Artikel top billede

Microsoft trækker i land: Ingen gratis Windows 10 til pirater

Det bliver alligevel ikke muligt for pirater at opdatere en uofficiel version af Windows til en officiel version af Windows 10. Det havde Microsoft ellers lige lovet.

I slutningen af marts kom det frem, at Microsoft vil tillade pirater med uofficielle versioner af Windows 7 og 8 at kunne opdatere til en officiel version af Windows 10.

Den udmelding skabte stor debat blandt købere af Windows, som følte sig uretfærdigt behandlet. Men sidder du med en ulovlig version af Windows, så skal du ikke glæde dig for meget.

Microsoft har allerede været ude og trække påstanden tilbage: Vil du opdatere til Windows 10, kræver det en officiel version af Windows 7 og 8.

"Vores gratis opdatering til Windows 10 vil ikke fungere på produkter med en Non-genuine (uægte. red.) version af Windows, men vi vil - som altid - tilbyde Windows 10 til enheder med "non-genuine versioner, " skriver Terry Meyerson, driftsdirektør for Operating Devices hos Microsoft.

Dog planlægger Microsoft at lave et "meget lukrativt tilbud" til de personer, som vil komme til at benytte sig af Non-genuine Windows 10. Hvad dette tilbud består af, er endnu uvist, men ifølge Meyerson, så bliver det ikke gratis.

Kinesisk marked
Udtalelsen om den gratis opdatering til en officiel version af Windows 10, kom i forbindelse med et event i Kina, hvilket næppe var en tilfældighed.

Microsoft har store problemer med uofficielle versioner af Windows i Kina, og når nu at Windows 10 ikke skal være den bærende indtjening for Microsoft, men i stedet "limen" mellem Microsofts andre produkter, så er det vigtigt, at Windows 10 får så stor en udbredelse som muligt.

Imens det bliver muligt at få fingrene i Non-genuine versioner af Windows 10, så vil Windows tydeligt vise dig med et vandmærke i hjørnet - som lægger sig over alle programmer - for at minde dig om, at det er en Non-genuine version.

Du kan altså godt få fat i Windows 10, hvis du har en pirat-version, men du skal i sidste ende stadig betale, hvis du vil have en "ægte" Windows 10.

Læs også: Prøv Windows 10 - og vend tilbage til Windows 8 igen uden at miste dine filer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere