Microsoft trækker i land: Ingen gratis Windows 10 til pirater

Det bliver alligevel ikke muligt for pirater at opdatere en uofficiel version af Windows til en officiel version af Windows 10. Det havde Microsoft ellers lige lovet.

I slutningen af marts kom det frem, at Microsoft vil tillade pirater med uofficielle versioner af Windows 7 og 8 at kunne opdatere til en officiel version af Windows 10.

Den udmelding skabte stor debat blandt købere af Windows, som følte sig uretfærdigt behandlet. Men sidder du med en ulovlig version af Windows, så skal du ikke glæde dig for meget.

Microsoft har allerede været ude og trække påstanden tilbage: Vil du opdatere til Windows 10, kræver det en officiel version af Windows 7 og 8.

"Vores gratis opdatering til Windows 10 vil ikke fungere på produkter med en Non-genuine (uægte. red.) version af Windows, men vi vil - som altid - tilbyde Windows 10 til enheder med "non-genuine versioner, " skriver Terry Meyerson, driftsdirektør for Operating Devices hos Microsoft.

Dog planlægger Microsoft at lave et "meget lukrativt tilbud" til de personer, som vil komme til at benytte sig af Non-genuine Windows 10. Hvad dette tilbud består af, er endnu uvist, men ifølge Meyerson, så bliver det ikke gratis.

Kinesisk marked
Udtalelsen om den gratis opdatering til en officiel version af Windows 10, kom i forbindelse med et event i Kina, hvilket næppe var en tilfældighed.

Microsoft har store problemer med uofficielle versioner af Windows i Kina, og når nu at Windows 10 ikke skal være den bærende indtjening for Microsoft, men i stedet "limen" mellem Microsofts andre produkter, så er det vigtigt, at Windows 10 får så stor en udbredelse som muligt.

Imens det bliver muligt at få fingrene i Non-genuine versioner af Windows 10, så vil Windows tydeligt vise dig med et vandmærke i hjørnet - som lægger sig over alle programmer - for at minde dig om, at det er en Non-genuine version.

Du kan altså godt få fat i Windows 10, hvis du har en pirat-version, men du skal i sidste ende stadig betale, hvis du vil have en "ægte" Windows 10.

Læs også: Prøv Windows 10 - og vend tilbage til Windows 8 igen uden at miste dine filer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.