Artikel top billede

Smartphones er små super-computere: Så kraftig er en Samsung S6

Vores smartphones er små super-computere, som i dag er langt kraftigere end en bærbar for et par år siden.

Den nyeste Samsung Galaxy S6 er den kraftigste smartphone til dato. 

Udstyret med en 14nm octocore-processor fra Samsung - Quadcore 1,5GHz & 2,0GHz -  samt tre gb ram giver alt alt for meget kraft i forhold til, hvad du nogensinde får brug for i en smartphone - med mindre du omdanner den lille telefon til en super-computer.

For vores smartphones er langt mere kraftige, end vi nok lige går og tror.

Det amerikanske hjælpe-site, Expert-Exchange, har regnet på tallene, og sammenlignet forskellige smartphones regnekraft ud fra FLOPS - Floating Operations Per Seconds - og firmaet har sammenlignet super-computere, wearables og smartphones fra de sidste 60 år.

Og der er virkelig sket noget.

Faktisk er processorkraften fra den første computer til nutidens bedste supercomputer steget med en faktor 1.000.000.000.

Det kan illustreres ved, at en iPhone 4 fra 2010 er lige så kraftig som den hurtigste supercomputer i 1985, Cray-2.

Et andet eksempel er, at en iPhone 6 er lige så kraftig som en Playstation 2, mens en Samsung Galaxy S6 er fire gange kraftigere end netop en Playstation 2. 

Herunder kan du se hele Experts Exchanges infograf.

Blandt andet er det en sjov sammenligning, at et Pebble ur, et af de mest populære smartwatches, er lige så processorstærk som en Nintendo 64, 1997 mest populære spillemaskine.

Læs også: Test: Samsung Galaxy S6 Edge er en Samsung-telefon, som faktisk er flot - og hurtig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere