Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft trækker i land: Ingen gratis Windows 10 til pirater

Det bliver alligevel ikke muligt for pirater at opdatere en uofficiel version af Windows til en officiel version af Windows 10. Det havde Microsoft ellers lige lovet.

I slutningen af marts kom det frem, at Microsoft vil tillade pirater med uofficielle versioner af Windows 7 og 8 at kunne opdatere til en officiel version af Windows 10.

Den udmelding skabte stor debat blandt købere af Windows, som følte sig uretfærdigt behandlet. Men sidder du med en ulovlig version af Windows, så skal du ikke glæde dig for meget.

Microsoft har allerede været ude og trække påstanden tilbage: Vil du opdatere til Windows 10, kræver det en officiel version af Windows 7 og 8.

"Vores gratis opdatering til Windows 10 vil ikke fungere på produkter med en Non-genuine (uægte. red.) version af Windows, men vi vil - som altid - tilbyde Windows 10 til enheder med "non-genuine versioner, " skriver Terry Meyerson, driftsdirektør for Operating Devices hos Microsoft.

Dog planlægger Microsoft at lave et "meget lukrativt tilbud" til de personer, som vil komme til at benytte sig af Non-genuine Windows 10. Hvad dette tilbud består af, er endnu uvist, men ifølge Meyerson, så bliver det ikke gratis.

Kinesisk marked
Udtalelsen om den gratis opdatering til en officiel version af Windows 10, kom i forbindelse med et event i Kina, hvilket næppe var en tilfældighed.

Microsoft har store problemer med uofficielle versioner af Windows i Kina, og når nu at Windows 10 ikke skal være den bærende indtjening for Microsoft, men i stedet "limen" mellem Microsofts andre produkter, så er det vigtigt, at Windows 10 får så stor en udbredelse som muligt.

Imens det bliver muligt at få fingrene i Non-genuine versioner af Windows 10, så vil Windows tydeligt vise dig med et vandmærke i hjørnet - som lægger sig over alle programmer - for at minde dig om, at det er en Non-genuine version.

Du kan altså godt få fat i Windows 10, hvis du har en pirat-version, men du skal i sidste ende stadig betale, hvis du vil have en "ægte" Windows 10.

Læs også: Prøv Windows 10 - og vend tilbage til Windows 8 igen uden at miste dine filer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere