Disse outsourcing-virksomheder vinder de helt store kontrakter

Der sker ting og sager på outsourcing-markedet, hvor der er hård konkurrence om de største kontrakter.

Indiske leverandører af sourcing-ydelser har gyldne tider. IDC skriver i en ny analyse, at de indiske outsourcing-giganter fra 2012 til 2014 nuppede hver fjerde af de 100 største outsourcing-aftaler på globalt plan.

Samtidig har især de største outsourcing-virksomheder medvind, da de fem største på markedet i 2014 fik over halvdelen af de 100 største kontrakter - det var kun 43 procent i 2013.

Af IDC-opgørelsen fremgår det også, hvilke leverandører, der spiser den største del af kagen, når man ser på de 100 største kontrakter på outsourcing-markedet (2013-tal).

Her er IBM stadig størst med en omsætning på 13,8 milliarder dollars, omkring 93 milliarder kroner efter dagens valutakurs, mens selskaber som CGI, Cognizant, Capgemini og Wipro også er blandt de fem største.

Selvom det altså stadig er en amerikanske kæmpe som IBM, der fører an med de helt store outsouring-kontrakter, er det især tendensen på markedet, IDC hæfter sig ved:

"Indien-baserede outsourcing-virksomheder gør signifikante indhug i de 100 største globale outsourcing-aftaler," udtaler IDC-analytiker David Tapper.

IDC mener, at de indiske virksomheders fremmarch skyldes blandt andet, at de effektivt udnytter offshore-forretningsmodellen og inkorporerer nye metoder til levering af services som hosting og cloud.

IDC skriver også, at det, at de "... investerer i transformations-områder som analytics, social media og mobility og forbedrer lokale, strategiske kompetencer og ressourcer har gjort de indiske outsourcing-virksomheder i stand til effektivt at konkurrere med veletablerede konkurrenter i outsourcing-industrien om de største outsourcing-kontrakter."

Også høj tilfredshed hos kunderne
Kundetilfredsheden med de indiske leverandører er i øvrigt høj.

En outsourcing-undersøgelse, som PA har udført, hvor 320 kunder i Norden har evalueret flere end 1.000 it-outsourcing-kontrakter, viser eksempelvis, at fire ud af de fem bedste i undersøgelsen er indiske virksomheder.

Hele outsourcing-markedet er under forandring i disse år, hvor virksomheder som CSC og IBM bliver udfordret af nye spillere.

For kunderne giver den intense konkurrence den fordel, at der kommer et prispres på alle de multinationale outsourcing-virksomheder.

ISG Research har estimeret, at der over de næste to år vil blive forhandlet outsourcing-kontrakter for over 700 milliarder kroner - og eksperter har i den forbindelse peget på, at både konkurrencesitationen og teknologiske fremskridt giver gode muligheder for at forhandle fornuftige kontrakter på plads.

Læs også:

Outsourcing er stadig et kæmpe hit i Danmark - og de globale leverandører har fået fat

Priskrigen på it-outsourcing raser: Derfor får du mere for pengene

Danske it-opgaver strømmer til Indien: Derfor foretrækker danske firmaer de indiske leverandører

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.