Artikel top billede

Tysk piratdom sender programmør fire år i fængsel

Den tyske chefprogrammør bag en ulovlig filmportal er idømt næsten fire års fængsel.

Trods en omfattende tilståelse og sin rolle som kronvidne i sagen skal en 29-årig mand fra Hamborg nu næsten fire år i fængsel for copyright-krænkelse. Han bliver betegnet som "skaberen og arkitekten" bag den ulovlige tyske filmplatform Kino.to, hvor der var adgang til omkring 135.000 film, serier og dokumentar-udsendelser.

Den unge mand tilstod allerede ved sagens start, at han har programmeret store dele af webstedets infrastruktur og han fik derfor også en lidt mildere straf end de fire år og to måneder, som anklageren havde klaget. Han får sandsynligvis lov til at afsone i et åbent fængsel.

Kino.to har været online siden 2007 og tilbød film som streams, der blev hentet fra uafhængige streamhostere. Ifølge anklageren er mange af disse streamhostere dog stiftet af Kino.to eller ejet af selskabet.

I juni sidste år gik politiet i aktion mod Kino.to og ransagede 20 lejligheder og kontorer i Tyskland. Filmplatformen har siden været offline. Ejerne har forsøgt at flytte platformen til Rusland for at undgå de tyske myndigheder, og det blev i retssagen brugt som endnu et bevis for, at ejerne har været klar over at indholdet var ulovligt.

Det ser ud til at hacker-samfundet allerede har reageret på dommen. Det tyske justitsministerium blev ramt af et denial-of-service-angreb onsdag og var offline det meste af dagen.

En anden tysker, Kim Schmitz (også kaldet Kim Dotcom), står anklaget for copyright-krænkelse i New Zealand som medstifter af internet-tjenesten Megaupload. Han risikerer udlevering til USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere