Artikel top billede

Microsoft trækker i land: Ingen gratis Windows 10 til pirater

Det bliver alligevel ikke muligt for pirater at opdatere en uofficiel version af Windows til en officiel version af Windows 10. Det havde Microsoft ellers lige lovet.

I slutningen af marts kom det frem, at Microsoft vil tillade pirater med uofficielle versioner af Windows 7 og 8 at kunne opdatere til en officiel version af Windows 10.

Den udmelding skabte stor debat blandt købere af Windows, som følte sig uretfærdigt behandlet. Men sidder du med en ulovlig version af Windows, så skal du ikke glæde dig for meget.

Microsoft har allerede været ude og trække påstanden tilbage: Vil du opdatere til Windows 10, kræver det en officiel version af Windows 7 og 8.

"Vores gratis opdatering til Windows 10 vil ikke fungere på produkter med en Non-genuine (uægte. red.) version af Windows, men vi vil - som altid - tilbyde Windows 10 til enheder med "non-genuine versioner, " skriver Terry Meyerson, driftsdirektør for Operating Devices hos Microsoft.

Dog planlægger Microsoft at lave et "meget lukrativt tilbud" til de personer, som vil komme til at benytte sig af Non-genuine Windows 10. Hvad dette tilbud består af, er endnu uvist, men ifølge Meyerson, så bliver det ikke gratis.

Kinesisk marked
Udtalelsen om den gratis opdatering til en officiel version af Windows 10, kom i forbindelse med et event i Kina, hvilket næppe var en tilfældighed.

Microsoft har store problemer med uofficielle versioner af Windows i Kina, og når nu at Windows 10 ikke skal være den bærende indtjening for Microsoft, men i stedet "limen" mellem Microsofts andre produkter, så er det vigtigt, at Windows 10 får så stor en udbredelse som muligt.

Imens det bliver muligt at få fingrene i Non-genuine versioner af Windows 10, så vil Windows tydeligt vise dig med et vandmærke i hjørnet - som lægger sig over alle programmer - for at minde dig om, at det er en Non-genuine version.

Du kan altså godt få fat i Windows 10, hvis du har en pirat-version, men du skal i sidste ende stadig betale, hvis du vil have en "ægte" Windows 10.

Læs også: Prøv Windows 10 - og vend tilbage til Windows 8 igen uden at miste dine filer
IT-JOB

Ventu A/S

Software Tester

Unik System Design A/S

Teknisk Product Owner til Advosys

Visma Enterprise A/S

API Udvikler

Shure Scandinavia A/S

Senior Embedded Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere