Artikel top billede

Smartphones er små super-computere: Så kraftig er en Samsung S6

Vores smartphones er små super-computere, som i dag er langt kraftigere end en bærbar for et par år siden.

Den nyeste Samsung Galaxy S6 er den kraftigste smartphone til dato. 

Udstyret med en 14nm octocore-processor fra Samsung - Quadcore 1,5GHz & 2,0GHz -  samt tre gb ram giver alt alt for meget kraft i forhold til, hvad du nogensinde får brug for i en smartphone - med mindre du omdanner den lille telefon til en super-computer.

For vores smartphones er langt mere kraftige, end vi nok lige går og tror.

Det amerikanske hjælpe-site, Expert-Exchange, har regnet på tallene, og sammenlignet forskellige smartphones regnekraft ud fra FLOPS - Floating Operations Per Seconds - og firmaet har sammenlignet super-computere, wearables og smartphones fra de sidste 60 år.

Og der er virkelig sket noget.

Faktisk er processorkraften fra den første computer til nutidens bedste supercomputer steget med en faktor 1.000.000.000.

Det kan illustreres ved, at en iPhone 4 fra 2010 er lige så kraftig som den hurtigste supercomputer i 1985, Cray-2.

Et andet eksempel er, at en iPhone 6 er lige så kraftig som en Playstation 2, mens en Samsung Galaxy S6 er fire gange kraftigere end netop en Playstation 2. 

Herunder kan du se hele Experts Exchanges infograf.

Blandt andet er det en sjov sammenligning, at et Pebble ur, et af de mest populære smartwatches, er lige så processorstærk som en Nintendo 64, 1997 mest populære spillemaskine.

Læs også: Test: Samsung Galaxy S6 Edge er en Samsung-telefon, som faktisk er flot - og hurtig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.