hvorfor det bare ikke kan lade sig gøre.

Nedlukning af sider som eksempelvis The Pirate Bay står højt på agendaen i blandt andet filmindustrien.

Nu viser en undersøgelse foretaget af EU-Kommissionen, at disse razziaer er ineffektive og ligefrem kan virke mod hensigten.

En konkret lukning
Kommissionen har taget udgangspunkt i en kæmpe pirat-sag, der omhandler den engang så populære film-streaming-portal Kino.to.

Politi fra Tyskland, Spanien, Frankrig og Holland stormede i 2011 en lang række adresser og datacentre i forbindelse med en razzia mod siden. Aktionen udmøntede sig ligeledes i anholdelser.

Læs også: Tysk piratdom sender programmør fire år i fængsel

Razziaen fjernede den største uautoriserede streaming-portal fra landkortet, og den er siden blevet beskrevet som en massiv succes.

Nu viser forskning fra EU-Kommissionens Joint Research Centre at effekten blandt slutbrugere var kortvarig og relativt begrænset.

I udredningen, der hedder Online Copyright Enforcement, Consumer Behavior, and Market Structure, analyseres der på 5.000 tyske internetbrugeres adfærd for at skabe et overblik over, hvordan de har reageret i forbindelse med nedlukningen.

Det skriver TorrentFreak.

Som at tisse i bukserne
Resultatet er, at fjernelsen af Kino.to gav en kortvarig nedgang i pirataktiviteten, der hurtigt steg til samme niveau igen.

Der blev dog også observeret en lille fremgang i brugen af lovlige streaming-tjenester på cirka 2,5 procent.

Baseret på disse resultater konkluderer forskerne, at en nedlukning ikke har særlig stor effekt på brugernes adfærd. "Hvis vi tager prisen for razziaen med i betragtningen, så må vi konkludere, at nedlukningen af Kino.to ikke har haft den ønskede positive effekt," skriver forskerne.

Mere bekymrende ser de på den hastighed, hvormed Kino.to blev erstattet af andre ulovlige tjenester.

Mange små bække giver en ny stor å
Kino.tos dominerende position blev hurtigt afløst af en stribe mindre tjenester, som det samme antal brugere fordelte sig ud på.

Tjenester som Movie2k.to og KinoX.to lukkede gabet, og spredningen af brugerne på flere tjenester vil ligefrem gøre eventuelle nedlukninger i fremtiden endnu mere bekostelige.

"Denne struktur vil gøre fremtidig efterforskning endnu dyrere, da det ikke længere er en enkelt platform, der skal lukkes eller indsættes sanktioner mod."

Oplysning angives i stedet som et mere effektivt våben mod pirateri. Den samme billede tegnede sig, da svenskerne forsøgte at lukke Pirate Bay.

Det kan du læse om i denne historie: Pirate Bay i sort: svensk kontor stormet af politiet og i denne historie: The Pirate Bay er i live og tilbage på nettet.

Læs også:
Tysk piratdom sender programmør fire år i fængsel


Netflix sætter prisen efter piraternes prise
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.