Artikel top billede

Microsoft trækker i land: Ingen gratis Windows 10 til pirater

Det bliver alligevel ikke muligt for pirater at opdatere en uofficiel version af Windows til en officiel version af Windows 10. Det havde Microsoft ellers lige lovet.

I slutningen af marts kom det frem, at Microsoft vil tillade pirater med uofficielle versioner af Windows 7 og 8 at kunne opdatere til en officiel version af Windows 10.

Den udmelding skabte stor debat blandt købere af Windows, som følte sig uretfærdigt behandlet. Men sidder du med en ulovlig version af Windows, så skal du ikke glæde dig for meget.

Microsoft har allerede været ude og trække påstanden tilbage: Vil du opdatere til Windows 10, kræver det en officiel version af Windows 7 og 8.

"Vores gratis opdatering til Windows 10 vil ikke fungere på produkter med en Non-genuine (uægte. red.) version af Windows, men vi vil - som altid - tilbyde Windows 10 til enheder med "non-genuine versioner, " skriver Terry Meyerson, driftsdirektør for Operating Devices hos Microsoft.

Dog planlægger Microsoft at lave et "meget lukrativt tilbud" til de personer, som vil komme til at benytte sig af Non-genuine Windows 10. Hvad dette tilbud består af, er endnu uvist, men ifølge Meyerson, så bliver det ikke gratis.

Kinesisk marked
Udtalelsen om den gratis opdatering til en officiel version af Windows 10, kom i forbindelse med et event i Kina, hvilket næppe var en tilfældighed.

Microsoft har store problemer med uofficielle versioner af Windows i Kina, og når nu at Windows 10 ikke skal være den bærende indtjening for Microsoft, men i stedet "limen" mellem Microsofts andre produkter, så er det vigtigt, at Windows 10 får så stor en udbredelse som muligt.

Imens det bliver muligt at få fingrene i Non-genuine versioner af Windows 10, så vil Windows tydeligt vise dig med et vandmærke i hjørnet - som lægger sig over alle programmer - for at minde dig om, at det er en Non-genuine version.

Du kan altså godt få fat i Windows 10, hvis du har en pirat-version, men du skal i sidste ende stadig betale, hvis du vil have en "ægte" Windows 10.

Læs også: Prøv Windows 10 - og vend tilbage til Windows 8 igen uden at miste dine filer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere